Az előzetes regisztráció szerinted nem szemétség?
Tudom, hogy Amerikában is alkalmazzák és valóban költségkímélőbb a választások előtti előzetes regisztráció. De én nem vagyok fanatikus Fidesz-szavazó, sem agymosott, és a jelenlegi magyar politikai helyzetben sokszor én is, és apám is néhány nappal a választások előtt jutunk el oda, hogy választunk-e egyáltalán, vagy sem, és a voksot kire adjuk le. Ez nem azt jelenti, hoyg fingunk sincs arról kire kéne szavazni, de igazi örömmel nem tesszük meg. Elvben a magyar választók 50%-a ilyen bizonytalan szavazó mint én és apám. Most úgy tűnik egyikünk sem fog előregisztrálni, tehát ez mindenképpen a Fidesz szavazóknak jó. Ráadásul ez 3 választásra fog vonatkozni, tehát én hatalmas arculcsapásnak érzem a dolgot. Még én kuncsorogjak a jegyzőnél szűk határidőn belül, hogy ere a hulladék magyar pártrendszer egyik pártjára méltóztassam leadni a voksomat.
Mit gondoltok?
"én nem vagyok fanatikus Fidesz-szavazó, sem agymosott"
Ennek mi köze a szavazáshoz ? Ha fanatikus LMP-s vagy, akkor is elmehetsz.
"én hatalmas arculcsapásnak érzem a dolgot. Még én kuncsorogjak a jegyzőnél szűk határidőn belül"
Szerinted egy hat hónapos időszak szűkös ? Mennyi szeretnél, másfél éves periódust ?
Nem. Legalább nem lesznek visszaélések az ajánlószelvényekkel. 6 hónap meg tényleg elég a regisztráláshoz.
" és apám is néhány nappal a választások előtt jutunk el oda, hogy választunk-e egyáltalán, vagy sem, és a voksot kire adjuk le."
Attól még regisztrálhatsz két hónappal korábban, csak a szavazásra regisztrálsz, nem arra, hogy kire szavazol. Azt majd az utolsó két napban eldöntitek ugyanúgy, mint eddig.
Azt meg inkább nem kommentálom, hogy válasszunk-e egyáltalán. Anno a MSZP miatt nyígott mindenki, most mindenki mocskos Fideszezik, közben meg több, mint 40% nem ment el szavazni...
Az az igazi szemétség, hogy Orbán Viktor egy személyben elmondhatja magáról, azt amit XIV. Lajos, vagyis, hogy az állam, és teszem hozzá, az alkotmány, én vagyok. Nem csak a regisztrációval van baj, hanem az egész orbáni választási rendszerrel, aminek csak és kizárólag egy célja van: Orbán örökös győzelmének biztosítása. Ehhez addig és annyiszor írják át az alkotmányt és a választási törvényeket, amíg és ahányszor szükséges ahhoz, hogy tényleg csak ő győzhessen.
Teljesen nonszensz, hogy az írja a játékszabályokat, aki a játékban is győzni akar. Ilyen még a kisgyerekeknél sincs. Kérdés, hogy ilyen feltételekkel egyáltalán mi értelme van bármilyen választásnak.
És persze a regisztráció célja is az, hogy Orbán győzelmét becstelen módszerrel elősegítse. Tapasztalati tény (ezt Orbán 2002-ben már megtapasztalta), hogy a bizonytalanok között sokkal több az ellenzéki mint a kormánypárti. A kevésbé motivált bizonytalan szavazók várhatóan nem fognak regisztrálni, ami a FIDESZ győzelmét segíti elő. Meg még az a több tucat trükk is amit bevetettek a választókerületek fideszpárti átrajzolásától kezdve a külhoni magyarok szavazati jogán át a választás aránytalanságának fokozásig.
Felismerhető vagy ettől a kettőskeresztről (is).
Mindent túlkombinálsz és teóriákat szövögetsz..
"Nem kombinálok túl, csak két lépéssel többet látok előre mint te."
Te egy látnok lehetsz, ha látod, az én fejemben mi van..Nevetséges ..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!