Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nem kellene törvényileg...

EagleHUN kérdése:

Nem kellene törvényileg tiltani az olyan munkák HIRDETÉSÉT (és ígéretét) ahol pénzt kell befizetni?

Figyelt kérdés

Iszonyatos mennyiségű ilyen hirdetés van és legtöbbször ez átverés szerintem (én sohasem dőltem még be ennek).

Legtöbbször csupán tájékoztatót vagy valamiféle "alapcsomagot" ígérnek a befizetésért cserébe, tehát az illetőnek nem is biztos hogy tetszene a munka vagy alkalmasnak találná magát rá.

Másrészt meg általában leírják hogy nem kell hozzá vállalkozói igazolvány, most akkor kérdem én hogy fog adózni az illető, fölveszi ez a (fiktív) "cég" és fizeti a járulékait vagy mi? Nem ez egyenesen felhívás adócsalásra!

Tehát újra fölteszem: Nem kellene kötelezni államilag az összes munkaadót kivétel nélkül hogy előre nem kérhet pénzt a munkáért, ha valamilyen költsége van azt levonhatja az illető első fizetéséből és pont.

Ha meg vállalkozókat keresnek és a vállalkozónak kellene pénzt befektetni valamibe, akkor üljenek össze, tájékoztassák, kössenek szerződést stb.

2012. szept. 4. 20:24
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Én bármikor bármilyen adatot hajlandó vagyok beadni a bíroságnak! Nagybátyám ügyvéd, ő ugyan nemhasználja, de én igen mlm-ezek. És jól keresek...

Ő is elsőnek azt mondta átverés, de mihelyest utánajárt hogy mi alapján van a jutalék eléggé kezd szagolgatni ő is atéren.

Mikor indult ez a "toborzás" amiről beszélek, kaptam egy levelet a hatóságtól, hogy amennyiben tovább terjesztem, és kiderül hogy "átverés", én is bünössé válok.

Én a hatóságnak a személyes E-mailen írtam vissza (valódi nevem és adataim), majd a 2. levelük az volt, az ügyet lezárták több helyről is megerősítették hogy valós alap van a háttérben. Amennyiben saját felelősségemre bukom be, magamra vessek.

Ha elindul egy mlm program, amely "hirtelen sok követőt" szerez, a hatóságok ráállnak.

Mellesleg szerintem egy olyan mlm nem lehet átverés, amelyről kifizetési számla is van.

Most jogosan gondolod hol itt az átverés, de erre az a válasz hogy sehol. Miért? Mert aki üzi ezt, az van fent. És ez miért fontos? Mert mindeki alá kerül. Lényegében: Azzal hogy te csatlakozol, ő jól jár, vagyis +1 ember, aki után jutalékot kap. Te szerzel 2-3 embert, neked is megvan a jutalék de neki már 4x-esen +.

Vagyis szimplán azzal hogy te jóljársz ő is jóljár. Az hogy valakik megpróbálják a jövő "mellékkeresetét" bemocskolni az tény. Ugyanugy mint rengetegen hirdetnek valótlan munkahelyet is. Most akkor a "munka" is átverés? :D

2012. szept. 7. 19:05
 12/13 anonim ***** válasza:

Azért ne keverjük már az almát a körtével, a becsületes munkát az MLM-el :D

Az MLM lényege hogyha a legelején szállsz be, tagja leszel annak az 1%-nak aki nyer rajta, az alattuk lévők meg csak bukják a pénzüket és eltartják a sok ingyenélőt.

Ha olyan hipiszupi üzlet lenne ahogy beharangozzák maguknak, álomfizetéssel, mindenki ezt csinálná, és vélhetően nem lenne ilyen jogosan rossz híre a dolognak.

Az a munka, ahol NEKED kell fizetned azért hogy dolgozhass, az ÁTVERÉS. Ez egy olyan tény, minthogy nullával nem lehet osztani, és normális ember nem is akar.

A hatóság nem sok mindent tud tenni az MLM-mel, mivel van termék, ez sajnos legalizálja a piramispartyt. Elég szégyen hogy egy alibitermék legalizál egy átverést, de hát ilyen a magyar jogrendszer, a bűnözőt pártolja továbbra is. Az már csak a hab a tortán, hogy az MLM nem adózik mivel a tagok közt mozog a pénz, és hogy lényegében feketemunkát végeznek a résztvevők a kéz alatti eladásokkal. Aki ügyesen forgatgatja a zsét, minél többet pénzmos, annak esetleg vannak reális esélyei az MLM-mel való meggazdagodásra, de a legtöbb ember rájön hogy több pénzt fektet a rendszerbe, mint amennyit visszakap (kb. mintha 5000 forintért készítenél málnaszörpöt és 2000 forintot keresnél rajta), és kilépnek miután egy rakás pénzt átadtak a rendszernek.

Fiktív számlát pedig kemény 30 perc alatt képes egy hozzáértő egyén készíteni, sz'al ez nem bizonyíték.

2012. szept. 7. 19:41
 13/13 anonim ***** válasza:
Nem kellene tiltani. Szerintem aki annyira tájékozatlan, hogy fizet ezekért a "munkákért", az megérdemli. Általában 500-1000 forintot próbálnak lehúzni az emberről regisztrációs díj címszóval, ennyit az is kibír egyszer, aki első alkalommal nem lát át a szitán. Akit egyszer így átvertek, az másodszor már nem fog bedőlni nekik, vagy ha mégis, akkor főleg megérdemli, hogy megint lehúzzák :D
2012. okt. 8. 15:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!