Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hogy nyilatkozhat valaki...

Hogy nyilatkozhat valaki ilyet? Cikk lent

Figyelt kérdés

nos.. ez a cikk [link] váltott ki belőlem egy 'kis'

agressziót.

Szerintem felháborító,hogy valaki ilyet nyilatkozik..

Szülőként vagyok felháborodva már a heti 5 tesitől is,de ilyet nyilatkozni...inkább próbáltok volna valamit tenni a nyár alatt,hogy a gyerekek le tudjanak zuhanyozni a tesi óra után (a lányom iskolájában van 2 zuhanyzó és ehhez van kb 17-18 lány meg 5 perc...)

arról nem is beszélve,hogy így csak megutáltatják a sportot,szerintem sokkal jobb lett volna,ha ingyenes szakköröket indítanak az iskolák-itt a gyerek olyat választanának ami érdekli őket

43N

2012. aug. 23. 11:23
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
67%

"Szülőként vagyok felháborodva már a heti 5 tesitől is"

Kedves Gyakoriválasz!

Olvasd el még egyszer neked vannak problémád a szövegértelmezéssel!Van 2 zuhanyzó na és?Én 20 éve voltam középiskolás(heti 4 tesi),akkor se volt csak 2 zuhanyzó 38 fiúra!Örülj neki hogy sportolhatnak,nem a számítógép előtt növeszti a hátsóját!

2012. aug. 23. 11:52
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Az lenne a legjobb, ha mindig utolsó óra lenne a tesi.
2012. aug. 23. 11:55
 13/21 anonim ***** válasza:
61%
Most konkrétan mi ezzel a gondod?
2012. aug. 23. 11:57
 14/21 anonim ***** válasza:
85%
Jaj Istenem, eddig a heti két tesitől nem voltak büdösek a gyerekek? Eddig heti két tesivel biztosítva voltak a körülmények? Teljesen értelmetlen dolgokba köttök bele. A városi iskolák vannak olyan nagyok, hogy aulákban vagy folyosókon bőven meg lehet oldani a tesit, ha falusi iskolában nincs tornaterem, akkor meg ott van az udvar, vagy végső esetben a tanteremben gimnasztikáznak és erősítenek, oszt jó napot.
2012. aug. 23. 12:02
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

1. nem lesznek olyan dagadtak a gyerekek, mint én;

2. 43 évesen már szülőként sem igazán érint, maximum pár év múlva nagyszülőként.

2012. aug. 23. 12:02
 16/21 anonim ***** válasza:
6%
Az a gond hogy ez 3 óra plusz óra megint, aztán jön a kötelező hittan, erkölcstan, teljesen agyon lesznek terhelve a diákok, mindennap 4-5-ig suliban lesznek.
2012. aug. 23. 12:03
 17/21 anonim ***** válasza:
77%

"Olvasd el még egyszer neked vannak problémád a szövegértelmezéssel!"

Javaslom ne csak az első fél mondatot olvasd el. Plusz még a kérdező azóta érkezett kommentje:

"Nekem nem azzal van a bajom,hogy mozog majd a gyerekem,sőt örülök[...],hanem azzal,hogy ahelyett,hogy tennének valamit a jobb körülményekért(több zuhanyzó)inkább kiemelik a hibát"

Ennyit a szövegértelmezésről.

"Én 20 éve voltam középiskolás(heti 4 tesi),akkor se volt csak 2 zuhanyzó 38 fiúra!"

Nem tudom feltűnt-e de azóta eltelt 20 év. Más a szocializáció, mások a normák. A gyerekeket ma már tisztaságra tanítják és ha azt szokja meg, akkor inkább megutálja a testnevelést, ha izzadtan kell utána végigülnie egy fél napot.

"Eddig heti két tesivel biztosítva voltak a körülmények?"

Ha belegondolsz, heti két testnevelés órát könnyebb megszervezni és összehangolni az osztályoknak. De amikor télen egy 8 évfolyamos, évfolyamonként két osztályos általános iskola egyetlen tornatermében kell megoldani, az azért már közel sem olyan egyszerű. Főleg télen, amikor az udvar eleve nem játszik.

"Az a gond hogy ez 3 óra plusz óra megint, aztán jön a kötelező hittan, erkölcstan, teljesen agyon lesznek terhelve a diákok, mindennap 4-5-ig suliban lesznek."

A diákok agyonterheltségétől nem félek. A követelmények (sajnos) elég alacsonyak, így csak tovább ül a gyerek az iskolában, a probléma ezzel inkább az, hogy ez a bizonyos kötelező hit vagy erkölcstan is nem csak értelmetlen, de a feltételei szintén nem adottak. Például milyen szakos tanárt vegyenek fel erkölcstanhoz? Melyik vallás tarthat hittant? Miért pont azt? Miért kell egyáltalán a vallást benyomni az oktatásba? (persze, gumicsont a KDNP-nek) Mert ebből úgy is az lesz, hogy tanár híján a hittan lesz az egyetlen lehetőség. A gyerek pedig úgysem azt az erkölcsi mintát fogja követni, amit a tanári kar megpróbál ráerőltetni. Ez eleve halott ötlet.

2012. aug. 23. 12:22
 18/21 A kérdező kommentje:
mi az,hogy szülőként nem érint? nem szeretném,hogy a 15 éves lányom büdösen üljön végig 7-8 órákat,meg most kezdi majd a középiskolát már így is el fog fáradni,mert leterhelő 6-7 tanulós óra + így most a tesi is,a napi 3 óra buszozgatásról már ne is beszéljünk..
2012. aug. 23. 12:25
 19/21 A kérdező kommentje:
gyakorivalasz2 veled 100%-ban egyetértek!!
2012. aug. 23. 12:27
 20/21 anonim ***** válasza:
Én látom a jószándékot ebben a tervben, csak az a baj, hogy ugyanúgy átgondolatlan az egész, mint a kormány legtöbb terve. Mert azon kívűl, hogy nincs elég tornaterem és zuhanyzó (emlékszem nálunk egy darab volt a 15 emberre, és még meleg víz se volt), az iskolai testnevelés órák finoman szólva szart sem érnek. Az eszközök elavultak, a tesitanárok sem veszik már az egészet komolyan. Szerintem legjobb lenne ha a heti két tesióra mellett a gyereknek kötelező lenne valamilyen edzésre járnia. Mondjuk az edzőjétől kapna egy igazolást, hogy megjelent, állambácsi pedig adhatna támogatást a szülőknek, hogy tudják finanszírozni. És legalább mindenki eldönthetné, hogy milyen sportot szeretne űzni.
2012. aug. 23. 13:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!