A rendszerváltás óta hat országgyűlési választás volt, ti mikor melyik pártra szavaztatok, és miért?
Senkire nem szavaztam mert kiskorú vagyok anyukám viszont mindig arra szavazott akire én mondtam még akkor is ha az egy sík hülye párt volt:
2006: SZDSZ, mert madarak voltak rajta (7 évesen mi mást is mondtam volna :))
2010: LMP, mert jól csengett a neve.
2014-ben a Jobbikot fogom neki mondani.
2018-ban meg már úgy is szavazhatok... (reméljük addigra lesz egy valóban 100%-osan is normális párt...)
'06: Fidesz
'10: Fidesz
Már én sem értem miért, és sosem fogom magamnak megbocsátani.... :D
Én legutóbb az MSZP-re szavaztam.
NEM ezért mert őket akartam hatalmon látni, pusztán nem akartam, hogy a Fidesz 2/3-ot szerezzen, mert előre féltem attól, hogy mit fognak művelni...
Sajnos már látom is, hogy mit csinálnak.
1990: SZDSZ - nem bántam meg
1994: SZDSZ - megbántam
1998: FIDESZ - megbántam
2002: MSZP - nem bántam meg
2006: MSZP - nem bántam meg
2010: MSZP - nem bántam meg
1994-ben, ha nem az SZDSZ-re, akkor a FIDESZ-re szavaztam volna
1998-ban én hülye a FIDESZRE szavaztam...
E két év (1994 és 1998) kivételével ugyanúgy szavaznék most is.
2006-Fidesz
2010-Fidesz
Hogy jó döntés volt-e így utólag nézve?
Nem mondanám,de nem láttam jobb alternatívát.
A szüleim és a nagypapám a következőképpen, és én ugyanígy tettem volna:
1990: SZDSZ
1994: MSZP
1998:MSZP
2002:MSZP
2006:MSZP
2010:MSZP
és ami biztos:
2014: MSZP
Újra döbbenet. Azt hittem, csak egyedi eset, de látom, nem. Muszáj ide is bemásolnom egy másik válaszomat.
Egyszerűen nem tudom megérteni, mi késztetett valakit arra még 2010-ben is, hogy az MSZP-re szavazzon. Mi olyan volt a 8 év alatt, amit visszasírt bárki is? A háromszoros áron épült, viszont silány minőségű autópálya? A síkvidékre épített viadukt? A 2,6 millióért épített várgesztesi "biciklis pihenő" (10 fatuskó az árok mellé hordva)? A 40 millióért épült beton"kilátó" Bodrogkeresztúron? A Nokiás- és Whiskys-dobozokban átadott kenőpénzek, az offshore-számlák?
Netán az arcok lennének azok, amik hiányoznak? A pártgyűléseken internacionálét énekeltető Lendvay? Az '56-ban önkéntesen pufajkásnak állt, és a legvéresebb kezű alakulat vezetéséért kitüntetett Horn Gyula? A III/II-es ügynök Medgyessy? Az MSZP egyik alapítótagja, majd elnöke, a volt kommunista külügyminiszter, Kovács László?
A párt elnökei, alapítótagjai, Nyers Rezső, Hiller István, Vancsik Zoltán, Veres János, akik egytől-egyig MSZMP-sek voltak, Nyers pénzügyminiszter is volt a kádári évek alatt?
Mi motivál valakit az MSZMP utódpártjának a megszavazására?
Amikor maga a pártvezér mondja ki 2006-ban, hogy "...nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl, hogy a sz*rból visszahoztuk a kormányzást a végére. Semmit. Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk?", nos, ilyenkor már tényleg komolyan meg kell kérdeznem: miért?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!