Reális képet adnak a fórumozók a magyar közvéleményről?
Pl. melegházasság és örökbefogadás, a Jobbik megítélése, a cigányok jogai és helyzete ügyében, és általában?
Elfogultság nélkül: mintha kissé több lenne a szélsőjobb szimpatizáns, mint a társadalom egészében. Hívjak liberális és/vagy baloldali ismerősöket, hogy reprezentatívabb vitákat folytassunk? Vagy szerintetek ez a tényleges mai közvélemény, ezt így kell elfogadni?
Nem hiszem, mert az itt fórumozók nem hiszem, hogy reprezentatív mintát képeznének.
Hiszen pl politikai megítélésben itt vannak, akik még nem szavazhatnak. Ill. nincsenek itt azok a rétegek, akiknek nincs internetük, vagy éppen nem használják. A magyar lakosság kb 40%-a használja az internetet. Ebből iszonyúan pici % használja pl. ezt az oldalt.
Tehát nem, nem adnak az itt fórumozók reális képet a magyar közvéleményről.
Üdv: egy szociológus
Kedves „egy Szociológus” abben igazad van, hogy a társadalomnak csak kis százaléka használja ezt az oldalt. De senki sem pártállása miatt választja ezt az oldalt. Így az internetezők akik többsége a fiatalok közül kerül ki akár lehet reprezentatív is.
Egy szociálpolitikus
ma 09:06
de az egész társadalomra nézve nem az. Az, hogy a fiatalokra nézve reprezentatív lenne...hát vitatkoznék, meg kellene nézni, hogy honnan kerülnek ki az oldalon lévő fiatalok (régió, iskolázottság, nem) és akkor talán.
Szerintem reális az, ami itt zajlik. A realitáson nem azt értem, hogy mondjuk a következő választáson pont olyan arányok jönnek ki, mint amit az itteni politikai és közéleti megnyilvánulások tükröznek, de a tendenciák reálisak. Reális az, hogy
a) a baloldal szellemileg is szétesőben van, elvesztette a dinamikáját, hajtóerejét, ezért passzivitásba süllyedt, és ez meglátszik nem csak itt, de a többi fórumon is;
b) tök ciki kiállni mondjuk az MSZP vagy az SZDSZ mellett egy olyan 8 évi kormányzás után, amiben részünk volt, úgy hogy ezt ne nagyon várjátok itt se;
c) előjön itt sokféle nézet, megközelítés, ami a valóságban létezik (a lecsengőben levők is), képet lehet kapni a valóságos folyamatokról, az emberek gondolkodásáról; ilyen szempontból, bár jelzésértékű hogy mi milyen arányban jelenik meg.
Hát azért az igazán döntéshelyzetben ill. magasabb körökben levők meg egy iylen fórumra garantáltan nem írogatnak, csak megmosolyogják, ezt tapasztaltam.
Engem is elszomorítana, ha ez lenne a valóság, mert sokszor olyan elmebeteg szélsős véleményeket lehet olvasni, hogy az borzalom. Van olyan aki még a melegházasságot se akarja engedélyezni, eszméletlen.
Kedves egyek és mások!
Szerintem nem reprezentatív, mert akkor a Jobbiknak 60-70 %-ot kellett volna elérniük az útólsó választáson. Én legalábbis ilyen arányt látok ezen az oldalon.
A helyzet(szerintem) az, hogy a radikális mentalitáshoz jobban illik a véleménynyilvánítás, szókimondás.
Pontosan ezért radikálisuk, mert érzékenyebben élik meg az országban világban meglévő igazságtalanságokat.
Én magam sem hagyom szó nélkül, ha igazságtalanságot tapasztalok, mindegy, hogy rólam vagy másról van szó.
Márpedig ami ma Magyarországon történik azt "halálos" bűnnek tartom, és a legkevesebb az, hogy "ugatok" a szoclibekre, bűnözőkre, nagytőkére.
S bár én sem bízok a cigányokban, távol áll tőlem, hogy személy szerint bármelyiküket is a származása alapján ítélnék meg.
Nem így vagyok az előbb említett szoclibekkel. Róluk tudom, hogy alávaló emberek (az én értékrendem szerint), mert kifosztják az országukat, elárulják népüket. És a szavazóik sem sokkal különbek. Egy bűnözővel csak egy másik valós vagy potenciális bűnöző érthet egyet. Vagy egy nagyon buta tájékozatlan ember. De egy fokon túl a butaság egyenértékű a bűnnel.
Hát ezért szólalok meg sűrűbben, mint egy a hatalommal megalkuvó, külön békét kötő "átlagos" polgár, mert nem tudok kompromisszumot kötni a becstelenséggel.
egy senki alapjában baloldali értékrendet valló (épp ezért sosem szavaztam rájuk) jobbos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!