Jelenleg hány százalékos a munkanélküliség Budapesten?
Találtam itt egy adatot, eszerint valamivel több, mint 6%, de ez nem tudom, mikori adat...
Viszont ha most is ennyi körülbelül, az nagyon jó, mert Bécsben pl. 9,1%, Berlinben pedig 12,3%.
Hát, lehet rossz a mai rendszer, de a munkanélküliség csökkent, és hála istennek a támogatások is!
Mondjuk talán annak is köszönhető, hogy az eredeti 2,6 millió dolgozó ember helyett 3,7-re sikerült fényt deritenie a kormánynak, ami azt jelenti, hogy a különbözet hosszú ideig "nem adózott".
Szerintem egyik fontos dolognak a programban benne kéne lennie hogy:
- munkanélküliség csökkentése
- fekete munkások eltüntetése
- segélyek megszüntetése (csak indokoltak: gyerek utáni adócsökkentés /most is van/, árva - nyomoréki járulék. Na meg persze gyes-gyed.
De lehet kihagytam még "életbevágó" adót, amit hagyni kell, de nagyából ennyi.
olyan 15-18% fölöttire becsülik a független szervezetek országos szinten
de a fidesz annyira kiszínezte már a statisztikákat hogy szerintem ők sem tudják
lassan elvesznek a sok megvezetésben és remélem aki 2 éve birka volt 2 év múlva nem küldi a fejem ismét a vágóhídra
Ma Bp n valamivel jobb mint az országos átlag.
Sajnos náólunk a pártok kozmetikai versenyt rendeznek a számok megszépítéséből.
Országosan a hivatalos, 17,4% de nincsenek benne az inaktívok akik már kiestek a regisztrációból, akik soha sem voltak regisztrálva, és a közmunkások akik valójában nem a termelő vagy a szolgáltató szektorban tevékenykednek hanem az államiban.
Talán olyan 25-26% körül lehet a valós országos ráta.
Bp n meg olyan 18-20% körül.
De az az érdekes hogy ha minden marad így az Eu ban, mekkora is lehet 5 éven belül. Kb 40% vagy még annál is több. 10 éven belül meg az aktív lakosság fele.
Ha hozzávesszük a demográfiai változásokat, illetve a nagytőke érdekérvényesítő lehetőségeit az adóelkerülés tekintetében, akkor teljesen fenntarthatatlan lesz a rendszer.
"Mondjuk talán annak is köszönhető, hogy az eredeti 2,6 millió dolgozó ember helyett 3,7-re sikerült fényt deritenie a kormánynak, ami azt jelenti, hogy a különbözet hosszú ideig "nem adózott". "
HÚHA, megtudhatnánk ez, hogy jött ki?????
Ez a 2,6 M -os adat egy kamu, népbutitás. Valószínüleg úgy jöhetett ki, hogy a közalkalmazottakat nem számolták bele, mert náluk az állam az "egyik zsbéből a másikba tesz", így effektiv adóbevétel nincs.
"- segélyek megszüntetése (csak indokoltak: gyerek utáni adócsökkentés /most is van/, árva - nyomoréki járulék. Na meg persze gyes-gyed. "
Persze. Kb. min. 1- 1,5 M munkanélküli van. (csak papíron 0,5 M)
A meghírdetett álláshelyek száma néhány ezer országosan.
(Amire már eleve megvan az ember, csak formaságból hírdetik meg)
Könnyű a tények ismerete nélkül más f....val verni a csalánt.
3 hónapig jár csak a munkanélküli segély-utána törölnek a statisztikából, aztán ha közmunkára mész-törölnek a statisztikából, ha elutasítod a közmukát-3 évre törölnek a statisztikából és minden segélyből kilőtted magad.
Az lehet, h a statisztika szerint 6% a munkank-iség Bp-en, de a valós adat 2-3X-os inkább. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!