Korlátozott számú újraválaszthatóság?
Mit szólnátok ahhoz,ha az alkotmányban benne lenne, hogy csak korlátozott számú( kettő, vagy három) ciklusban lehetne
valaki országgyűlési képviselő, vagy kormányfő? Főleg hogy kisebb lesz a Parlament, szerintem egészséges lenne, ha cserélődnének, nem lennének adott esetben évtizedekig képviselők egyesek, és szerintem Viktornak sem kéne harmadszor kormányfőnek lenni, Fidesz győzelem esetén sem, tudjon már a Fidesz más embert is felmutatni rajta kívül...
És ha valaki mondjuk olyan jó lenne, mint maga Krisztus? Akkor már sírnál!
Na szóval ezért BAROMSÁG!
Ezt a törvényt én ssoem értettem.
Ha jó avezető, miért baj, ha az ő kezében van a halatom?
ha rossz a vezető, nem a demokráciával van a baj? Ha meg baj van a rendszerrel, nem mindegy, ki a vezető?
17:30-hoz: rosszul tudod, pontosan ez áll ott:
"1. § Egyetlen személy sem választható meg az elnöki hivatalra több mint kétszer, és egyetlen olyan személy sem választható meg egynél több esetben, aki már egyszer azt betöltötte, illetve két évnél hosszabb ideig valaki más helyett elnöki jogkörrel rendelkezett."
Vagyis összességében kétszer, nem egymás után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!