Mondja már meg nekem valaki, most mitől gyengűl a forint?
Jön az észak Afrikai hőség, vagy mert elment az IMF haza. Ha az utóbbi miatt, akkor hívják vissza és tartsák őket FULLosan el mindenel.
Mert akkor több ezer család nem fog idegileg tönkremenni meg anyagilag a Deviza hitelük miatt!
Játszanak itt az emberrel ezek a befektetők, elegem van ebből a k@csögségből.
KAMU egy világ ez!!!!
Ez egy picit bonyolultabb dolog!
ha nincs ennyi devizahiteles akkor a legtöbb ember magasról tenne a devizaárfolyamra és az ingadozásokra! Régen is ingadozott és senkit nem érdekelt!
Az lenne a legjobb ha az emberek végre hajlandóak lennének gazdasági alapon választani kormányt mert amíg politikai alapon teszik addig olyan kormányokat választanak akik maguk sem tudják mit akarnak, naponta változtatják a hangulatukat és akkor a piacok is ezt teszik...
Persze a nemzetközi hangulat is befolyással van ránk de a fidesz is folyamatosan cseszi el az egészet...
Nem mellesleg a magyar gazdaság erősen exportorientált, nekik pl nagyon jó a magas forintárfolyam!
Nem mellesleg ha túl alacsony akkor meg azért mászik felfelé! és most már túl alacsony!
A részletekbe bele lehet menni de az komoly iromány lenne...
Ami miatt gyengul vagy erosodik a forint.
ugy jon ide Attila, hogy o biztos nem dobna oda koncnak akikmegvalasztottak vezernek, semmifele befektetok kedvenek.
Most ez nem csak a mostani kormanynak szol hanem az eddigeikre mindegyikre akik ezt hagytak elszabadulni. Persze nem mondjaj, hogy menjek el de a dolgok es a lehetosegek. Hianyaban rakenyszerul az ember. Vagyis manipulalnak. Mint ahogy a reklamok es a szorolapok is azt teszik.
Kötelezett rá valaki, hogy vegyél fel devizahitelt? Szerintem nem. Akkor nem az IMF-t, a politikusokat, a világvezetőket, a világkereskedelmi- és piaci folyamatokat kell szidni, hanem magadat, amiért beleugrottál a hülyeségbe.
Én tudom, szüleim is benne vannak, és szidnak mindenkit, kivéve magukat. Már meg se próbálom nekik elmagyarázni a világkereskedelmet, a monetáris politikát, és a többi hasonló dolgot, mert úgyse értenék.
Attila is volt magyar vezer, aki nem volt gyenge. Nem eladta a hazat, jott ment kulfoldi parasztnak, hanem gyaporitotta azt.
Aztmondjak nincsenek hatarok. Dehogy nincs. Mar miert ne lenne, kamu az egesz.
Meg kell nezni az Attilarol keszult. Filmet es utana annak tudataba kellene iranyitani az orszagot. Tuti nem lenne gond itt.
tan benak vagyunk megtermelni magunknak a betemo falatot?
szerintem nem.
De a bankoknak se mondta senki, hogy toke nelkul fedezett hianyaba adositson el a vilagon olyanokat akik egy esetleg lakast szeretek volna venni, megha hitelre is. Van feleloseg is a vilagba.
De egy hetkoznapi ember aki fel akar venni egy hitelt az nemtudhatja, hogy amit o kap virtualis penzt annak nincs fedezete.
ebbol lett a valsag.
most meg a befektetok hangulata rossz akkor meg szivjon a kisember.
milyen vilag ez, egy nemnormalis elferditet, fogalmak meghazutolasa es megmagyarazasa.
DEMOKRACIAROL BESZELNEK. EGY CSIRKENEK TOBB JOGA VAN MOST. MINT EGY ALSOBB KATEGORIAS EMBERNEK, CSALADNAK. AZT NEM RAKJAK KI AZ UTCARA.
NA ERROL BESZELEK. AZOKNAK AKIK UGYGONDOLJAK, HOGY MI HITELESEK VAGYUNK FELELOTLENEK.
Attilat biztos erdekelte egy csirke, mi?
INKABB ODAADTA AZ EMBEREINEK NE HALJANAK EHEN.
Hagyd már Attilát, semmi köze a helyzethez!
Sok ember valóban felelőtlenül vette fel a hiteleket. Nyilván nem mindenki, de sokan centire kiszámolták a devizás törlesztőt, ők most rosszul jártak.
Én nem vettem fel hitelt, bérlakásban élek. Eleinte még együtt éreztem a hitelesekkel, de mióta évek óta mindennap hallom őket a hírekben, már baromira meguntam a témát.
Neharagudj de nemtudom hagyni Attilat, mert az a vilag legalabb valoban az emberek erdekeit nezte ha mar Demokraciarol beszelunk.
Arra veletlen nemgondoltal pont aza cel, hogy mindenkinek az legyen a velemenye errol a mai vilagrol mint neked?
mert a feleloseget vallalni nemakaro emberek, vezetoknek azaz erdeke.
Ezen en helyedbe elgondolkodnek, hogy vagjak at a fejemet, mig azt megsem erdemlem.
HA LENNE MEG egy olyan ember e foldon mint Arrila es ugyan abba a szellembe iranyitana egy orszagot vagy hazankat, senkinek nem lehetne egy rossz szava se ebbe a demokraciaba.
A forint pont a befektetők hangulata miatt volt a válság előtt masszívan túlértékelt.
Egyébként, mivel a pénz is árucikk tulajdonképpen, ezért ugyanúgy kereslet-kínálat mozgatja, mint bármi mást. Ha a várakozások szerint az ország helyzete javul, akkor megéri ide fektetni a pénzt államkötvényekbe/részvényekbe/reálberuházásokba. Ahhoz azonban, h ide fektess, előtte váltani kell forintra, mondjuk eurót. Tehát a forint kereslete nő az euróval szemben -> erősödik a forint.
Ha többet exportálunk, mint importálunk, ez is erősíti, mivel ha magyar árukat akarnak venni, forintot kell szerezniük, illetve a külföldön devizáért adott áru után kaptt pénzt is általában forintra váltják a hazai szereplők. Az mnb is beavatkozhat korlátok között.
Egyébként nem csak devizahitelesek vannak. Persze nekik jó lenne az erős forint, az exportőröknek, és ezáltal a gazdaságnak pedig rossz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!