Miért van az, hogy amíg a nagyvállalatokat kötelezték a 99 forintos kilónkénti dinnyeár megtartására, addig a CBA pofátlanul 85 forintért árulja a dinnyéket?
Azért mert magyar még ugyanolyan haszonleső, harácsoló cég. Tényleg mindenkit meg lehet venni ezzel, hogy me' magyar
?
#3: Miért olyan evidens az, hogy magyar=jó, külföldi=szar. Én valahogy nem ezt tapasztalom semmilyen területen.
A kérdésre válaszolva, tegnap az Auchanban is 88 Ft volt a dinnye. És Budai Gyula cáfolta, hogy az árban is megállapodott volna az áruházláncokkal. Szerinte csak abban állapodott meg, hogy csak magyar dinnyét forgalmaznak. Minden esetre furcsa, mert tavaly ilyenkor 60-70 Ft volt egy kiló dinnye. Az nem tudom milyen volt, de engem fogyasztóként egyáltalán nem érdekel, hogy magyar-e.
De itt a piaci versenyről van szó. A szocializmus azért bukott meg, mert az árakat államilag határozták meg. Nem volt verseny, ezért nem volt elég hatékony a piac.
Most ugyanezt betolják, csak a CBA még plusszban kedvezményezettje a kartellnek.
Mellesleg a kartellt az EU bünteti.
09.48!!!
Tudod nem mindegy, hogy 5 perc és 7 óra közötti utat tesz meg vagy 5 nap és 15 nap közötti utat tesz meg a kívánt áru (persze most csak ételről van szó)
Egyébként te szerinted melyik a finomabb a Univer vagy a Lidl ketchup???
"Egyébként te szerinted melyik a finomabb a Univer vagy a Lidl ketchup???
"
Ugyan olyan. Azért mert nemzeti áhítattal folyatom a számba a kecsöpöt még az összetevői ugyan azok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!