Engedélyeznéd, hogy a következő munkakörökben gyerekek is dolgozhassanak, napi 8 órát, havi 4000 Ft-os fizetésért?
A dolog lényege az lenne, hogy amelyik gyereken már általános iskolás korában látszik, hogy nem akar tanulni, csak kényszerből jár iskolába, az is valami hasznosat kezdjen magával. 5 éves kortól lehetne dolgozni és ekkora életkortól lenne büntethető is valaki, viszont szabadna alkoholt innia és cigiznie is.
A következő munkakörökben dolgozhatnának:
-Mezőgazdaság: Aratás, szántás, vetés, terményszedés. Állattenyésztésben kisebb termetű állatokkal pl. baromfival, nyulakkal foglalkozás, rövid tanfolyam után disznóval, marhával is.
-Ipar: Gyártósori munka, tanfolyam után targoncázás
-Szolgáltatási szektor: Takarító, cseléd, kertész. Segéd különféle szolgáltatást nyújtó embereknek pl. villanyszerelő, autószerelő, rovarirtó stb.
Tehát lenne egy félig tanult ember aki nem sok mindenhez ért...
és helyette legyen egy tanulatlan aki még talán írni, olvasni sem tud és XX lenne az aláírása??
Hagyjuk ezt a h.lyeséget!
Megelőztél 14-es!:)
Én is ezt a képet akartam lefesteni, hogy egy 6 éves gyerek targoncázik a gyárban, cigi kilóg a szájából (mondjuk nem tudom milyen cigi, amikor 6 dobozt tud venni a havi fizetéséből), alig várja h vége legyen a munkának, mert mehet a kocsmába. :D
Kedves Kérdező!
Gyerekmunka? Egy pár évszázaddal le vagy maradva.
Éhbérért? Méginkább.
Az iskolát pedig mindenki utálja, ez nem érv. Akkor is szükség van rá. Én is simán otthagytam volna 10-12 évesen, mai fejemmel tudom csak, hogy milyen elengedhetetlen.
Az ezért való "jutalom" cigizés és alkoholfogyasztás pedig kifejezetten hülyeség.
Van elég álláskereső, velük töltsék fel az ilyen helyeket.
kedves kérdezö
biztos hogy normális vagy ? vagy csak buta unatkozo gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!