Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Tényleg kevés a szakmunkás...

Tényleg kevés a szakmunkás néhány szakokon vagy csak nem akarnak a szakmájukban dolgozni a végzettek? Vagy valójában csak az alacsony fizetés miatt vagy hiány? (mint az a cikkben benne is lesz)

Figyelt kérdés
[link]
2012. aug. 17. 11:00
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:

"Én szakácsként végeztem most májusban és több matek és töriversenyt is nyertem úgyhogy kikérem magamnak hogy szakmunkásnak csak az alja nép jár.

Amúgy meg ha lenézitek a szakmunkásokat akkor szerintetek nem halnátok éhen???

"

De sajnos nagy többségében olyanok mennek szakmunkásba akit máshova nem vettek fel.Megkérdezel egy tanárt, igazgatót egyet fog érteni. Egy igazgató is mondta, hogy ma csak azok mennek hozzájuk.

"Ebben nem csak ők a hibások hanem a sok szülő is hogy azt tanítják nekik ha nincs diplomája akkor egy senki!

De kérdem én minek ennyi diplomást csinálni?"

ÉS, hogy melyik is ér többet. Mind a kettőnél van hiányszakma, de nem mindegy, hogy szakmunkás vagy diplomás hiány. A versenyszférát tekintve szakmunkásból azért van hiány mert azért a pénzért nem akarnak dolgozni a szakmájában. (mint azt többen is írták) Viszont diplomások esetében azért mert kevés van belőle. Az oka, hogy ezek rohadt nehezek. De ha nem a hiányszakmákat nézzük akkor is könnyebb ma diplomával elhelyezkedni mint nélküle. Ne véletlen, hogy a szakmunkásoknál 3X nagyobb a munkanélküliség.

ÉS ami a felméréseket mutatja, hogy diplomával még ma is magasabb fizetést lehet kapni.

2012. aug. 26. 15:18
 22/25 A kérdező kommentje:

" Külföldön dolgozik az egyik ismerősöm ő szintén kőműves és ft-ba átszámolva 2500ft-os órabért kap ( Ausztriában ). Tehát külföldön sokkal jobban megérné dolgozni ."

Erre én is ismerek embert. Írták, hogy az asztalos hiányszakma. Ő idén végzett. Ahogy megkapta a papírt 2-3 napra rá már Ausztriában dolgozott. Egy másik aki ugyancsak ezen végzett idén, teljesen mást csinál mint a szakmája.

2012. aug. 26. 15:25
 23/25 A kérdező kommentje:

"Szerintem pedig egy jó szakmunkás többet ér mint egy x mennyiségű diplomás aki nem ért semmilyen munkához , és még ők csodálkoznak ,hogy nem veszik fel őket sehova ."

ÉS itt megint eljön, hogy nem mindegy milyen a végzettség.

Melyik ér többet? Egy műkörmös,szabad bölcsész vagy egy programozó, villanyszerelő. AZ utóbbiakból elméletileg hiány van. De ha azt nézzük villanyszerelőből miért is van hiány? Mert nem akarnak abban dolgozni, ugyanis szar a fizetés. Viszont programozó esetében jó a fizetés, viszont kevesen vannak.

2012. aug. 26. 15:28
 24/25 anonim ***** válasza:

"Melyik ér többet? Egy műkörmös,szabad bölcsész vagy egy programozó, villanyszerelő. AZ utóbbiakból elméletileg hiány van. De ha azt nézzük villanyszerelőből miért is van hiány? Mert nem akarnak abban dolgozni, ugyanis szar a fizetés. Viszont programozó esetében jó a fizetés, viszont kevesen vannak."

Lehet akárhány programozó meg jogász de ha csak azok lennének akkor vajon ki csinálja meg a házukat , ki teremti elő a kaját amit esznek és még lehetne sorolni .

Ezer éve hány programozó is volt ?

Hogy hiányszakma a villanyszerelő az első sorban szerintem az a baj hogy nem tanítsák meg őket rendesen . Ahol én is tanultam ott voltak kőművesek , ácsok , villanyszerelők . kályhások és burkolók . Ezek közül a villanyszerelők és a kályhások egész nap nem csináltak semmit . Így vajon meg lehet tanulni ? Még az is a gond hogy náluk kevés a hely ahova el lehet menni dolgozni .

2012. aug. 26. 16:43
 25/25 A kérdező kommentje:

"Lehet akárhány programozó meg jogász de ha csak azok lennének akkor vajon ki csinálja meg a házukat , ki teremti elő a kaját amit esznek és még lehetne sorolni .

Ezer éve hány programozó is volt ? "

Ez nem válasz arra, hogy melyik ér többet. Melyikkel kapsz jobb fizetést és jó az elhelyezkedései esély. Pékre is szükség van, de nem olyan fizetést kap mint egy programozó. Ennek van pár oka.

Viszont ma az infokommunikáció az egyik legnagyobb ágazattá növi ki magát.

2012. aug. 26. 17:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!