Mi a baj a Fidesszel?
2012 évvége felé közeledünk. Tehát több mint 1,5 éve van hatalmon a Fidesz.
Vannak olyanok akik, azt mondják jó a Fidesz és vannak akik, azt mondják, hogy rossz. Sokan az intézkedésüket dicsérik, de én úgy vettem észre, hogy minden jó intézkedés mellett van egy ellen intézkedés is amivel ugyan oda kerülünk vissza hol voltunk, sőt. Az érdekelne, hogy másoknak mi a véleménye, miért rossza? Akik meg azt állítják, hogy jó, azoktól azt kérdezem, hogy miért jó, miért nem javult akkor még mindig egy kicsit sem az ország? És ne azzal a sablonos szöveggel gyertek, hogy idő kell, mert, ezt hajtogatja mindenki. Ezt mondtátok 2011 elején és még mindig.
" Tudom, hogy lefogtok pontozni, de ez a véleményem."
A (rossz értelemben vett)tipikus magyar mindig siránkozik és mentségeket keres!
Te pl hasznosnak találod Orbán intézkedéseit bár azok nem érintenek téged.
Azt állítod hogy mindenhol magyarázkodnod kellett hogy te magyar vagy miközben perfektül beszélsz magyarul! Innentől ez kamu!
Ha meg hivatalos intézményekre gondoltál akkor azok ezután is olyan állampolgárként kezelnek majd ahol születtél!
És lassan el kéne kezdened nem önző módon gondolkodni! Orbán adott neked egy papírt arról amit amúgy is tudtál és most széles vállal kiállsz mellette. És mindezt úgy hogy a magyarok több mint 80%-a szerint rosszúl csinálják amit csinálnak(még sok fideszes szerint is!!).
Nem árultad el hol élsz de veyünk egy példát amin elgondolkozhatnál:
Mit éreznél ha számodra rossz intézkedéseket hozó kormány mellett elkezdenének az itteni magyarok érvelni és lehurrognának téged hogy nem értesz hozzá. Pláne ha még beleszólásunk is lenne abba hogy mi történjen nálatok!!!
Magyarán úgy hozhatnék az életedet befolyásoló döntést hogy rám az semmilyen hatással nincs!!!
Úgy gondolom ha van a határon túli magyaroknak felelősségérzete akkor egyszerűen nem szólnak bele hogy kit akarunk kormányon látni!
A végén sikerül elérnie a kormánynak és pár határon túli magyarnak hogy egymásnak ugrasztanak minket ilyennel!
Hidd el, semmi jó nem sülhet ki belőle ha határon túlról véditek Orbánt vagy egyáltalán bárkit védetek vagy támadtok!
Költözzetek ide, örüljetek és sírjatok velünk, örömmel látunk! De ha ezt nem teszitek akkor óvatosan... nagyon-nagyon óvatosan mondjatok bármit hogy nekünk itt mi a jó és mi a rossz!!!
" Kamu... Van fogalmad arról, hogy miről beszélsz?! Külföldön jártam jó ideig suliba és szerb útlevéllel voltam kint. Honnan jöttem? Szerbiából, de magyar vagyok. És akkor magyaráztam nekik, hogy hogyan vagyok magyar Szerbiában! "
1. Mi kamu??? Logikailag vagy az előtte vagy az utána lévő szövegedre utalsz de nem értem? Na mindegy, hagyjuk.
2. Én fél évet Párizsban és fél évet Dániában töltöttem ösztöndíjjal. Soha nem tapasztaltam hogy valaki is nem értené meg hogy sokan ide-oda keverednek a világban és a történelem országokat összerak-szétszed!
Találkoztam franciával aki a "gyarmatokról" jött! Elmagyarázta, megértettük!
Találkoztam baszk nemzetiségűvel is. Ő is elmagyarázta és megértettük!
A sziciliait, skótot, volt szovjet utódállamokat és még sokan másokat már nem is sorolom fel... én nem találkoztam értetlenséggel az egyetemeken.
Sajnálom hogy olyan emberekkel találkoztál akik nem tudták hogy volt 2. világháború és pláne utána Szovjetunió, Trianon, Csehszlovákis, Jugoszlávis stb ahol állandóan változtak a határok!
Biztos Amerikában voltál diák valahol. Ott valóban nem sokat tudnak róla hogy mi történik más országokkal :))
Europában kizártnak tartom ezt egyetemeken. Talán általános iskolákban igen. De hát tőlük még azért ne várjunk sokat... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!