Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » EU-tagország lettünk, az élet...

EU-tagország lettünk, az élet ugyanolyan drága lett mint nyugaton, de a fizetés megrekedt 3-400 euronál/ho. Hol a hiányzó 1600? És miért nem foglalkozik ezzel az abszurditással se a lakosság, se a média?

Figyelt kérdés

2012. okt. 15. 08:57
1 2 3 4
 31/38 bumbi02 ***** válasza:

Szerintem bőven elég az az információ, hogy havonta félre tud rakni az ember. Magyarországon az emberek hány százaléka tud félrerakni? Ikertesóm Bécsben tanul egyetemen, emellett egy nagyobb ruhaboltban dolgozik, részmunkaidőben, és tudja fizetni az albérletét - a kaját itthon veszi meg, így jóval olcsóbb neki -, és még félre is tud rakni.

Én speciel szakácsként jól látom Ausztriát, hiszen síszezonban szállást és kaját is kapok, így amit kapok netto, azt szinte mind el is tudom rakni, havonta pár száz eurót kell csak költenem.

2012. okt. 16. 13:31
 32/38 anonim ***** válasza:

"A kinti 1700-as fizetésed, hogy érzed mennyinek felel meg itthon? Tehát ha itthon élnél mindazt amit leírtál mennyiből tudnád a hazai fizetésből finanszírozni? Nettó 250E Ft. kb?"

Ha otthon hasonló színvonalon szeretnék élni, akkor ahhoz kellene 300 nettó legalább. 180.000 Ft-ot kerestem az utolsó otthoni munkahelyemen, amelyből megélni meg tudtam, de félretenni azt már nem.

2012. okt. 16. 13:46
 33/38 anonim válasza:

De ha valakinek nem tetszik,es kulfoldon minden OLCSO,akkor miert nem mentek a LIDLbe dolgozni???

Komolyan elhiszed,hogy a LIDL-be 1700 eurot keres egy bolti elado??????

Jesszusom,teged nagyon felrevezettek a kulfoldon DOLOGOZO ismeroseid,hogy mennyit keresnek....

csak mivel,ez a kerdes....elhiheted nekem,hogy aki annyit kap kezhez NEM a LIDL-ben dolgozik...hmmmm..

2012. okt. 16. 14:59
 34/38 bumbi02 ***** válasza:

[link]

Nektek kerestem. Lidl. Eladói munkakör. Csak hogy meg ne szóljatok hogy más cég, vagy más munka.

A kollektív szerződés garantál egy minimálbért munkaterületenként. Ami ahogy nézem olyan 1300 euró lehet itt. Gondolom Magyarországon is ennyit keresnek a Lidl-ben, és véletlen se brutto 93 ezret.

2012. okt. 16. 15:10
 35/38 A kérdező kommentje:
jól írod az ALAPBÉR.ami nem jelenti azt hogy annyi a havi jövedelmük,ahhoz még különböző jogcímeken járnak juttatások.például 2 gyermek után 150 euro/ho,de ezt meg kell hogy kérdezzem mert az összegben nem vagyok biztos.
2012. okt. 16. 15:39
 36/38 A kérdező kommentje:
upszi.az ausztria.előző megjegyzésemet németországra értettem.
2012. okt. 16. 15:43
 37/38 anonim ***** válasza:
Azért érdekes, hogy a válaszolók többsége kioktat, hogy rosszul látja a kérdező mégis nem itthon dolgoznak mert itt nem élnek olyan színvonalon már ha egyáltalán megélnének ugyanabból a szakmából. Ha kijön egy átlagos fizetésből a rezsi, lakás,ruha, kaja, szórakozás és még félre is lehet rakni valamennyit akkor csak olcsóbb kint a megélhetés. nem?
2012. okt. 17. 15:24
 38/38 anonim ***** válasza:
Utolsó, nem.
2018. aug. 14. 13:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!