Szerintetek a 2006-os tüntetéseken azért romboltak az emberek, mert azt remélték, hogy az ő őrjöngésüktől össze fog omlani a jogállam és onnantól kezdve lehet lopni, gyilkolni, mint a Mad Max-ben?
A 2006-os tüntetések Gyurcsány őszödi beszédének kiderülésével indultak el. Egy hatalmas társadalmi elégedetlenség, felháborodás szabadult ki akkor, és ez okozta a százezres tömegeket. Hogy voltak közöttük, akik a balhé kedvéért mentek ki, és randalíroztak, az pedig sajnos rányomta a bélyegét az egész eseményre. (Például, nem emlékszem az illető nevére, de mutattak valakit, aki ott volt az MTV székház ostromakor, pár évvel később pedig a szocik által szervezett "éhségmenetben" vett részt. Tipikusan a mindenáron balhékeresők mintája. Kabátján a fradi emblémájával.
"Én MSZP-s vagyok."
- Elég baj az. Gondolom vagy túl fiatal, vagy túl idős vagy ahhoz, hogy emlékezz például a síkvidékre épített viaduktra, a 40 millióért épített 40 centis(!) beton"kilátó"-ra, a 3x-os áron épült (sokkal silányabb minőségű) autópályára, a 2,6 millióért épített "biciklis pihenőhely"-re, mely 10 fatuskó volt az árok túloldalán, és a többi...
Kinek kell a ma is internacionálét éneklő Lendvay? Az '56-os vérengzéseiért kitüntetett önkéntes pufajkás Horn Gyula? A III/III-as ügynök Medgyessy? A "hazudtunk reggel, éjjel, meg este" Gyurcsány? Komolyan...?
"Pro Patria, a válaszod százalékát elnézve sok proli van még itt.
"
Meg a jobbik magas támogatottsága is erre utal.
"Ha már alá kell támasztanod ilyen semmilyen érvekkel a mondandód akkor magad sem hiszel benne..."
Azt hiszem, valahol érthető, hogy most nem mondok nevet. Ha akarod hidd el, ha akarod, ne hidd. Nekem aztán mindegy, a valóságon pedig jottányit sem változtat. Amúgy sem hiszem, hogy egy esemény megítélése azon múlik, hogy XY részt vett-e benne vagy sem. Csak példával próbáltam illusztrálni, hogy sokféle ember tett hozzá ahhoz, ami akkor történt, nem kell mindenkit huligánozni. A vandalizmussal szemben akkor azoknak a tetteknek volt célja, még akkor is, ha meglehetősen "artikulálatlan" is volt, ahogy azt egyes politikai elemzők szeretik mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!