Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mitől függ a svájci frank...

Mitől függ a svájci frank erőssége? És miért gyengül a forint?

Figyelt kérdés
2010. aug. 25. 23:16
 1/9 anonim ***** válasza:

Egy deviza árfolyamát nagyon sok tényező befolyásolja (pl. az adott ország gazdasági helyzete, kamatszintje, kilátásai, piaci viszonyok, piaci hangulat stb.)

A forint romlásának pedig az az oka, hogy befektetők úgy gondolják, hogy a kormányunk a csőd felé viszi az országot.

2010. aug. 25. 23:43
 2/9 anonim ***** válasza:
Jó kérdés ! Én azt mondom az árfolyamot a kereslet-kínálat határozza meg és Svájc gazdasága.Mitől gyengül a forint?Erre kiírok egy kérdést én is.
2010. aug. 25. 23:44
 3/9 A kérdező kommentje:

Ugye milyen jó a kérdés?

Sosem fogom megérteni sztem...

2010. aug. 25. 23:46
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Én évek őta devizákkal kereskedem és nem is akarom megérteni, hogy mi mozgatja az árfolyamokat ugyanis sokszor minden ésszerűséget és logikát nélkülöz.
2010. aug. 26. 00:01
 5/9 anonim ***** válasza:
Ha a jövőbelátó masinám lenne és azt látnám, hogy holnap összeomlik a tőzsde (világ szinten) Valószínű, hogy be is következne, mert az emberek ész nélkül adnák el a részvényeiket. Manipuláció.
2010. aug. 26. 00:04
 6/9 anonim ***** válasza:
A piac, és hogy mik/kik hatnak a piacra. Például ezek a nagyon jó fideszes illetve kormányzati nyilatkozatok eléggé tudják mozgatni.
2010. aug. 26. 00:31
 7/9 anonim ***** válasza:

A svájci frank azért erősödik, mert eddig irreálisan gyenge volt, mesterséges beavatkozásokkal (frankeladás) próbálta gyengíteni a svájci kormányzat, de ezzel néhány hónapja felhagytak.

A forint 2008 nyarától 2009 tavaszáig gyorsan gyengült, akkor azért, mert az országot súlyosan érintette a válság, és veszélybe került az ország fizetőképessége. 2009 nyarától 2010 elejéig nagyjából stabil volt, az euro ára 270 Ft körül ingadozott. Április vége óta a forint trendszerűen gyengül, aminek a legvalószínűbb oka, hogy a görög válság által okozott rossz hangulatban a befektetők kivonják a tőkéjüket a kockázatosabb országokból és a "menekülő" devizák felé fordulnak (pl. svájci frank, és egyelőre a jen), a forintot, lejt, zlotyt, török lírát stb. pedig eladják.

2010. aug. 26. 00:56
 8/9 anonim válasza:

háténeezt.még.mindig.nemértem.XD

(tesád.voltam)

2010. aug. 26. 23:02
 9/9 A kérdező kommentje:

Én sem.Ha ez megnyugtat:D

De még regisztráltálXD

2010. aug. 27. 14:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!