A SzentKorona-tan szimpatizánsait nem zavarják a koronán található zsidó származású szentek?
Sokakat zavar.
Pl most olvastam el egy MIÉP-es könyvét aki az egész tant h.lyeségnek tartja! Na jó, nem fogalmazott ennyire keményen de szerinte félre viszi a nemzeti kérdést ez az egész szent korona tan dolog...
Ugyanakkor rengeteg Jobbikos meg alapnak tartja hogy a Szent korona tan a legfőbb vezérlő elv!
Szerintem meg felejtős az egész...
Mások, akik következetesek, hívő keresztények is, így értelem szerűen a keresztény szenteket elfogadják akkor is, ha zsidó volt az illető (mint Jézus is).
Bocsánat, hogy két hozzászólás lett.
Az a baj, hogy kétféle hozzáállás dívik Magyarországon a Szent Korona tanhoz. Az egyik, hogy ez valami felesleges elvont baromság, a másik pedig annyira túllihegi, hogy az már-már okkultizmus.
Szerintem a középút lenne helyes. A Korona és az állam kapcsolata egy szép tradíció, amit érdemes ápolni és megőrizni. De ennyi. Nem kell tőle semmit várni.
Tök mindegy, hogy ki zsidó a Koronán, meg ki nem. Az is mindegy, hogy ez a korona volt-e valaha István fején, meg egyáltalán, tök mindegy maga a tárgy. Ez egy értékes szimbólum nemzetünk történelméből - nem több és nem kevesebb.
Azt gondolom ha a képeket valóban lecserélték volna akkor arról beszéltek volna az emberek ... erről nincs nyom
A magyarok mindig is kötődtek a koronához és nagy becsben tartották, ezért változást nem vették volna jó szemmel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!