Orbán elhagyná otthonát, családját min.100 km + ra lévő munkalehetőségért? Egy kis lakhatásért meg minimálbérét? Akinek ennyit el kell menni az már inkább az országot is elhagyja, ott jóval több a fizetés. A fidesz megint alkotott.
Úgy hülyeség ahogy van. Itt a hozzászólók a semmiről vitatkoznak.
Ha lenne olyan területe az országnak ahol munkaerő hiány van akkor azt mondom lenne értelme. De amíg egy álláshelyre 500-1000 pályázó van addig semmi értelme bevezetni. (Ez országrésztől független)
A helyi munkaerővel mindenhol fel lehet tölteni a létszámot.
Ma Mo.-n 1-1,5 millió munkanélkülire jut kb. 5-8000 álláslehetőség, úgy, hogy közbe szűnnek is meg státuszok.
És a többségére már megvan a "haveri2 jelölt.
Többek között ezért szinte lehetetlen elhelyezkedni.
""Ha rendes infrastruktúrája lenne az országnak, akkor 100 kilométert simán lehetne ingázni naponta kétszer. Egy tisztességes sebességgel haladó vonattal háromnegyed órás út lenne maximum.
Jahh meg abból az iszonyatos kb napi 5000 ből 3000 a közlekedés. Ha meg térítést kérsz akkor fel sem vesznek.
Nem értem a kérdést! Mi a problémád?
Senki sem mondta, hogy kötelező minimum 100 km-rel arrébb munkahelyet keresned! Akkor?
Ha bárkinek is segít, nem mindegy neked? Ezek szerint úgysem érint téged.
És nem mondta senki, hogy minimálbérért kell eljárni.
Ez csak egy lehetőség, Istenem.
"De idézek egy klasszikust: akinek nem tetszik, el lehet menni...
Amikor ez elhangzott (és nem Orbán mondta!), fel voltam háborodva rajta. De utólag megértettem: Gy. F-nek igaza volt!"
Szánalmas és undorító hozzáállás!!!!!! Az ilyen hazaáruló köppönyegforgatók miatt tart itt az ország!!!!!!
Nem kötelező. Egy lehetőség, aki akar az él vele.
Azoknak a pályakezdő fiatal diplomásoknak például jó, akik nem találnak közel állást, de még semmi nem köti őket a szülővárosukhoz.
Azoknak a családoknak is, ahol az anya GYED-en van. Engem pl nem zavarna, ha most Szegedre kellene költöznünk ha ott a férjem jobb fizetést kapna és még az albérletet is fizetné az állam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!