Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit gondoltok Dániel Péter, a...

Mit gondoltok Dániel Péter, a Horthy szobor vörös festékkel való leöntőjének ítéletéről?

Figyelt kérdés

"Bár rongálásnak számít, de "erkölcsileg pozitív" és "társadalmilag hasznos" volt, hogy Dániel Péter Kerekiben piros festékkel öntötte le a Horthy-szobrot – mondta ki ítéletében a Siófoki Városi Bíróság. "

[link]

[link]

2012. szept. 26. 20:44
1 2 3 4
 21/32 Sz1u ***** válasza:
30%

23:21

"Az ítélet szerint szabad, sőt társadalmilag hasznos, ha a társadalom egy rétege által kártevőnek ítélt korábbi politikus szobrát megtisztelik?"

Nem csak "egy rétege"! Hanem a döntő többségű rétege!

Dániel Péter helyében én petróval és gyufával tiszteltem volna meg a fehér lovú ellentengernagy "kormányzó"-t. Milyen szépen mutatott volna az a (Leonardo-korabeli szobrászokat meghazudtoló igényességű) lángoló faszobor az éjszakában! Még a szalonnámat is megsütöttem volna a pernyéje felett...

2012. szept. 26. 23:43
 22/32 anonim ***** válasza:
71%
Csatlakozom #4-eshez. Nem a dánielpéterek (veszett neokapitalisták) és a horthysták (Voronyezs) vitték előre ezt az országot. (Éppenséggel az utóbbi 23 éve senki sem vitte előre...) Az a tragikus, hogy egyáltalán a hatalom közelébe jutottak.
2012. szept. 26. 23:51
 23/32 anonim ***** válasza:
40%
Egyes bírókra tényleg ráférne a nyugdíjazás .... milyen világ már ez? A rendőrök 40 évesen már nem akarnak dolgozni, a bírák meg még 63 évesen is dolgoznának ...
2012. szept. 27. 02:12
 24/32 anonim ***** válasza:
74%

"Nem csak "egy rétege"! Hanem a döntő többségű rétege!"

A szovjet uralmat remélhetőleg a társadalom döntő többsége elítéli. A szovjet emlékmű megrongálása miért nem volt társadalmilag hasznos és erkölcsileg pozitív tett? Ez tehát a jól ismert kettős mérce?

2012. szept. 27. 07:37
 25/32 Andizsuzsi ***** válasza:
59%
Elolvasta valaki a cikket végig? Abban ugyanis nem az van, hogy a cselekmény volt társadalmilag hasznosa bíró szerint, hanem a figyelemfelhívás, amit Dániel a véleménnyilvánítás szabadságának vélt, a bíróság viszont annak túllépésének, ezért is büntették meg. Csak egy kicsi csúsztatás.
2012. szept. 27. 11:47
 26/32 anonim ***** válasza:
58%

Andizsuzsi, ez attól még ugyanúgy arról szól, hogy a bíróság a saját véleményét fejezi ki. A ítélet kb ezt mondja ki: ,,Jól van, Petikém, idegeld csak a nácikat, oszd a balos nézeteidet, hát ez papíron kicsit durva volt, de azért csak így tovább, veled vagyunk."

Ez nem normális dolog. A 2006-os székházostromlóknak sem mondta a bíróság, hogy erkölcsileg pozitív és társadalmilag hasznos a véleménynyilvánításuk, csak picit azért finomabban kellene...

Egy bíróság legyen pártatlan és kész.

2012. szept. 27. 15:29
 27/32 A kérdező kommentje:

Kalergi, én úgy tudom, magánpénzből készült.

Akik negatívan álltak Horthy személyéhez : megkérdezhetem, hogy vannak-e közöttetek, akik még a régi rendszerben tanultak történelmet ?

2012. szept. 27. 19:27
 28/32 bumbi02 ***** válasza:
77%

Ez nem normális dolog. A 2006-os székházostromlóknak sem mondta a bíróság, hogy erkölcsileg pozitív és társadalmilag hasznos a véleménynyilvánításuk, csak picit azért finomabban kellene..

2006-ban a rendőrökkel közölhette volna ezt a bíróság, nem a futball huligánokkal, akik vittek mindent ami mozdítható volt.

Hiába értek egyet Dániel Péter véleménynyilvánításával, szerintem se jogos, ha egy bíró a saját véleményét is kifejezi az ítéletben. Tárgyalás után felőlem oda mehet hozzá, hogy szerintem jól tetted, de az ítéletbe ne hangoztasson saját véleményt.

2012. szept. 27. 20:43
 29/32 anonim ***** válasza:
83%

Egyetértek bumbi02 val, de hozzáfűzöm,hogy valószínűleg salamoni ítéletet akart hozni, hogy elvegye az élét, ami mint látjuk nem sikerült.

Elítélem a rongálást, de helyeslem az okát, hát ez fából vaskarika.

Az is lehet, hogy szíve szerint nem ítélte volna el, de a törvény kötelezte.

A bíró ítéljen a törvény szerint, vagy mondjon le, ha nem egyeztethető össze a lelkiismeretével...

2012. szept. 30. 02:02
 30/32 anonim ***** válasza:
67%

"Dániel Péter helyében én petróval és gyufával tiszteltem volna meg a fehér lovú ellentengernagy "kormányzó"-t. Milyen szépen mutatott volna az a (Leonardo-korabeli szobrászokat meghazudtoló igényességű) lángoló faszobor az éjszakában! Még a szalonnámat is megsütöttem volna a pernyéje felett..."

Te nem az a fickó vagy, akit néhány összetört kuka zavart 2006 őszén? És most meg van képed ilyet ideírni...

2012. szept. 30. 20:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!