Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Lehagynak minket a Lengyelek....

Lehagynak minket a Lengyelek. Mit szóltok hozzá?

Figyelt kérdés
[link]

2012. aug. 23. 16:08
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
50%

ma 16:20

Ha nem vetted volna észre a cikk nemcsak az elmúlt 2 évről szól. Rühellem Orbánt, de ha a szocik olyan marha jól kormányozták az országot, akkor miért esett vissza a GDP több mint 6%-al 2008-ban és 9-ben? Ja és a válasz ha lehet ne az legyen, hogy a világválság miatt, mert láthatod, hogy a lengyel GDP a válság alatt is nőtt.

2012. aug. 23. 18:59
 12/25 anonim ***** válasza:
60%
Amúgy meg természetes, hogy a lengyel gazdaság gyorsabban nő. A lengyel államadósság a GDP 56%-a, a magyar a GDP 76%-a. Ha Magyarországnak is kb. olyan GDP arányos államadóssága lenne, mint Lengyelországnak, akkor teljesen más lenne itthon is a helyzet. Nem kellene évente 1000 milliárdokat átutalni az IMF-nek, mint törlesztőrészlet. Azért az nagyon nem mindegy, hogy a kormány bevétele 1-2 ezer milliárd Ft-al több e évente, vagy kevesebb. Belelehet gondolni, hogy 1-2 ezer milliárd Ft-ot mire lehetne költeni, ha nem kellene azt az IMF-nek utalni minden évben.
2012. aug. 23. 19:09
 13/25 anonim ***** válasza:
38%

te azon csodálkozol hogy lengyelország lehagy minket?

én azon csodálkozom hogy moldva még mögöttünk van

amit ez az orbán-matolcsy művel én már semmin nem csodálkozom

de nézd a jó oldalát az év végén esedékes államcsődünk után legalább a 0 ról kezdhetjük

2012. aug. 23. 19:45
 14/25 anonim ***** válasza:
45%
Ti szavaztatok meg 24 évre hazátlan árulókat akik mindent eladtak és mindent és mindenkit tönkre tettek amit csak tudtak ebben csak is a szavazó polgárok a hibásak( hiszen egy pártnak a rosszhoz szavazó is kell :/) BIZONY!!!
2012. aug. 23. 19:49
 15/25 anonim ***** válasza:
33%

"amit ez az orbán-matolcsy művel én már semmin nem csodálkozom"

Igen persze. Mindenért az Orbán-Matolcsy duó a felelős (abban is, hogy 2008-ban és 9-ben közel 7%-al esett vissza a GDP). Az előző kormányok (ballib) semmiben sem felelősek. Mondom ezt úgy, hogy soha az életben nem szavaztam a Fideszre és nem is fogok.

2012. aug. 23. 20:05
 16/25 anonim ***** válasza:
67%

"Ti szavaztatok meg 24 évre hazátlan árulókat akik mindent eladtak és mindent és mindenkit tönkre tettek amit csak tudtak ebben csak is a szavazó polgárok a hibásak( hiszen egy pártnak a rosszhoz szavazó is kell :/) BIZONY!!!"

Igazából az a probléma, hogy a választék volt mindig is pocsék. Pocsék választékból pedig csak pocsék kormányt lehet hatalomra juttatni.

2012. aug. 23. 20:08
 17/25 anonim ***** válasza:
87%

Semmit! Jól teszik. Megérdemlik. Megdolgoztak érte, volt eszük és bátorságuk hozzá.

Szeretem Lengyelországot. Szép ország,a lengyelek kedvesek, a lengyel nők szépek.

2012. aug. 23. 21:00
 18/25 anonim ***** válasza:
13%
Akkor nem kell elmenni szavazni, sajnos ezt kimagyarázni nem lehet.
2012. aug. 23. 21:33
 19/25 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem a lengyel nők marha rondák!
2012. aug. 23. 21:35
 20/25 anonim ***** válasza:
54%

# 6/19

>>>Azt kell nézni, hogyan állt a két ország a rendszerváltás idején és hogyan ma.

Magyarország szerintem lényegesen jobban áll. A rendszerváltáskor iszonyatosan le volt pukkanva minden, csak nem voltak üresek a boltok.

Lengyelországban ma is nagyon sok helyen elképesztő állapotok vannak. A délkeleti, nyugati rész 1945 - ben jobban nézett ki, mint most. Ezekkel a vidékekkel nem törődnek, most már az autópályát felújították úniós pénzből, de csak az elmúlt években.

Szerintem a lengyelek nem tették helyesen, hogy minden pénzt néhány terület fejlesztésére fordítottak. Ezek tényleg nagyon jól néznek ki, nyugat - Európával is felveszik a versenyt, jól működő gyárak vannak, jó termékeket gyártanak, de ez az ország kb. 1/3 - a.

A többi részen szerintem az akarat is hiányzik sokszor, hogy ne legyenek romok mindenfelé. Mondjuk ott legalább van mezőgazdaság, de nem korszerű, illetve Szilézia nagy részén még az sincs. Az tényleg rettenetesen néz ki, holott az egyik leggazdagabb vidék volt Európában a háború előtt.

Magyarországon is nagyon nőtt a GDP, folyton dicsértek minket, de ma látjuk, hogy nagy ára volt ennek és nem is érte meg.

Szerintem ha az ország szomszédos régiói között ekkora különbségek lesznek, akkor hiába vannak jó cégek, hiába jók az eredményeik, nem sokat ér az egész.

2012. aug. 24. 00:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!