Pokol Béla volt alkotmánybíró szélsőséges?
Hogy ez [a társadalmi dezorganizáció] mikor következik be, netán még 2050 előtt, az attól is függ, hogy milyen ütemű lesz a képzett magyar fiatalok kiáramlása, illetve perspektivikus letelepedése a nyugati országokba. […] Ebben az esetben 2050-re […] szinte csak az elaggott nyugdíjasok és létalap nélküli, munkanélküli cigányság tömegei élnek majd itthon a legnagyobb, mindennapi konfliktusok között. Talán azzal vigasztalhatjuk magunkat, hogy a felvázolt társadalmi szétesés valamivel később következik be nálunk, mint Szlovákiában és Romániában, ezért az ottani magyarok nem Nyugatot választják majd, hanem az anyaországot. […] Ha azonban nem lesz radikális csökkenés a születések terén azoknál a cigány családoknál, akiket a társadalomba és a munkavégzésbe nem lehet bekapcsolni (tehát főként az oláh cigányságnál), akkor a magyar társadalom fokozatosan el fog tűnni a 2050 utáni évtizedekben.
66. o.
Pokol Béla: Európa végnapjai A demográfiai öszeroppanás következményei
Ebben mi szélsőséges volt?
Amúgy szerintem reptoid.
Statisztikai adatokat és azokból következő tendenciákat közölt.
A matematika lehet szélsőséges?
Ez nem szélsőséges álláspont, ez a realizmus...
Csak szét kell nézni az országban, a "magyar" fiatalok már 1 gyereket sem vállalnak, míg a cigányoknál és nemcsak az oláh cigányok hanem a romunglók esetében is, van 5-8 gyerek és már átlag 14 évesen elkezdenek szülni. Nem kell matekzseninek lenni ahhoz, hogy kiszámold a 2050-es dátumot, bár lehet szerintem ez még optimista is volt.
Pokol engem tanított több félévben is, amíg nem ment el az Alkotmánybíróságra.
Tény, hogy a Fidesz és a Jobbik képviselői együttesen szavaztak rá, de semmi szélsőséget nem fedeztem fel eddig... max. hogy 75%-ban nem értettük, mit akar mondani. :)
http://www.youtube.com/watch?v=08X7Qc5YijA
Pokol-remix Szegedről.
nem VOLT alkotmánybíró
hanem alkotmánybíró
még 10 évig!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!