Ezt az iskolai rendeletet mégis hogy, és milyen alapon gondolták?
Kitalálták, hogy a gépészeti szakokon a gyakorlati órák nehogymár 45 percesek legyenek, hanem legyenek 60 percesek, mindenféle szünet nélkül. Namost, a mai nap a gyakorlati órán 180 percen át kellett egyhelyben ülnünk, anélkül, hogy 1 korty vizet ihattunk volna, felállhattunk volna sétálni/WC-re menni. Aki azzal jön, hogy ez a munkahelyeken így van, szeretném felhívni a figyelmét, hogy nem. Mert a kutya nem szól, ha feláll meginni 1 pohár kávét, vagy ilyesmit.
2 kérdés fogalmazódik meg bennem: Miért csak a gépészeti szakmákon van ez, és hogy máshol is így van-e. Mert amennyiben máshol nincs így, holnap első dolgom lesz kiiratkozni 13. osztályból, de előtte még az osztályfőnököt/igazgatót elküldeni a büdös k*va anyjába.
Egy egyetemi óra 1,5 óra szünet nélkül.
Volt olyan vizsgám ami 4 órás volt és nem lehetett kimenni közben, csak ha előbb bejezted. A probléma meg azzal volt hogy a 4 óra is kevés volt a vizsgára.
igazad van munkahelyen nem így megy...2 kor kezdesz fél 5ig se pia,se kaja se pisa...pisa van ha vki odamegy és helyetted dolgozik...60 perc nem a világ...
mikor én suliba jártam a tanár sietett 1 másik suliba órát tartani és 3 órát tartott meg 1be folyamatosan...de mi nem sírtunk..iratkozz ki utána ki az erdőbe 1 kötéllel mert haszontalan jószág vagy
Igen, csak egyetemen neked nem kell mindennap bent lenned, és nem muszáj már reggel 7-től kezdened. Ez az egyik. A másik, hogy ez a jobbik eset volt, mert van, hogy 6 gyakorlati órám is van. 6!!. A másik pedig: Ez egy OKJ-s képzés. Elviekben könnyebb kellene, hogy legyen, mint az egyetemi képzés. Gyakorlatban pedig míg azt látom, hogy szinte minden szakos egyetemista vígan kint szórakozgat 1-2 napot (igen, még az ELTE-n is, van ismerősöm, és van szabadideje bőven), addig komolyan elgondolkodtam, hogy lehet inkább jelentkezek kicsit feljebb.
A másik: Miért csak a gépészeti szakmacsoportra vonatkozik ez az intézkedés? A többi X szakma miért csak továbbra is 45 perces? Mert amíg ők már délután 1-kor végeznek, addig mi fél 4-ig rohadjunk bent?
Egyébként pedig voltam már dolgozni nyáron 8 órát. Az a munka semmivel nem volt rosszabb, mint most ezzel az idegbeteg szadista osztályfőnökkel a 6 óra nonstop munka.
A kedvencem nem mondtam: 33-an vagyunk, 11-es csoportokra osztva, mi kaptuk az o.főt. A másik 2 csoportot kiengedik szünetre, ehetnek, ihatnak, csak a mi osztályfőnökünk szemétkedik velünk.
"szakos egyetemista vígan kint szórakozgat 1-2 napot"
Igen, a büréfszakosok ilyenek, engem is zavar hogy nem járnak be, nem tanulnak, majd sírnak hogy csak 4-es lett a zh-juk.
De egy mérnöki szak más, én 8-tól bent vagyok késő délutánig minden nap, ha hazaérek vagy 110 oldalas házikat kell csinálnom, vagy zh-ra tanulnom (minden héten van legalább egy).
Én ezt teljesen megértem. És tisztában vagyok vele, hogy az egyetem mennyire nehéz.
De pont idén, mikor bejelentkeztünk erre a szakra, akkor vezették be ezeket az intézkedéseket. Szerintem azért az, hogy órákon át egyhelyben állj és reszelj/ülj és gépen csináld a dolgod, kicsit kemény.
És továbbra sem lenne ezzel gondom, ha ez minden iskolában, minden szakkal így lenne. De csak a gépészeti szakokkal csinálták ezt, és nem értem, hogy miért. Mi ebben a logika, miért kell kicseszni velünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!