Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nem luxus a fizetett szabadság?

Nem luxus a fizetett szabadság?

Figyelt kérdés
Úgy értem aki nem dolgozik, nem termel hanem valahol lógatja a lábát, azért miért kap fizetést?
2012. szept. 20. 13:49
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
94%

"Mi magyaroknak minden kell egyszerre, de dolgozni meg nem akarunk."

A fizettett szabadság nem magyar találmány, a nyugati, civilizált országok mindegyikében létezik. Sőt, van, ahol ennél is tovább mentek és emellett csak 35 órás a munkahét. Nevezetesen Franciaországban, pedig ott is válság van és ez nem döntötte romba az országot (az övékét), jobban élnek, mint mi,kevesebb az agymosott ember, ha érted, mire gondolok

2012. szept. 20. 14:23
 12/23 anonim ***** válasza:
82%

"dolgozni meg nem akarunk."

TE lehet, hogy nem akarsz. Nálunk mondjuk nem élnéd meg a próbaidőt sem.

2012. szept. 20. 14:40
 13/23 anonim ***** válasza:
82%

Kérdező

Te egy undormányos munkáltató lehetsz...

De mielött ekkora baromságot kérdezel,gondolkodni kellene.Miért lenne luxus???Szerinted luxus az,ha egy munkáltató nem egy csúszó mászó féreg,akik a melósokat egész évben halálra dolgoztatják,majd nyáron elküldik kényszer szabira-pénz nélkül-Szerinted ez a korrekt???Nem az a normális eljárás,hogy egy évben két hetet minimum a munkáltató fedez??A melósnak nem kell pihenni??Idióta.

2012. szept. 20. 14:41
 14/23 A kérdező kommentje:

Ki mondta hogy nem mehetne szabadságra?

Mehetne, mindenki jár a szabadság, de amikor valaki szabadságon van akkor nem dolgozik és ha nem dolgozik miért kapjon érte fizetést.

2012. szept. 20. 14:44
 15/23 Andizsuzsi ***** válasza:
95%

"de dolgozni meg nem akarunk"

Te nem akarsz. Az én nevemben ne beszélj.

2012. szept. 20. 14:47
 16/23 anonim ***** válasza:
87%
amúgy aki nem dolgozik (mert szerinted nem akar), annak fizetett szabija sincs. kissé kusza a világképed
2012. szept. 20. 14:51
 17/23 A kérdező kommentje:
Azt nem értem hogy milyen jogon jár pénz ha valaki nyaral és nem dolgozik.
2012. szept. 20. 14:55
 18/23 Andizsuzsi ***** válasza:
87%
A Munka Törvénykönyve 130.§ alapján. A jogi alapját az képezi.
2012. szept. 20. 14:59
 19/23 anonim ***** válasza:
90%

Akkor ilyen alapon töröljük el a táppénzt, a gyedet, a gyest, a nyugdíjakat is?

Dolgozom. 12 órában, az idei szabim nagy része bent van.

És OK, ne fizessenek a szabim idejére (mondjuk a mozgóbérezés miatt szabira így is a felét kapom kb, mint egyébként), viszont akkor, amikor dolgozok, akkor európai bért kérek, vagy mondjuk annyit, amennyit ugyanennél a multinál, ugyanebben a munkakörben a többi országban fizetnek! És akkor nem érdekel az a kb 80 ezer ft, amitől így egy év alatt elesek...

Ja, jut eszembe... minőségellenőr vagyok, tehát nem is termelek... milyen alapon kapok így fizetést a munkámért?

2012. szept. 20. 15:03
 20/23 anonim ***** válasza:
90%
Én meg nem csak hogy fizetést kapok, hanem még 13., 14. havi fizetést is. Micsoda felháborító dolog ez!
2012. szept. 20. 16:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!