Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek megfelelően...

Szerintetek megfelelően hazafias oktatással lehetne növelni az itthonmaradó fiatalok számát?

Figyelt kérdés

Egyre jobban úgy látom, hogy az olyan emberekben van az ország jövője, akik felfogják azt, hogy materiális síkon a Nyugat jobb hely, mint Magyarország, viszont mégis Magyarországot választják, mert szellemi síkon örülnek neki, hogy a hazájukban élhetnek, ahol magyar szót hallanak az utcán és nem idegenek, és az ország rosszabb körülményeit egyfajta szellemi pozitívumnak fogják fel egy kihívásokkal teli, kalandos élet elé nézve, ami izgalmasabb, mint a Nyugati lét.

Olyan fiatalokban van a jövő, akik megtalálják a romantikát a panelházak és a Trabantok között, akik a gyárudvarokat és az omladozó sikátorokat látva nem szánalmat és menekülési vágyat éreznek, hanem kalandvágyat és izgalmat. Akik felfogják, hogy csak akkor közeledhet a hazájuk a Nyugat életkörülményei felé, ha itthonmaradnak és dolgoznak érte.

Nektek mi a véleményetek erről a látásmódról? Ha növelnénk a hazafiasságot és az anti-materializmust az iskolai tananyagban, növelhetnénk az ilyen fiatalok számát?

2012. aug. 19. 11:48
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%

Ugy hulyeseg az egesz, amit irsz, ahogy van! Szerintem munkahelyekkel, SOKKAL toleransabb emberekkel es optimistabb eletfelfogassal lehetne legalabb lassitani a kivandorlast.

Amugy azt hiszem valamikor mar iyesmivel megprobalkoztak es akkor nem lett jo vege.

2012. aug. 19. 13:24
 12/28 anonim ***** válasza:
97%
Hát kérdező te nem vagy norma. Gyakorlatilag azt mondod, hogy "oké, minden szar, de legalább izgalmas a megélhetésért küzdeni, ezért maradjon is minden szar". Ez egy vicc. Lehet, hogy ez az egész izgalmasnak tűnik tizenakárhány évesen, de hidd el, hogy miután éveket gürizel éhbérért és a gyerekedet zsíroskenyérrel tudod etetni, meg fog változni az izgalomról alkotott véleményed. Mert ennél többre nem nagyon fog telni még a legjobb végzettséggel sem, hacsak nem vagy az éppen aktuális hatalom talpnyalója vagy közeli hozzátartozója. Azt írod, minimálbérből meg lehet élni, csak nem fényesen. Hát kérlek el kell hogy keserítselek, de nemhogy minimálbérből, de egy átlagos értelmiségi bérből (orvosok, tanárok örülnek ha kapnak havi 130-at) sem megy senki tengerpartra és nem tart fenn drága nyugati autót. Szép kis izgalom, 6+x évet végigtanulni, aztán vagy tisztességesen nyomorogni vagy tisztességtelenül elvenni a betegek hálapénzét. Mindig arra vágytam én is, hogy végigstresszeljem az életem, egészségtelen szar kajákat egyek, aztán 60 évesen elvigyen a szívem. Milyen izgalmas, tényleg. Kérdező, neked fogalmad sincs a magyar valóságról. De nyilván sokkal egyszerűbb az ún. "antimaterializmust" propagálni, mint teremteni egy élhető környezetet, mert remélem tudod, hogy Magyarországon nem éppen a pénzhiány a legnagyobb gond.
2012. aug. 19. 14:38
 13/28 anonim ***** válasza:
96%

Megélni meglehet minimálbérből, maximum nyugati színvonalon nem lehet. Aki elvárja, hogy minimálbérből kertes háza, modern nyugati autója legyen és nyaranta a tengerre repüljön az egyszerűen mesevilágban él, de ez már nem a "megélés" kategória. A kárpátaljai magyarok is megélnek havonta 15.000-ből (kb. ukrán átlagfizetés) meg a középkori jobbágyok is megéltek valahogy, szóval aki azt hozza fel, hogy minimálbérből nem lehet megélni, az csak annyira utal, hogy minimálbérből nem lehet úgy élni, mint egy német vagy osztrák minimálbéres.

álomvilágban élsz mondták már? a középfokú minimálbér a jövedelmem (havi 108 ezer ft) 8 óra, heti 5 nap, 3 műszakban is nettó 100at megkapok ha ugy jönnek ki a műszakok... nem családi házban élek, nincsen autóm... panel lakás, központi fűtéssel.. a januári fűtés számla 59 ezer forint... az áram 14 ezer, a vizet spec nem tudom de az se olcsobb... közös költség 6000ft... és akkor még hol van a "luxus" internet és kábeltévé? (9000ft) és én még szerencsésnek mondhatom magam mert nem kell másra költenem, nincs gyerekem, és az ugy nevezett luxus cikkeket se fogyasztom (kávé, cigi, alkohol)

de speciel van olyan ismerösöm akinek most kezd a gyereke és a tankönyvek csak 34 ezer forint (sima gimnázium 9. osztály)

az árammal már nincs gondjuk mert kikapcsolták náluk.. egy gáz palack majdnem kibirja egy hónapig 6000ft a cseréje, télen a fára kell költeniük sokat..

hiába nevelik bele a gyerekbe hogy "hazádnak rendületlenül légy híve oh magyar..." nem hülye az a gyerek hogy itt maradjon csak azért hogy másnak még jobb legyen amig ő nyomorban él...

2012. aug. 19. 15:41
 14/28 anonim ***** válasza:
100%

a minimálbért meg nem az állam adja te... hanem a az állam szabja meg.. ez olyan hogy én megmondom neked hogy te ezentul minimum 5000 ftot kell hogy adj a gyerekednek zsebpénznek.. te ennél adhatsz többet de kevesebet nem mert akkor megverlek... sőt ha az államot nézzük a minimálbér szerepében akkor még azt is mondanám hogy amiért a gyerekednek adsz 5000ft Zsebpénzt fizess nekem 2000ft-ot, de a gyerek az 5000ft-ból is adjon ide nekem 2000 ft-ot....

ugyanis ezt csinálja az állam... megszabja a minimálbért de abból egy szép összeget lehuz a dolgozótól is meg a munkaadótól is... ezért van annyi fekete munka...

2012. aug. 19. 15:45
 15/28 anonim ***** válasza:
89%
A kérdező még meglehetősen fiatal lehet, mert valószínűleg nem járt Marxista oktatásra. Mert ha járt volna, akkor tudná, hogy Marx már annak idején megmondta, hogy a lét határozza meg a tudatot, nem pedig fordítva. És ez ma is olyan érvényes, mint akkor volt, függetlenül attól, hogy Marx mondta.
2012. aug. 19. 15:50
 16/28 anonim ***** válasza:
100%

Durván leegyszerűsítve ideológiai alapon nem lehet egzisztenciát teremteni, nemhogy az egészséges testi és szellemi fejlődés lehetőségeit biztosítani. Ezeket csak és kizárólagosan gazdasági alapon lehet. De mi is a nagy magyar valóság? Kb. 4 millió ember tengődik a létminimumon, ennyi ember örül(ne) ha minden nap jut(na) étel az asztalra. Ilyen körülmények között nem lehet megőrizni az egészséget, ha nincs örökölt lakása akkor albérletet sem tud kivenni, nem juthat kultúrához (pl. színház) max. marad a tv. A napról-napra történő, kilátástalanságban tengődés rövid távon kiöli a lelket is az emberből.

Lassan sajnos nagyobb kihívást jelent itthon maradni, mint belevágni a nem is olyan bizonytalan bizonytalanba. Ezek az emberek, akik napról-napra tengődnek egy idő után eljutnak arra a pontra, hogy teljesen feleslegesnek érzik magukat. Amíg nincsenek megteremtve a gazdasági alapok, addig nem is beszélhetünk az itthonmaradásról.

Abba pedig bele sem merek gondolni, milyen hazafiasságot oktatnának az iskolában a kisimult, nyugodt, gondtalan és életvidám, gyermekbarát pedagógusok.

2012. aug. 19. 16:01
 17/28 anonim ***** válasza:
0%
Nincs azzal gond, h. elmennek tanulnak, kapcsolatokat szereznek, pénzt gyűjtenek, megismernek más kultúrákat. Csak jöjjenek vissza és sokan vissza is jönnek. Nem minden a pénz...
2012. aug. 19. 16:11
 18/28 anonim ***** válasza:
100%
Nem! Nem hazafiság kell az embereknek, hanem megélhetés. Senkire nem tudod ráerőltetni, hogy legyen büszke a magyarságára, mert nem senki tehet arról, hogy pont ebbe az országba született, nem kötelező ragaszkodni hozzá, nem kötelező nyolcvan évig egyik napról a másikra élnie. Azzal lehet itthon tartani valakit (egyáltalán mi az, hogy tartani... szabad emberek vagyunk, mindenki oda megy, ahova akar), ha az elvégzett - nem kevés - munkájáért megbecsülést kap és annyi pénzt, amiből nem lesznek mindennapi gondjai. Sőt, továbbmegyek, azzal lehet itt tartani, ha egyáltalán van munka. És ennek megteremtése a vezetés feladata, nem a népé, mert nem rabszolgák vagyunk Európa közepén. Mindenkinek egy élete van, és ha ilyen balkáni körülményeket osztott a sors, én nem csodálkozom azon, hogy mennyien elmenekülnek innen.
2012. aug. 19. 17:56
 19/28 anonim ***** válasza:
10%

" és sokan vissza is jönnek. Nem minden a pénz..."

Mivel kirugdossák őket a munkahelyről, hazajönnek. Nem kell idealizálni, hogy azért jönnek vissza mert annyira szeretik ezt az országot.

2012. aug. 19. 18:06
 20/28 anonim ***** válasza:
94%

Már elnézést, kedves kérdező, de itthon orvosként nevetséges fizetést kapnék, ugyanannyit, mint egy kezdő tanár vagy egyéb állami alkalmazott...szerintem egy orvos kicsit feljebb áll a ranglétrán. Nyugaton meg is vannak becsülve az orvosok, (hálapénz nélkül) milliót keresnék (kezdő rezidensként csak 700 ezret, de ez csak nő).

Most még nem, de egyszer majd szeretnék családot, és azt sem mindegy, hogy mennyire biztos lesz a megélhetésünk, milyen színvonalon tudunk majd élni és tudok_e majd ételt tenni az asztalukra!

És mit gondolok a hazafiságról? Szép eszme, erkölcsös, igazi. De ESZME. És ha van lehetőség, akkor kihasználom külföldön. Hazafiságból nem lehet jól lakni és jövőt teremteni. És a gyerekeimnek mit fogok mondani, miért maradtam itt? ,,Hazafi vagyok, gyerekeim, hazafi..." elég nevetséges. Úgysem szeretem a magyar kajákat, se a hagyományt. Egy helyet viszont nagyon szeretek: Tokajt! :) Az hiányozni fog.

És aki itthon marad, mi vár rá? ,,Hú, nézd már annak az orvosnak az új BMW-jét...biztosan a sok hálapénzből van!" Hmmm, nagyon, tényleg nagyon ideális társadalmat gyógyítanék, gratulálok. Persze, van, akinek a szülei, barátjai nagyon fontosak, és nem akarnak távol lenni tőlük, őket még becsülöm is.

De tényleg, én is úgy gondolom ahogyan az egyik előttem szóló: Kedves kérdező, te most azt mondod, hogy itt minden sz*r és régi, de örüljünk neki és lássuk meg benne a jót, mert rosszabb is lehetne. Hát nagyon jó...ez (szerintem) vakságra és ésszerűtlenségre utal.

2012. aug. 19. 18:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!