Nem kéne visszahozni a pártállami idők kitüntetés-rendszerét?
Természetesen formailag gondoltam, nem tartalmilag.
Csak néhány tíz ember kap évente állami kitüntetést, ezért arra gondoltam fel kéne tolni ezt a számot megint több(tíz)ezerre. Legyen megint A Munka Hőse, Kiváló Dolgozó, A Haza Szolgálatáért, Kiváló Fegyveres Szolgálatért illetve új, a polgári demokratikus államrend érdekében tevők kitüntetése és sok-sok egyéb civil témában: Kiváló Agrármunkás, Rendkívüli Tanító, Fenomenális Orvos.
Szerintem büszkébbek lennének az emberek, és jobb érzéssel gondolnának Magyarországra, ha ünnepségeken viselnének egy-két(-há-négy-stb) pirosfehérzöld kitüntetést.
Ja, és mindenből arany-, ezüst- és bronzfokozat nomeg extra esetekre gyémántfokozat.
Várjunk még ezzel pár évet. És akkor lehet majd osztogatni a szebbnél szebb kitüntetéseket:
-A kiváló hitelkárosult
-Páldamutató Hajléktalan
-Magyarország legéhesebb kisdiákja
.
.
.
.
Persze. És nem pár ember kapna mellé néhány millió Ft-ot, hanem a több tízezer is minimum félmilliót, de százezreket biztosan.
Most ezt azért szorgalmazod, mert akkor reménykedhetsz, hogy belekerülsz a több tízezerbe? Nincsenek még elegen, akik csak viszik a pénzt?
Mi értelme lenne megint, ha ismét már a próbaidő alatt megkapná mindenki a "kiváló dolgozó" kitüntetést?
Annak, ami tömegtermék, sosincs értéke.
Kitüntetésre vágysz?
A "GYK legjobb Granulátuma" díj arany fokozatát adományozom neked. Most alapítottam, van bizottság, a többi fokozatot nem akarták kiosztani. Jövőre talán ugyanitt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!