Miért szégyen, ha valaki a jelenlegi nemzeti körülmények és népi mentalitás miatt nem büszke magyarságára?
A világsajtóban azt latom, hogy Magyarország egy kicsi, erősen fejletlen, szegény, gyenge stb ország. Beszélgetek külföldi ismerősökkel, s ők is gyakran említik ezeket (a szép dolgok mellett persze), ilyenkor pedig rohadtul elszégyellem magam... Volt aki azt mondta "Tudom melyik kicsi európai országról van szó, arról aminek gazdasága igen gyenge és a vezetője, Orbán rengeteg nehézséget okoz az Európai Uniónak és népének is. Halat adok az égnek, hogy nem egy ilyen instabil helyre születtem, ahol a hírek szerint az emberek napról napra élnek."
Félreértés ne essék! Az alapvetö értékekkel semmi gondom, ilyesmi a magyar konyha, népművészet, versek, irodalom, szép épületek stb... De a nagy bajom az, hogy minderre képtelen vagyok büszke lenni, ha ezt kapom vissza arcomba külföldi ismeröseimtől, illetve olyan az ország helyzete, amilyen jelenleg. A másik meg, hogy a családommal nekünk is hatalmas anyagi és megélhetési gondjaink vannak...
Elegem van abból hogy rengeteg a bunkó ember és rosszindulat, a nevetségesen és szánalmasan depresszív magyar mentalitásból, a lányokat pedig nem hogy "szépnek", egyenesen undorítónak tartom értetlen jellemükkel és pláza p,csa szintű kinézetükkel! Elegem van az általános műveletlenségből és bunkó stílussal, abból hogy alig van ember az utcán aki képes mondani kb 3 mondatott angolul, szerintem teljesen megérthető hogy mindebből én nem kérek és el akarok innen menni.
Kedvelem a Szózatot, de azt a részét nem szeretném betartani hogy "Itt élned, halnod kell!" ez ugyanis az ÉN ÉLETEM, s nem vagyok hajlandó az éhséggel és szegénységgel harcolva nyomorult, embertelen körülmények között elveszni! Én akarok is lenni Valaki az életben, nem pedig egy egyszerű szegény ember! Jogom van dönteni, nem szabhatja ezt meg nekem senki!
Egyik fő életcélom, hogy innen eljussak nyugatra, és ha Isten is megsegít, csak nagyon ritkán fogok ide hazajönni. Szeretnék büszke lenni arra hogy magyar vagyok, de így csak szégyellem...
Ti mit gondoltok erről az egészről?
"Egyik fő életcélom, hogy innen eljussak nyugatra, és ha Isten is megsegít, csak nagyon ritkán fogok ide hazajönni. Szeretnék büszke lenni arra hogy magyar vagyok, de így csak szégyellem... "
Szerintem meg ne is gyere haza!
Egyébként meg felszállsz a vonatra és pillanatok alatt az Intercity kivisz téged Münchenbe, Bécsbe, Grazba, Salzburgba...
Ugyan, ne általánosíts.A franciáknál sem eszik mindenki csigát
Nem mindenütt érezni azt a tipikus magyar mentalitást , rosszindulatot és amiről beszélsz.
Én Budán élek , amire nagyon büszke is vagyok.Itt Budán egy egész más világ van.Az emberek mosolygósak , jó kedvűek , segítőkészek , jó indulatúak és többnyire műveltek.
Persze ennek köze van ahhoz hogy ez egy nagyon jó környék és ezen a részen senkinek nincsenek anyagi gondjai.
Mindig úgy intézem a dolgaimat hogy a pesti részre semmiképpen ne kelljen átmenni.Komolyan, mintha egy másik bolygóra érkezne az ember.
Az embereknek mintha citromlé lenne a szájukban , sehol egy mosoly , rosszindulatúak és nem valami segítőkészek...stb.
Egy szóval nyomasztó.
Döbbenet hogy mekkora különbség van a pesti és a budai rész között.
A lényeg az hogy Magyarországon is lehet jó környéket találni , jó mentalitással és jó felfogással.
Pedig a származásodra, véredre ,magyar génjeidre igenis legyél büszke.A világ sok dolgot köszönhet a magyaroknak.
A magyarok egy dicső , nagy történelemmel rendelkező nép.
Még az amerikai függetlenségi háborúban is harcoltak magyarok , az USA ugyanúgy a magyaroké is mint a németeké vagy a hollandoké.
Éljek bárhol a világon de a magyarságomat soha nem fogok letagadni.Büszke vagyok hogy magyar lehetek.
Rossz a megélhetés , rossz a politika és sok egyéb baj is van.De ez senkinek nem ok arra hogy megtagadja ami éljen az magyar ember japánban vagy az USA-ban.
A magyarság a te részed , a te véred.
Sziasztok!
Ez a baj, hogy már itt is az utálkozás megy, tisztelt fórumozók! Jól "elküldtétek" ezt az embert! Nem is lesz itt haladás és egyetértés, pláne összefogás, ha ilyen otrombán nyilatkoztok. Én szeretem a hazám, de én sem szeretnék megfulladni a kormány szorító keze között. Az a feltünő, hogy senki nem tesz semmit, aki jól él azért nem ..mert itt Budán haj de szép minden, de Pestre már nem megy át...aki meg szegény azért, mert félti amije még megmaradt, vagy éppen kényelmes és elüldögél a tv, internet előtt, és gőze sincs mi folyik itt Mo-n. Szerintem az összefogás segíthet rajtunk, vannak kezdeményezések, meg kell őket keresni.
Nehezen megy az összefogás....
Ez a kommunista agymosás számlájára írható.Ez egy internacionalista eszme , nem tűz hazafiasságot hazaszeretetet hanem mindent egyesíteni akar.
A kommunizmus óta van ez így.Akkoriban bárki besúgó lehetett , a testvéred , a fodrász , a pénztáros a boltban
, a kocsmáros , bárki.
Emiatt szűnt meg az összetartás.
Jó pár évnek el kell telleni hogy újra tudjanak bízni egymásban az emberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!