Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Csak én érzem úgy, hogy ez az...

Csak én érzem úgy, hogy ez az úgynevezett kötelező katasztrófavédelmi szolgálattal kapcsolatos adatszolgáltatás valójában a sorkatonaság visszaállításának előkészítése?

Figyelt kérdés
[link]

#FIDESZ #sorkatonaság #adatszolgáltatás #kötelező katasztrófavédelmi szolgálat
2012. szept. 15. 19:44
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:

"De nem értitek,hogy ilyen nem lesz és nem fognak emiatt senkit elbocsátani és hogy amúgy is elég kicsi az esélye, hogy az elkövetkező időben bárhova is behívnának titeket ?"

Akkor ilyen jól áll a magyar költségvetés, hogy milliárdokat kell kidobni egy ilyen adatbázis kialakítására?

2012. szept. 15. 21:11
 12/26 anonim ***** válasza:

Miért kéne erre milliárdokat kidobni ?

Egyébként ne haragudj, de emiatt az utsó megjegyzésed miatt már nem hiszem, hogy közgazdász vagy gazdasági szakember lennél.

Azok nem írnának ilyen abszurd dolgokat.

2012. szept. 15. 21:13
 13/26 A kérdező kommentje:

"Miért kéne erre milliárdokat kidobni ?

Egyébként ne haragudj, de emiatt az utsó megjegyzésed miatt már nem hiszem, hogy közgazdász vagy gazdasági szakember lennél.

Azok nem írnának ilyen abszurd dolgokat."

Azt hiszel, amit akarsz. Számviteli osztályvezető-helyettesként dolgozom. De nem muszáj elhinned, igazából a kérdést tekintve nem én vagyok a lényeg.

Egy adatbázis-építésnek pedig igenis vannak költségei, már önmagában az űrlapok elkészítése, postázása, feldolgozása is milliárdos tétel, és ezekhez általában párszáz tanácsadót is alkalmaznak, és nem minimálbérért.

És tudom, hogy a költségvetésben ez csak egy csepp a tengerben, de gyakorlatilag mindenre ezt mondjuk. Egy csepp ez az adatszolgáltatás, a nemzeti konzultáció, az pofátlan olimpiai kizizetések, bukott "álamfők" eltartása, tűzijáték, pártpénzek növelése stb. És ezeket erkölcsi értelemben is nehéz lenyelni a tisztességesen adót fizetőknek.

2012. szept. 15. 21:23
 14/26 anonim ***** válasza:

Hát szerintem a tűzijáték és az olimpiai kifizetések problémájával nem lehetsz többségben.

Egyébként a halodkló Horn Gyulát is eltarjuk.

Viszont a válaszaidból : nem te vagy az a kérdező, aki az Olimpia után kiírt egy később törölt,de elég sok vitát kiváltó kérdést, hogy mennyire felháborító számára az olimpiai érmeseinknek jár bármilyen jutalom és aki szerint az olimpikonok meg az élsportolók értelmetlen bohóckodásokat csinálnak ?

Azért jutott most eszembe, mert ott is egy 25 éves második diplomáján dolgozó közgazdász írta ki a kérdést, és elég radikálisan támadta magának az olimpiának az értelmét is.

2012. szept. 15. 21:33
 15/26 A kérdező kommentje:
De én vagyok az, az álláspontom továbbra is változatlan. Egyébként a kérdésemet arra hivatkozva törölték ki, hogy "heves vitát eredményez".
2012. szept. 15. 21:38
 16/26 anonim ***** válasza:

Na, akkor rád ismertem.

Oda is kommenteltem , ezért is emlékeztem.

Továbbra sem tudok egyetérteni a világnézeteddel, nem tudom elfogadni, hogy valaki számára az olimpia és az élsport haszontalan pénzkidobás, illetve azt sem, hogy amit te elértél az életben, az több, mint amit egy olimpiai érmes elért, ne haragudj. De ez elég egyöntetű vélemény volt ott is.

Ebben a kérdésben szintén az nem tetszik, hogy leírod, annyira sem érdekelne egy esetleges katasztrófahelyzet, hogy egy napot rááldozz az életedből. Ráadásul ha jól keresel, te vagy pont az a réteg, aki ezt simán megtehetné.

2012. szept. 15. 21:42
 17/26 A kérdező kommentje:

"Ebben a kérdésben szintén az nem tetszik, hogy leírod, annyira sem érdekelne egy esetleges katasztrófahelyzet, hogy egy napot rááldozz az életedből. Ráadásul ha jól keresel, te vagy pont az a réteg, aki ezt simán megtehetné."

Csak tudod van, aki próbál az életben boldogulni, és továbbra is az a problémám, hogy semmi garancia nincs arra, hogy az esetleges önkéntesen kötelező szolgálat után az ember visszakapja a munkahelyét. Az esetemben például szerinted leáll 1 cég számviteli tevékenysége, amíg én homokzsákot pakolok? Erről jut eszembe, mi közöm van nekem ahhoz, hogy valakinek 200 km-re tőlem nem volt annyi esze, hogy ne ártérre építkezzen és a bajban meg várják az "ingyenebédet"? És az ilyen esetek 99%-ának még biztosítása sincs (az más kérdés, hogy ártérre nem is nagyon kötnének biztosítást a biztosítótársaságok), mégis az állam fizeti a helyreállítás költségeit.

És ha az én házammal történne valami, akkor ki rohanna segíteni?

2012. szept. 15. 21:57
 18/26 anonim ***** válasza:

Úristen ember. te tényleg értelmisági vagy ?

Akkor próbálj már olvasni, gondolkozni ! Senkit nem rúghatnának ki ilyesmi miatt és nem hiszem, hogy ezen ennyire ki kéne akadni, hogy ESETLEG az elkövetkező 5-10 évben ha lenne olyan alkalom, elvárnák tőled , hogy mondjuk egy darab napot az életedből arra áldozz, hoy segítsél egy árvízsújtotta falu lakóinak..

2012. szept. 15. 22:13
 19/26 A kérdező kommentje:

Rendben ez a Te véleményed.

De a kérdés nem erre irányul. Januárban a háziorvosok adatai alapján nyilvántartásba vették a hadrafogható férfiakat. Most adatot kell szólgáltatni gyakorlatilag a behívhatóságról. A következő lépés a sorozás lesz?

2012. szept. 15. 22:18
 20/26 A kérdező kommentje:
"szólgáltatni" előbb rövid "o"-val akart lenni, mielőtt valaki belémkötne.
2012. szept. 15. 22:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!