Ti is úgy látjátok, hogy a németek, az osztrákok, a szlovákok, a csehek és a lengyelek is lényegében "magyarok", csak azért tűnik olyan idegennek a kultúrájuk, mert nem értjük a nyelvüket?
Attól függ, milyen értelemben veszed. Az biztos, hogy mentalitásban, sorsban sok közös vonás van a kelet-európai népekben. Közös a fájdalmunk, közös az örömünk, ugyanazon az úton járunk - bár nem egy helyről indultunk -, és ugyanaz a célunk is.
Nem véletlen esett meg a közös magyar-lengyel felvonulás is, március 15-én.
De ettől még az identitás elkülönül.
Igen, én is olvastam. De nincsenek szláv gének. Azt fordították le így, hogy jelentős a genetikai egyezés a környező népekkel. A cigányokról még nem hallottam, ez valami új elem lehet.
De az tény, hogy a genetikailag a horvát és a lengyel nép áll legközelebb a magyarhoz.
Gondolom, a kérdésed az lenne, hogyha ezeknek az anyanyelve magyar lenne, akkor talán észre sem vennénk, hogy nem „valódi“ magyarok. Igen, ez így van, mert vegyük pl. a zsidókat, ők akárhol is vannak, mindenhol gyakorlatilag olyanok, mint a többi polgár. Lengyelországban lengyelek, Magyarországon magyarok, Oroszországban oroszok, stb.
Ugyanez működik pl. egy némettel, osztrákkal, bolgárral is. Ha betelepülne Magyarországra és tökéletesen megtanulná a magyar nyelvet, átvenné a szokásokat a viselkedést, egy idő után már nehéz lenne észrevenni, hogy nem magyar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!