Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek megfelelően...

Szerintetek megfelelően hazafias oktatással lehetne növelni az itthonmaradó fiatalok számát?

Figyelt kérdés

Egyre jobban úgy látom, hogy az olyan emberekben van az ország jövője, akik felfogják azt, hogy materiális síkon a Nyugat jobb hely, mint Magyarország, viszont mégis Magyarországot választják, mert szellemi síkon örülnek neki, hogy a hazájukban élhetnek, ahol magyar szót hallanak az utcán és nem idegenek, és az ország rosszabb körülményeit egyfajta szellemi pozitívumnak fogják fel egy kihívásokkal teli, kalandos élet elé nézve, ami izgalmasabb, mint a Nyugati lét.

Olyan fiatalokban van a jövő, akik megtalálják a romantikát a panelházak és a Trabantok között, akik a gyárudvarokat és az omladozó sikátorokat látva nem szánalmat és menekülési vágyat éreznek, hanem kalandvágyat és izgalmat. Akik felfogják, hogy csak akkor közeledhet a hazájuk a Nyugat életkörülményei felé, ha itthonmaradnak és dolgoznak érte.

Nektek mi a véleményetek erről a látásmódról? Ha növelnénk a hazafiasságot és az anti-materializmust az iskolai tananyagban, növelhetnénk az ilyen fiatalok számát?

2012. aug. 19. 11:48
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
92%
Az előttem szóló nagyon okosakat mondott! Kedves kérdező, ha jó szándékú emberként itthon is maradnánk, nem tőlünk függ az ország jövője, hanem a vezetőktől! Eddig is kihasználtak minket, elsikkasztották a pénzünket, mi nem tehetünk semmit. Inkább megyek egy fokkal jobb világba. Ok, ott is lopnak a politikusok, de okosabbak teszik, mert az átlagszínvonal jóval magasabb!
2012. aug. 19. 18:26
 22/28 Dick Esmen ***** válasza:
100%
Nem.Normális munkahelyekkel(sok munkahellyel)lehetne.
2012. aug. 19. 19:08
 23/28 anonim válasza:
93%

A fiatalok elvándorlása egyáltalán nem függ össze a hazafias oktatással, hanem:

1. Mert eljutottunk arra a pontra, hogy semmilyen képzettség nem jelent 100%-os garanciát arra, hogy (jó) állásod lesz.

2. Mert gyakorlat nélkül, amit a magyar oktatásban nem lehet megszerezni, nem lehet elhelyezkedni, de gyakran még azzal együtt sem. Ha pedig nem vesznek fel sehová, akkor honnan lesz tapasztalatunk?

3. Ha fel is vesznek valahová, nem kapunk elég fizut, hogy meg tudjunk élni.

4. Úgy általában az egész ország magasról leszarja a fiatalokat.

5. Az első 4 pontból következően a fiatalokban hamar kialakul az az érzés, hogy az országnak nincs szüksége rájuk.

Hát ezért vándorlunk ki...

2012. szept. 5. 16:22
 24/28 anonim válasza:
utólsó: szívemből szóltál :) én úgy örültem egy 12 órás gyári munkának(70 ezerért) mintha a lottót nyertem volna meg! sajnos ez van, aki teheti megy!
2013. jan. 23. 09:20
 25/28 anonim válasza:
24-es: jó neked :) Ajánlom rakjál félre, amennyit csak tudsz, aztán menekülj innen, amíg nem késő...
2013. jan. 23. 10:27
 26/28 anonim válasza:
25-ös: pontosan ezt tervezem :)
2013. jan. 26. 13:11
 27/28 anonim ***** válasza:
90%
Én lassan egy éve költöztem ki, és az a legnagyobb vicc, hogy bevándorlóként jobban megbecsülnek, mint otthon őslakosként. A több pénz egy dolog, de nekem például sokkal többet számít, hogy a főnök nem úgy gondolkodik, hogy ő szivességet tesz azzal, hogy alkalmaz. Itt nem kell minden hónapban szinte kikönyörögni, hogy ugyan utalja már át a fizetésem, rendesen kifizetik a túlórákat és a szabadságokat is tökéletesen számon lehet tartani. Egyszerűen a morál az összehasonlíthatatlan. Szóval emberek, nyelvekre ráfeküdni, meg valami értelmes szakmát kitanulni, aztán go west.
2013. jan. 26. 15:44
 28/28 anonim ***** válasza:
A főiskola utolsó évében meghalt anyukám, akivel laktam. Havi 24 ezer forint árvaságit kaptam! Szerinted az oktatáson múlott, hogy elmentem? Nem! Azon, hogy ez az összeg még a mélyszegénység fenntartására is kevés!
2013. márc. 10. 23:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!