Mi a véleményed az 1989-től 1998-ig tartó cigányüldőzésről?
Azért 1998-at írtam, mert akkor jelentette be Orbán hogy "Magyarországon már nincs cigányüldőzés".
Ugye ez abból állt, hogy tettek cigányellenes dolgokat (verés, gyilkosság) és némely faluból elkergették őket (erdőbe mentek, városba mentek vagy falut alapítottak).
Szerintem az üldözésen azt érti a kérdező, hogy néhányszor menekültek a cigányok és napokig nem mertek hazamenni. De mikor is? Amikor a közösségük valamelyik tagja bűntényt követett el (Olaszliszka, pécsi eset) és ők féltek a megtorlástól. Mert magukból indulnak ki, hogy ha sérelem éri őket, akkor azt erővel, csoportosan meg kell torolni. Ettől a képzelt megtorlástól riadtak meg.
Na de kérem, ha a szomszédom lábtörlőjére sz.rok és utána pár napig nem merek hazamenni mert AZT HISZEM, hogy meg fog verni, akkor az nem a szomszéd hibája.
Olyanról nem hallottam, hogy dolgos, becsületes cigányokat elüldöztek volna bárhonnan is.
"Mi a véleményed az 1989-től 1998-ig tartó cigányüldőzésről?"
Ha lett volna ilyen helyeselném és támogatnám, de nem volt.
Ahogy nagyapáink mondták, régen volt, még igaz se volt...
Amúgy mi ez, már megint lehet kárpit igényelni egy kis II. Cigany Holocaust(TM) kapcsán? Lesz megint mit a félkarú gádzsóba dobni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!