Látjátok lehetőségét egy 2013-as előrehozott választásnak?
Eddig nem tűnt túlságosan reálisnak ez a lehetőség, viszont O.V. és a FIDESZ támogatottsága egyre fogy, az Együtt 2014 meglehetősen lendületesen indított, az IMF tárgyalások látszólagosan félbeszakadtak, stb.
A fidesz szempontjából kiváló stratégiai lépés lenne a 2/3-ad feladása (a sarkalatos törvényeket már úgyis meghozták) azért, hogy még 4 évig ők diktálhassanak. A választásokat felhasználhatják az eddigi politikájuk, az IMF-től történő elfordulás legitimizációjára, stb. Az együtt2014 pedig 2013 tavaszára/nyarára még nem képes kidolgozni egy megfelelő kormányprogramot, nem képes összekovácsolni a különböző szervezeteket, és nem képes széleskörűen megismertetni a programját.
Maga a kérdés az alábbi blogbejegyzés alapján jutott eszembe:
A Fidesz támogatottság erős, parlamenti többsége szilárd.
Látom nagyon álmodozik valaki a hatalomról.
Törődj bele a Fidesz kitölti a ciklusát.Ne legyél már
szánalmas!
Milyen érdekes, mintha hallottam volna ezt már pl 2006-ban is, csak akkor az utcára is mentek az emberek! Csak nem azokat akarod a mostani kormány helyére akik ellen akkor tüntettek?
Amúgy kik lennének a szerinted lehetséges alternatívák, mert én csak bohócpártokat látok mindenhol.
Én még nem hallottam az Együtt 2014 - ről, mi az? A Bajnai? Mert akkor inkább Viktor. Az IMF tárgyalások meg nem igazán érdekesek, nem 2008 van, amikor azonnal kellett a pénz.
Szóval én semmi lehetőségét nem látom. Esetleg ha valami nagyon nagy baj történik váratlanul akkor igen, de különben reménykedni is felesleges ebben.
De sok ostoba Fideszes van itt!
A Fidesz támogatottsága NEM magas, inkább nagyon is alacsony. Ezért kellett megszervezniük a Békemenetet!
Igaz, hogy Bajnainak azonnal kellett pénz. Ezért kért hitelkeretet az IMF-től. De nem vette igénybe mindet. A maradékból a Fidesz a MOL-t vásárolta meg! Ez is nagyon fontos volt.
De a Fidesznek sokkal több pénzre van szüksége, mint akármelyik kormány ezelőtt.
Ezért lopta el a Manyup pénzeket is. Ezért akarja elvenni az MNB tartalékait is! Ezért bocsátott ki hatalmas mennyiségű Államkötvényeket. Sokkal magasabb hozamot ígérve, mint amennyi kamatot az IMF-nek kellene fizetni! Ez sokkal drágább hitel, mint amit az IMF adna.
A hozamokat is ki kell valamiből fizetni, és lejáratkor a kötvények értékét is vissza kell fizetni.
Összegezve. A Fidesz sokkal több adósságot csinál, mint a szocik csináltak.
Miért akarja vajon a belföldi devizások pénzét is elvenni, azzal, hogy részükre is bocsát ki kötvényeket?
Előrehozott választásokat nem akarnak.
Már eddig is lehetetlenné tették a következő kormányok működését a 2/3-os törvényeikkel. Mindenütt pártkatonáik vannak, az Alkotmánybíróság jogköre minimális. A Tákolmányukat állandóan változtatják.
A választási törvényeket úgy változtatják majd, hogy más pártnak ne legyen esélye bejutni a Parlamentbe.
De az ország szempontjából sem lenn értelme, mert jelenleg még nincs alternatíva.
ma 08:20
Hogy a Fidesz több adósságot csinál mint az MSZP kormány azt kötve hiszem. Az IMF szerződést sem írták alá, az MSZP meg mindent elolvasás nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!