Mi kell ahhoz hogy előrehozott választások legyenek?
Kedves kettes, hozzászólásomban megpróbáltam, úgy tenni, mint ha DEMOKRATIKUS országban lennénk.
Biztos tudsz róla, hogy egy "vicces" törvény okán 2012 január 1-től egyetlen bármilyen magyar állampolgár megvétózhat egy bármilyen szabályos és támogatott népszavazási aláírásgyűjtést ...
Másrészt esztergomi tolvajok elkergetésére gyűjtött aláírásoknál az ívet 4-ből csak 1 ember merte alá írni, a többi félt.
Magyarország 2012.
"Más demokratikus országokban sem lehet kormányt dönteni aláírással."
Én fenntartom, hogy van olyan amikor a polgárok kezdeményeznek bizalmatlansági indítvány a kormány ellen és nem a széteső koalíció saját maga ellen. Az is rémlik volt erről pár sor a régi alkotmányban míg át nem írták ...
Az is rémlik már lengyeleknél és más közeli országokban is bukott kormány félidőben.
Én úgy tudom a kormány bármikor írhat ki előrehozott választásokat vagy az államfő, ha a parlament működésképtelenné vált (pl. a kormány kisebbségbe kerül és nincs meg a döntési képességhez szükséges 50%).
2014-ig egyik sem valószínű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!