Mit gondoltok Dániel Péter, a Horthy szobor vörös festékkel való leöntőjének ítéletéről?
"Bár rongálásnak számít, de "erkölcsileg pozitív" és "társadalmilag hasznos" volt, hogy Dániel Péter Kerekiben piros festékkel öntötte le a Horthy-szobrot – mondta ki ítéletében a Siófoki Városi Bíróság. "
23:21
"Az ítélet szerint szabad, sőt társadalmilag hasznos, ha a társadalom egy rétege által kártevőnek ítélt korábbi politikus szobrát megtisztelik?"
Nem csak "egy rétege"! Hanem a döntő többségű rétege!
Dániel Péter helyében én petróval és gyufával tiszteltem volna meg a fehér lovú ellentengernagy "kormányzó"-t. Milyen szépen mutatott volna az a (Leonardo-korabeli szobrászokat meghazudtoló igényességű) lángoló faszobor az éjszakában! Még a szalonnámat is megsütöttem volna a pernyéje felett...
"Nem csak "egy rétege"! Hanem a döntő többségű rétege!"
A szovjet uralmat remélhetőleg a társadalom döntő többsége elítéli. A szovjet emlékmű megrongálása miért nem volt társadalmilag hasznos és erkölcsileg pozitív tett? Ez tehát a jól ismert kettős mérce?
Andizsuzsi, ez attól még ugyanúgy arról szól, hogy a bíróság a saját véleményét fejezi ki. A ítélet kb ezt mondja ki: ,,Jól van, Petikém, idegeld csak a nácikat, oszd a balos nézeteidet, hát ez papíron kicsit durva volt, de azért csak így tovább, veled vagyunk."
Ez nem normális dolog. A 2006-os székházostromlóknak sem mondta a bíróság, hogy erkölcsileg pozitív és társadalmilag hasznos a véleménynyilvánításuk, csak picit azért finomabban kellene...
Egy bíróság legyen pártatlan és kész.
Kalergi, én úgy tudom, magánpénzből készült.
Akik negatívan álltak Horthy személyéhez : megkérdezhetem, hogy vannak-e közöttetek, akik még a régi rendszerben tanultak történelmet ?
Ez nem normális dolog. A 2006-os székházostromlóknak sem mondta a bíróság, hogy erkölcsileg pozitív és társadalmilag hasznos a véleménynyilvánításuk, csak picit azért finomabban kellene..
2006-ban a rendőrökkel közölhette volna ezt a bíróság, nem a futball huligánokkal, akik vittek mindent ami mozdítható volt.
Hiába értek egyet Dániel Péter véleménynyilvánításával, szerintem se jogos, ha egy bíró a saját véleményét is kifejezi az ítéletben. Tárgyalás után felőlem oda mehet hozzá, hogy szerintem jól tetted, de az ítéletbe ne hangoztasson saját véleményt.
Egyetértek bumbi02 val, de hozzáfűzöm,hogy valószínűleg salamoni ítéletet akart hozni, hogy elvegye az élét, ami mint látjuk nem sikerült.
Elítélem a rongálást, de helyeslem az okát, hát ez fából vaskarika.
Az is lehet, hogy szíve szerint nem ítélte volna el, de a törvény kötelezte.
A bíró ítéljen a törvény szerint, vagy mondjon le, ha nem egyeztethető össze a lelkiismeretével...
"Dániel Péter helyében én petróval és gyufával tiszteltem volna meg a fehér lovú ellentengernagy "kormányzó"-t. Milyen szépen mutatott volna az a (Leonardo-korabeli szobrászokat meghazudtoló igényességű) lángoló faszobor az éjszakában! Még a szalonnámat is megsütöttem volna a pernyéje felett..."
Te nem az a fickó vagy, akit néhány összetört kuka zavart 2006 őszén? És most meg van képed ilyet ideírni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!