Mi lenne az első dolgod, ha TE lennél a Miniszterelnök?
1. Mindenkit köteleznék, hogy takarítson ki a házatáján, a saját területén és előtte az utcán. Hogy egy kis rend legyen már!
2. Nyilvánossá tennék minden olyan állami ügyletet, ami az állampolgárokhoz kapcsolódik, ami az ő pénzükből finanszírozódik.
Tehát leginkább nyilvános tételes költségvetés, stb.
Azért, hogy lássuk mire is megy a sok adó, amit fizetünk.
3. Ha már mindenki betekinthet a pénzügyi folyamtokba, beleszólást engednék a változtaásokra. Pl ha tudom, hogy Józsi bácsi Miskolcon nagyon szép, minőségi, és olcsó székeket gyárt, akkor nem hagynám, hogy állami pénzből hiperdrága külföldi bútorokat szerezzenek be állami irodákba.
Vagy: ha túl drága pénzen építi xy cég az autópályát, akkor beleszólhasson bárki, hogy menjen a cég, és építsék olcsóbban a magyar munkanélküliek...
4. Akármilyen módon is, de korlátoznám az importot ahol lehet. És kedvező feltételekkel engednék vállalkozásokat indítani, hogy amit lehet itt termeljünk meg, és még exportra is menjen, hogy csökkenjen az államadósság...
5. Egyből nem lehet hatalmas változásokat hozni és mindenkinek kedvezni, de a fentiekkel kezdve átláthatóbb lenne minden és lehetne mindig optimalizálni, javítani.
Az biztos, hogy maximumbért is meghatároznék közszolgálati helyeken, hogy ne legyen pazarlás...
0) Kizárólag olyan kormány irányítását vállalnám el, ahol nem pártpolitikusként, hanem államférfiként lenne rám szükség. Ezáltal saját magam választhatnám meg a minisztereimet, akik nem a párt emberei lennének, hanem a saját szakterületük elismert alakjai.
1) Minden évi több, 1 milliárd forinttal gazdálkodó önkormányzat mellé kineveznék egy, vagy több közgazdászból, és jogász(ok)ból álló bizottságot, amiként a feladata a szervek munkáinak ellenőrzése. Vétó, és tanácsadói jogkörük lenne, a jövedelmük pedig fix alap bérből, és mellé sikerdíjból állna (pl találnak egy 3 milliárdos szerződést, ami olyan szolgáltatásra vonatkozik, amelyet bizonyítottan lényegesen olcsóbban is el lehet végezni hasonló színvonalon, akkor a különbözet 2%-át sikerdíjként megkapják)
2) A közmunka programok koordinálására, és ellenőrzésére minden 10 közmunkás után egy munkavezetőt neveznék ki, az ő feladatuk lenne a munka felügyelete
3) Az egy kulcsos Szja rendszert visszaalakítanám többkulcsos rendszerre
4) Bevezetném az egyéni számlás nyugdíjbiztosítási modellt
5) Módosítanám a nyugdíjasok utazási kedvezményét
6) Az állami földterületeket a közmunka program keretein belül megműveltetném, a munkanélküli segély folyósításának egy részét az innen származó termékekből fedezném, illetve a közmunkások is a járandóságuk egy részét ilyen formájú terkészetbeni juttatásként kapnak meg. A felesleget pedig a magyar piacon, hatósági áron értékesíteném.
7) Visszavágnám a szociális ellátásokat, aki nem munkaképtelen, és nem érte el a nyugdíjkorhatárt, vagy nem folytat tanulmányokat, és nem hajlandó legalább a közmunka programban résztvenni, az semmilyen szociális ellátásban nem részesülhet (ide tartozik az eü-i ellátás, és a csp is)
8) A közszférában fizetés emelést hajtanék végre, de emellett a felesleges dolgozói létszámot leépíteném.
9) Visszaadnám a közintézmények önállóságát, a rájuk kényszerített ppp szerződéseket eltörölném
10) Bevezetném a vagyonadót az 50 millió forintnál magasabb értékű ingatlanokra
11) Bővíteném a rendőrség létszámát, és jogkörét
12) Visszaállítanám a tanári pálya becsületét, lehetőséget adnék a testi fenyítés alkalmazására, az iskolákat, tantermeket pedig bekameráznám a visszaélések elkerülése érdekében
13) A hatalmukkal üzérkedő, visszaélő közigazgatásban, közfoglalkoztatásban dolgozókat gyorsított eljárásban letöltendő börtön büntetéssel súlytanám.
14) Önfenntartó a tenném a börtönök et
És még rengeteg intézkedést meghoznék. Ilyenek a média megtisztítása a szenny műsoroktól... A 14 éven aluliak ra vonatkozó kijárási tilalom 22-04 között. (Szülői kísérettel természetesen az utcákon tartózkodhatnának), lépéseket tennék az eDemokrácia megteremtésére... de az irány szerintem látszik...
Elmegy a fél délutánom...
Egy csomó mindent leírtam, mit tennék.
Aztán fogtam, és kitöröltem.
Mit tennék, ha én lennék a Miniszterelnök?!
Rájönnék, hogy az vagyok az országnak, amit Tétényi Éva Esztergomnak.
Rájönnék, hogy hiába akarok én bármi szépet és jót tenni, ha én vagyok az egyetlen, aki ezen munkálkodik.
Káromkodnék és átkozódnék, mert nincs rá törvényes lehetőségem, hogy módosítsak az alkotmányon, mert megkötötték a kezem az "unortodox gazdaság" nevezetű marhasággal, mert évtizedekre eladósították az országot, amire nekem kell előteremteni a pénzt, amiért semmit sem tehetek, mert mindenhol fideszes mamelukok ülnek még legalább öt évig (még egy választási ciklus, meg egy kicsi), és ha elzavarom őket, még nekem kell bánatpénzt fizetni.
Gondolkodnék sokat, hogy "melyik kezem töressem el", mert ha tisztogatásba kezdek, az minden szempontból sokba fog kerülni, ha nem teszem, az még többe, és a jónép fogja összedobni a rávalót. Addig pedig minden intézkedésnél keresztbe tesznek a mamelukok, függetlenül attól, mi az ország érdeke. Egy a cél: lejáratás és tönkretétel, bármi áron, bármin és bárkin átgázolva.
Eltöröltetném a mentelmi jogot. Szigorúan büntetném a korrupciót. Betiltanám, hogy egy projekten 100-200 alvállalkozó nyerészkedjen, ezzel is csökkentve a körbetartozást és a beruházások költségeit.
Csak nem lenne, aki megszavazza, mert a politika pont ezekről szól, illetve megásnám a síromat, mert napokon belül érne valami baleset.
Szóval nem lennék miniszterelnök. Nem jó buli, nem kifizetődő, nem való az én gyenge idegeimnek.
Inkább lennék ellenzéki!
Korrupciós pénzeket dugdosnak a zsebembe így is bőven, van mentelmi jogom, hatalmam, pénzem, ha nem ugrálok, mégsem ismer fel az utcán a kutya sem.
Elég mindenre annyit mondani, hogy "a népnyúzó kormány megsarcolja a népet, blablabla" szépen megfogalmazva, hogy amit csinálnak, az sza.r, és ezzel mindenki egyetért, és imádnak érte! És senki se kérdi, hogy jó,jó, de akkor mit csináljunk helyette, ami jobb?!
Sőt, az igazat megvallva, ehhez még értenék is. Eszméletlen hangosan tudok ordítani meg asztalt csapkodni.
Miniszterelnöknek nem lennék jó, oda rengeteg tudás, tapasztalat és munka kell, meg mindenekelőtt önfeláldozás és alázat a Haza iránt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!