Orbán elhagyná otthonát, családját min.100 km + ra lévő munkalehetőségért? Egy kis lakhatásért meg minimálbérét? Akinek ennyit el kell menni az már inkább az országot is elhagyja, ott jóval több a fizetés. A fidesz megint alkotott.
2-szer tévedtél, miközben feltetted a kérdést.
1. Senki nem mondta, hogy ott kell hagyni a családodat - családdal együtt kell költözni, ahogy teszik ezt gond nélkül külföldön a családok. (Olvass utána!)
2. Aki külföldön kapna munkát (mert rendelkezik a szükséges szaképesítéssel, legyen az diploma vagy szakma ÉS elsősorban NYELVTUDÁSSAL), az itthon is gond nélkül talál munkát. Igen, ott tényleg több a fizetés, de annak ára van. De idézek egy klasszikust: akinek nem tetszik, el lehet menni...
Amikor ez elhangzott (és nem Orbán mondta!), fel voltam háborodva rajta. De utólag megértettem: Gy. F-nek igaza volt!
Na Orbánnak aztán tényleg csak szökőévenként egyszer vannak jó ötletei, ami négy éves kormányciklusok mellett nem épp előnyös, de ez az ötlet szerintem kimondottan pozitív.
Sokan nyavalyognak, hogy a zsákfalvakban nincs munka, elköltözni meg nincs pénz. Ez egy megoldás, bár szerintem kicsit nagyra vették a távolságot.
Vicc az egész kérdés.
Miért mennek el az emberek 100km re is ingázva dolgozni, itthon meg nem?
Mert ott az 5-6× osát keresik és az üzemanyag nem viszi el a fizu nagy részét. A tömegközlekedésről nem is beszélve.
Miért nem hagy ott csapot papot hogy egy másik városba költözzön?
Mert ahol nincs munka ott nincs ára az ingatlannak sem,sőt szinte eladhatatlan. Ahol van munka meg egy albérlet sem olcsó. Az az 2 lakást fenntartani abból amit kereshet lehetetlen. Igaz hogy a segélyekből is lehetetlen megélni, de legalább nem az után döglik éhen, hanem a lakásában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!