Milyen volt a helyzet Magyarorszagon 20-30 evvel ezelött jobb volt akkor mint most?
Nagyjából igen,kérdés megérte-e???
Kádárnak és a csürhéjének köszönhetően máig törlesztjük a felvett hiteleket amiből olyan JÓL LEHETETT ÉLNI akkoriban.
Nem sírom vissza annak ellenére,hogy jobban éltem.A kommunistákból nem kérek!!!
Ami a szovjeteknek kellett mi megadtuk akkor az ő csicsájuk voltunk most meg ez EU-é.
1956:egyeseknek az idő mindent megszépít,és feledésbe meríti ezt az időszakot.Én nem tudom és nem akarom.
A Kádár-korszakban volt a legjobb megélhetés. Más szempontból nem feltétlen.
Az akkor felvett hitelek meg sem közelítették az utána következő kormányok alatt felvett hiteleket. Ma már nem a Kádárék által hiteleket kell törlesztenünk.
A Kádár korszak tette tönkre Magyarországot.És itt nem csak a gazdaságra gondolok hanem a mentalitásra is.
A kommunizmust nem puskával terjesztették mint Rákosi idején hanem betömték az emberek száját kenyérrel.És ez rosszabb volt mintha puskával terjesztették volna.Fokozatosan mosták az agyukat a magyaroknak és a mai mentalitás annak a kommunista agymosásnak a következménye.
Nincs összetartás?Bizalmatlanság van?
Ez annak a következménye hogy nagyon sok embert elvittek gulágba meg megvertek mert kiejtett valami igazságos dolgot a száján.
PL:"Az a föld az enyém ott a domb mögött , engem illet , vissza fogom szerezni".
Bárki lehetett besúgó , akár a testvéred , legjobb barátod , a boltos , a fodrász,a kocsmáros , bárki.
Emiatt szűnt meg az összetartás.
"Kádárnak és a csürhéjének köszönhetően máig törlesztjük a felvett hiteleket"
Na ne röhögtess. Csak az MSZP 2002 és 2010 között vett fel 37,8 milliárd eurónyi hitelt. Magyarország államadóssága a rendszerváltás idején ezzel szemben "csak" ~20 milliárd dollár (nem euró) volt. Ennyit arról, hogy még ma is a Kádári hiteleket nyögjük.
"Bárki lehetett besúgó , akár a testvéred , legjobb barátod , a boltos , a fodrász,a kocsmáros , bárki."
Ma is bárki feljelenthet bárkit. Joga van hozzá. Más kérdés, hogy ha alaptalanul teszi ezt valaki, akkor a feljelentőt büntetik meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!