Törvénybe van már az iktatva hogy aki '56-ot ellenforradalomnak nevezi az felelősségre vonható ezért?
Ha jól emlékszem, Mesterházyiék mikor megalkották, először csak a holokausztra vonatkoztatták, aztán a Fidesz terjeszttette ki a kommunizmus bűneinek tagadására is .
Az MSZP meg még keresztbe is tett akkoriban a FIDESZ-nek, mondván ,hogy a kommunizmus bűneinek tagadása úgy sem fenyegeti ma hazánkat..
Ennyit a mi "hazaszerető" MSZP-nkről.
Persze az egésznek semmi értelme, hisz a szövegében semmi konkrétum vagy viszonyítási alap nincs arra, hogy honnantól kezdve számít tagadásnak vagy kisebbítésnek a dolog, így a döntés eleve szubjektív.
Sajnálatos, hogy Havas Szófiára nem lehetett alkalmazni..
Szép is lenne már.
Akkor ezentúl tilos lesz megemlíteni, hogy mondjuk a "hős forradalmárok" 56- ban sebesült- fehér zászlós "kiskatonákat" gyilkolásztak,(pl.: Köztársaság tér) ártatlan civileket mészároltak le mondva csinált okok miatt. (Összesen kb. 200-300 fő ilyen áldozat volt)
És akkor még nem említettük a több ezer köztörvényes bűnöző "rászabadítását" a társadalomra, a fosztogatásokat, gyújtógatásokat, könyvégetéseket stb. stb.
Mit kellett volna csinálni ezekkel az emberekkel? Kitüntetni talán?
Aki ezeket meg meri említeni azt ezentúl felelősségre akarják vonni? Szánalmas.
H. Sz.-ról meg csak annyit, hogy neki az édesapját meggyilkolták az októberi események alatt. Így kellett felnőnie, ezért talán jobban érthető az egyéni (!) véleménye. Az idézet mondat meg önkényesen lett kiemelve egy szövegből.
Ami tény, hogy a Nyilaskeresztes Párt újjáalakult (a többi korábban megszűnt párttal)és a volt nyilasok "felülreprezentáltak" voltak a forradalmi cselekményekben.
Azért a két dolog nem azonos kategória.
A Holokauszt megtörtént,csak az ostobák tagadják. (Habár nem tudom,miért kell az ostobaságot büntetni?)
56-tal kapcsolatban először definiálni kelleme a forradalom-ellenforradalom fogalmát.
Ma forradalomnak nevezik,mert a Rákosi-rendszert és a szovjet uralmat akarták megdönteni.
Viszont ellenforradalom is volt egyúttal,mert a Rákosi-rendszer ELLEN folytak a harcok.
"H. Sz.-ról meg csak annyit, hogy neki az édesapját meggyilkolták az októberi események alatt. Így kellett felnőnie, ezért talán jobban érthető az egyéni (!) véleménye. Az idézet mondat meg önkényesen lett kiemelve egy szövegből. "
Én úgy tudom, a történészek is azon az állásponton vannak már, hogy nem gyilkolták meg és Horn is Gyula sem mondott erről igazat , ugyanis baleset érte.
Egfyébként nem tudom, hogy lehet azt megérteni, ha valaki ilyet mond, ettől még nem kell valakinek komcsivá vagy nácivá...stb. válnia.
Nem a szövegből emeltem ki, hanem végigkövettem az egész ügyet.
S mint ahogy írtam is, még maga az MSZP IS ELHATÁROLTA magát Havas Szófiától, már bocs..
"Így kellett felnőnie, ezért talán jobban érthető az egyéni (!) véleménye."
Miért, szerinted ha komunnista leszármszottja vagy bármilyen népírtásban részt vevő ember leszármazottja mondhat ilyet, miért nem mondhat valaki hasonló kijelentéseket pl. a holokuasztról ? Neki is az egyéni (!) véleménye lenne, mégis megbüntetnék.
Havas Szófia kijelentésének és a többi kijelenteésének is az a problémája, hogy ő kiragadott valamit az eseményekből, azt felnagyította és saját maga számára szinte kizárólagossá tette.
Elképesztőnek tartom, hogy valaki ezt a nőt megvédje, amikor a saját párttársai is ilyen véleménnyel vannak róla.
De volt neki több más ügye is, az állásából is kirúgták, mert csak papíron járt be.. most meg ő szidja legjobban az egészségügyet, amikor részben ők tették tönkre.
Beszarás.. akkor szerintem mondhasson ilyeneket nyugodtan az összes náci meg nyilas leszármazottja is, meg ne fanyalogjunk a Szálasi-imádókra se, oké ?
Mi az, hogy neki így kellett felnőnie és egyénileg mondhat ilyeneket ??! Úristen...
NEM, sajnos nem mondhatna ilyet, és elég szégyen, hogy megtette.
Ezért most biztos jól lepontozzák a választ, de biztos, ami biztos leírom, hátha valakinek (szvsz) felnyitom a szemét.
Először is bontsuk ketté a kérdést
1, "aki '56-ot ellenforradalomnak nevezi"
Mert bizony 1956 nem forradalom, hanem ellenforradalom volt!
A kommunisták deklaráltan kezdettől fogva a forradalmat propagálták, állandóan a társadalom forradalmi megváltoztatásáról beszéltek (és sikerrel is jártak sajnos), nem véletlen, hogy a második világháborút megelőző rendszert a "reakciós", "ellenforradalmi" jelzőkkel címkézték.
1956-ban tehát a magyarság bátran vallotta, hogy elege van a kommunisták rémuralmából, ergo a kommunista forradalomból, következésképp az '56-os forradalmárok valójában ellenforradalmárok.
2, Gondolkozzatok már! Tényleg azért akartunk rendszerváltást, hogy a régi helyére új cenzúra jöjjön???
Számomra a véleménynyilvánítás szabadsága olyan érték, amit csakis a legkirívóbb esetekben lehet korlátozni.
Ne tiltsanak semmilyen történelmi eseménnyel kapcsolatos véleménynyilvánítást!
Egy múltbeli esemény tényének elismerése erősen HIT kérdése.
Ennyi erővel törvénybe lehetne foglalni, hogy Isten létét nem szabad tagadni.
Történelmi távlatokban senkit sem lehet arra kényszeríteni, hogy tényként fogadjon el olyan eseményt, aminek nem volt részese.
pl. A bizonyítási eljárás is ezen elv alapján zajlik.
A bíró nem köteles egyetlen tanúvallomást sem élből, mindenfajta bizonyíték nélkül elfogadni!
Kedves utolsó, szerintem abban a többség egyetért, hogy nem szabadna korlátozni eme jogainkat és mindenki szabadon gondolkodhasson úgy a történelemről, ahogy akar, azonban mint azt tudod, a holokauszttörvény bevezetése óta ez MÁR nincs így.
Emiatt gáz, hogy egy Havas Szófiát nem lehetett felelősségre vonni, mást meg felelősségre lehet..
A holokauszttörvény lényege végülis az lenne, hogy ne sértsük az ártatlan áldozatok emlékét és a hozzátartozóikat, szóval ha valaki elkezdi azt nyilatkozni a sajtóban, hogy neki a holokausztról tök más véleménye van vagy kisebbíti ,,,stb., akkor a törvény előtt felelnie kell érte.
Havas Szófia ugyanúgy kegyeletet sértett, azzal, hogy kolleltíve lenyilasozta azokat az embereket, akik egy diktatúra ellen küzdöttek és akikről mi is megemlékezünk minden év okt. 23-án (érdekes lenne tudni, hogy Havas ezt vajon gyásznapnak tartja-e vagy minek..), magyarul meggyalázta ezeknek az embereknek az emlékét és a mi közös nemzeti ünnepünk jelentését és jelentőségét is, mégse lett semmi baja belőle ..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!