Miért a legszegényebbek között a legerősebb a cigánygyűlölet? Ezzel akarják bizonygatni, hogy még náluk is van lejjebb?
Én látok rációt a genetikában. A cigány az cigány évszázadok óta, vannak dolgok amik nem tűnnek csak úgy el nyomtalanul.
Az előző cigány hozzászólónak üzenem, ez van. Nem inged, ne vedd magadra.
Én pl. azt tapasztaltam, hogy a somogyi, baranyai cigányok sokkal kulturáltabbak mint pl. a borsodi és szabolcsi cigányok. Somogyban több településen is vannak olyan cigány utcák, amik még 10 éve katasztrófák voltak, mára egész tűrhetőek. De a normális cigányok és a magyarok közt így is ég és föld a különbség. A normális cigány utcában sincsenek lefestve a házak, a kertek nem szemétdombok már, néhol egy-két virágot is látok. A gyerekeiket szépen öltöztetik már, fürdetik, de továbbra sem dolgoznak rendesen, hanem főleg segélyekből élnek, és mellette sokan lopnak. És lehetne pár hold földön is kertészkedéssel és sok munkával értéket teremteni, de a kemény munkához nincs sok kedvük, olyan munkára meg egyszerűen képtelenek, ami fél év múlva hoz csak pénzt.
Borsodban, Szabolcsban ennél sokkal tragikusabb a helyzet.
Hogy milyen egy dolgos fehér: nyugat-magyarországi faluban dédanyám 90 évesen is minden évben kimeszelte a házat kívül, belül, ha egy ajtón vagy kerítésen egy kis kopást vett észre már festette is, csodálatosan gondozott szép kertje volt, virágokkal, zöldségekkel, gyümölcsökkel.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!