Horthy Miklós 17 év alatt állította talpra az Magyarországot az I. világháború majd a gyalázatos Trianon után. Ha kormányt emlegetünk, akkor miért nem lehet KORMÁNYZÓ valaki?
Ez mindig dilemmám volt, hogy Kormányzó nélkül, hogyan emlegethetünk kormányt és kormányzást?
Miért miniszterelnök az aki - és nem kormányzó?
Miért szűnt meg ez a státusz, hogy kormányzó?!
Persze nem a fehér lóra vagyok kíváncsi, hanem a véleményetekre.
És mire mennél azzal hogy kinevezünk egy kormányzót? Hogy egy gyurcsányfélének még nagyobb jogköre legyen?
Egyébként jól írta az előttem válaszoló: ahhoz király kellene, a kormányzó ideiglenes vezetője az államnak, az nem legitim államfőség, csupán kormányzás, ahogy a nevében is benne van. Hunyadit, Kossuthot is különleges helyzetben nevezték csak ki kormányzóvá, pár év alatt "menesztették" is mind2-őt!
Kormányzó nélkül pedig úgy emlegetünk kormányzást, ahogy vezetéket is emlegetünk vezető nélkül!
Igen azt gondolom, hogy a mai "politikai gyakorlat" nem adná át szívesen a helyét, csak azért mert jogos.
Erősen kapaszkodna a hatalomért s ezt láthattuk 1989 re mondott rendszerváltásnak nevezett - hatalom megőrző - taktikai lépésre.
Egypárti diktatúrából lett többpárti diktatúra.
Akkor lehetne a következő kérdésem, hogy mi az akadálya Magyarországon a Királyságnak?
Angliában működik.
Angliában is csak alkotmányos. A királynak semmi hatalma nincs szinte ott sem.
Mo.-n a királyságnak az az akadálya, hogy 1. mivel trónszabályozás nem történt 80-90 éve, az uralkodó hivatalosan a Habsburg-házból kell származzon, egészne pontosan Ottó, ez így hivatalos, mivel ők voltak a legutolsó legitim királyok.
2. Amennyiben nem szeretnénk a Habsburgokat vissza, akkor az országgyűlésnek kellene királyt választania, ahogy anno a kora újkorban is volt, csakhogy a nemesek választhatnak királyt, képviselők nem, ma pedig nemesség nincs
Egyébként nem rossz az elképzelés, hogy vissza kellene térni egyfajta monarchisztikus államformához, de inkább felejtsük el, szerintem, amilyen a mai magyar közélet, az olgarchák és a maffia összefonódása, hát megnézném én azt a királyt akit a nyakunkra ültetnének :S
Viszont egy valódi nemzetvezető nem jönne rosszul!
Rosszul tetted fel a kérdést, mert Szálassi kissé rosszul csengene, bár úgy tudom, hogy nem ölte a zsidóságot, hanem dolgoztatta.
A történelmi hűség kedvéért írom ezt.
Valakik szeretnek a tévhitből jól megélni.
MAZSIHISZ például a Magyar Államtól évi 3 milliárd forintot kap működésre-kártétel gyanánt.
Egy kicsit azért összemosni a két embert nem kéne.
Milosevics direkt a gengsztereket felfogadta, hogy irtsák az embereket és utána ment hősként rendet tenni.
Horthy Miklós azért megvédte a Nemzetet!
Nem látom azt amit szeretnél, hogy párhuzamot vontál e két ember közé.
Nem tisztességes Horthy Kormányzóval szemben.
Menye most lesz Kenderesen díszpolgár és ott leszek :-))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!