Csak bennem kelt visszatetszést?
Nem tudom, ki hogy van vele, de 1956 kapcsán látni és hallani a baloldali pártokat megemlékezni nekem kb. olyan, mint ha a Holokauszt emléknapján újnáci pártok zarándokolnának el a zsinagógába.
Most is elkaptam egy pár mondatot Mesterházy Attila beszédéből, aki ma, Október 23.-án is azt mondta, hogy a jobboldal is mennyi történelmi hibát követett el. Értitek, éppen ma mond ilyet egy baloldali párt vezetője...
Kérdező: Nagy Imre baloldali volt, sőt kommunista, csakúgy, mint a forradalmi vezetők jelentős része. 1956 nem jobboldali forradalom volt, hanem reformot követelő baloldali megmozdulás, és ebbe rondított bele a háború vége óta revansra szomjazó jobboldal.
A Fidesznek például milyen joga van ma kereszténykedni?
Utolsó: ebben teljesen igazad van, viszont azzal, hogy a jobboldal belerondított, nem értek egyet. Persze a Kádár-rendszer fasiszta ellenforradalomnak titulálta, de hát mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy ez mennyire igaz...
A kérdésem amúgy arra irányult, hogy miért gondolja az a párt (és féregnyúlványai), akik jogörökösei a megtorlást irányítóknak, hogy nekik ilyenkor fel kell szólalniuk? (Mert azért lássuk be: Ha Nagy Imréék élnének, nem valószínű, hogy az MSZP-vel bármilyen szinten vállalnának közösséget.)
"A kérdésem amúgy arra irányult, hogy miért gondolja az a párt (és féregnyúlványai), akik jogörökösei a megtorlást irányítóknak, hogy nekik ilyenkor fel kell szólalniuk? (Mert azért lássuk be: Ha Nagy Imréék élnének, nem valószínű, hogy az MSZP-vel bármilyen szinten vállalnának közösséget.)"
A történelemben nincsen olyan, hogy "ha". Az MSZP sem vállal közösséget Kádárral. A Thürmer-féle Munkáspárt egy külön társaság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!