Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Milyen érvek vannak amellet,...

Milyen érvek vannak amellet, hogy a szociális támogatásokat csökkenteni kell?

Figyelt kérdés
Illetve komolyabb szabályokhoz kötni.

2012. szept. 12. 22:41
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

A 9. -es választ még azzal kiegészíteném, hogy ezek a magas jövedelmek korábban eleve fel voltak "bruttósítva". (tehát az akkori 30-40% -os adók miatt eleve megemelték a fizetéseket tudván, hogy mennyi a levonás)

És magas jövedelemmel elsősorban az államigazgatásban, minisztériumokban, állami vállalatoknál, esetleg multiknál jelentik be az embereket, nem a hazai kisválalkozásnál.

Ezzel is a saját embereiket, állami "kádereiket" jutalmazzák!

2012. szept. 13. 08:04
 12/18 anonim ***** válasza:

Nem lehet jó, vagy legalább értelmes választ adni akkor, amikor a szociális támogatás egy szándékosan rossz rendszer részeként működik. Ha nincsenek pontos célok, kategóriák, módszerek, akkor mihez hasonlítunk, hogy jó, vagy rossz? Itt az egész rendszert kell átalakítani, nemcsak a segélyezést. Ehhez meg kell határozni, ki képes dolgozni és ki nem. És miért. Utána meg kell határozni, hogy aki képes, de nem dolgozik, miért nem. Az állam azért létezik, hogy a társadalom problémáit, működését szervezze. Ha ezt nem teszi, fölösleges. Amit itt tennie kellene, hogy munkahelyet teremt. Akinek pedig nem tud munkalehetőséget biztosítani, azt támogatja. Ugyanígy azt, aki nem képes munkára. Ehhez előre kell gondolkodni, a kiadásokkal számolni és azt biztosítani, a szükséges adatokat nyilvántartani.

Ebből sem a gondolkodás, sem a számolás, sem az adatok nincsenek meg. Miért várjátok, hogy a dolog működjön?

2012. szept. 13. 09:27
 13/18 yossarian44 ***** válasza:

Ez a 2008-as, 4 részes Index cikksorozat gyönyörűen összefoglalja, hogy mi a probléma a magyar ellátórendszerrel.

Nagyon tanúságos olvasmány, itt az első része:

[link]

2012. szept. 13. 15:01
 14/18 anonim ***** válasza:
Nagyon okos vagy, hogy egy 4 éves cikket másolsz be. Azóta rengeteg minden megváltozott!
2012. szept. 13. 15:05
 15/18 yossarian44 ***** válasza:

"Nagyon okos vagy, hogy egy 4 éves cikket másolsz be. Azóta rengeteg minden megváltozott!"

Pontosan mi?

Mellesleg nyilván igazad van, voltak változások, de nem lényeges. Ami az ellátórendszer problémája volt 2008-ban, az probléma most is.

2012. szept. 13. 15:07
 16/18 yossarian44 ***** válasza:
(Mellesleg gondolom végigolvastad, aztán összehasonlítottad az olvasottakat a jenlegi állapottal, és úgy mondtál véleményt)
2012. szept. 13. 15:08
 17/18 anonim ***** válasza:

Talán az, hogy 4 millió munkavállaló nem bír el 6 eltartottal!! Tarthatatlan, hogy a cigányok, de szép számmal a magyarok is, a segélyekre alapozzák a megélhetést! 6-8 gyereket szülnek, akik a pénz miatt teljesen iskolázatlanok lesznek. Aztán a folyamat kezdődik elölről. Mindenki annyi gyereket vállaljon amennyit el tud tartani!

A rokkant nyugdíjakkal ugyan ez a helyzet! Nézd meg itt gyk-n a kérdéseket! Mindegyik azt kérdezgeti, hogy hogyan dolgozhatna a nyugdíja mellett, hogy ne vegyék el! Jah, dolgozni tud? Akkor talán mégse annyira rokkant az illető!

Az utóbbi évtizedekben rengetegen próbáltak berendezkedni arra, hogy az államból éljenek és természetesnek vették, hogy mindez, természetes, jár nekik! (Sajnos az állam is partner volt ebben)!

2012. okt. 16. 12:24
 18/18 anonim ***** válasza:

#17 akkor szép sorjában az állításaidat elemezzük egy kicsit!

"Talán az, hogy 4 millió munkavállaló nem bír el 6 eltartottal!!"

- Ebben már benne van a saját gyereke, a másik 27E-je, és a harmadik 0! forintja. gyengus "statisztika".

"Mindenki annyi gyereket vállaljon amennyit el tud tartani!"

- Aztán ne tessék sírni, hogy kihal a magyarság, hogy nem lesz aki eltartsa a nyugdíjasokat, stb.

"A rokkant nyugdíjakkal ugyan ez a helyzet! Nézd meg itt gyk-n a kérdéseket! Mindegyik azt kérdezgeti, hogy hogyan dolgozhatna a nyugdíja mellett, hogy ne vegyék el! Jah, dolgozni tud? Akkor talán mégse annyira rokkant az illető! "

- Látszik, hogy nem vagy a téma nagy szakértője! Akkor beszélj, ha már láttál közelről fogyatékkal élő embert, hogyan él nap mint nap! Milyen anyagi, szociális, és egyéb helyzete van. Tudod, talán többet kellene gyógyszerre költenie, sokaknak, mint amennyit te bele tudsz képzelni, és nem biztos, hogy a közgyógy megoldás a problémára. Az én hallókészülékem kb Négyszázezer forint, és havonta 1000 ft elem kell bele (Ez az összeg már a tb-támogatáson felüli rész, amit nekem kell állni) szerencsére tavaly vettem, így még megúsztam a gyógyászati segédeszköz csökkentését, a +2% áfát, a tranzakciós díjat, és én úgy spóroltam, ahogy kevesen képesek. Ha hét éven belül valami baja lenne, akkor aztán megnézhetem magam, mert addig nincs új támogatás. Igaz, amúgy sem lenne pénzem még egyre, mert munkanélküli vagyok.

"Az utóbbi évtizedekben rengetegen próbáltak berendezkedni arra, hogy az államból éljenek és természetesnek vették, hogy mindez, természetes, jár nekik! (Sajnos az állam is partner volt ebben)!"

- Van benne valami, mint ahogyan abban is, hogy az utóbbi kormány rengetegszer hivatkozva erre bújt ki a saját kötelezettsége alól, hogy pénzt spóroljon, ill. ne a saját érintettségét sértse anyagilag.

2012. okt. 16. 14:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!