Nem kéne ezeket be iktatni a gyerek "napi rendjébe"?
Nacionalizmus tan- Hogy végre ne Gárdistákból, Jaj én külföldre megyekből és szarók a hazámrából álljon össze egy mai 6.,7.,8. osztály.
Politika- hogy tisztába legyenek a mai országukkal
A matek és a magyar "önálló" alsóban megszűnne mert fölösleges. E helyet inkább a Törit 2.-ra visszahozni az 5. helyett.
Zene óra Ének helyett itt a gyerekek megtanulnának valamilyen hangszeren játszani lehetőleg a Hegedű, Zongora, Nagybőgő, Trombita és fuvola közül de persze mást is lehetne majd választani.
Az angol és orosz nyelvet kiiktatva a német mellé spanyol és francia választék lenne.
Illetve Horvát-Olasz és Görög szakkörök is indulnának önszorgalomból (én horvátra és görögre tuti mennék).
Kötelező lenne valamilyen sport 17 éves korig (sok az ingyenes klub szóval ez nem akadály a szegényebbeknek sem)
A Földrajz órát is 5.-6.-7.-ről 1. visszahozni.
A kötelező katonaság vissza hozatala, hogy a későbbiekben se puhuljanak el és, hogy ne legyenek emosok és punkok.
Illetve legalább lenne ki képzet mozdítható sereg esetleges "nagy baj" esetén!
Így végre nem idióták mennének ki az iskolákból hanem 85%-ban érett felnőttek!
"Gyengébbeknek elmondom, hogy a matek, magyar megmaradna csak az önállót belesűrítenénk a simába."
Bocsi, lehet, hogy öreg vagyok - de nagyon nem értem, miről beszélsz.
Alsóban 2 matek és 2 magyar van:
egy sima amin magyaráz a tanár és egy önálló amin a gyerkőc dolgozik a kettő egy órába sűrítéséről beszéltem és nem a teljes eltörléséről, mert szerintem 10 helyett 5 óra egy héten bőven elég egy tantárgyból!
További negatív komenteket pedig nem kérek, ezzel ne is fáradjatok azokat azonnal jelenteni fogom!
Előre is köszönöm!
Hú te milyen faszagyerek vagy, írsz egy levelet, amiben aztán "jól megaszontad", de nem letiltod a válaszolási lehetőséget.
Szerintem csak fején találtam a szöget, és minden úgy igaz, ahogy én elmondtam. Csak most fáj petikének az igazság, ezért leveleket küldözget sértődöttségében.
"kpetike0702 kérdése:
Nem kéne ezeket be iktatni a gyerek "napi rendjébe"?
Nacionalizmus tan- Hogy végre ne Gárdistákból, Jaj én külföldre megyekből és szarók a hazámrából álljon össze egy mai 6.,7.,8. osztály."
Tudtommal mindkét oldal igen csekély létszámot visel az általános iskolában.
Különben a nacionalizmus tan mit takarna ? Megtudnák hogy a magyarok kulája szarta ki azt a dolgot ami a spanyol viaszt állítja elő melléktermékként
"Politika- hogy tisztába legyenek a mai országukkal"
Ezzel a felnőtt társadalom oroszlánrésze sincs tisztában. Mi lenne a garancia arra hogy a "politikaoktatás" független legyen az éppen regnáló hatalomtól vagy a tanár személyes meggyőződésétől?
"A matek és a magyar "önálló" alsóban megszűnne mert fölösleges. E helyet inkább a Törit 2.-ra visszahozni az 5. helyett."
Miért lenne jó a törit 2-ba oktatni maikor a gyerekek jó esetben épphogy tudnak olvasni,de a legegyszerűbb politikai gazdasági összefüggéseket az általános iskolások többsége se látja nemhogy a szerencsétlen másodikosok.
Az agymosásra meg ott a nagyszerű nacionalizmus óra nem ?
"Zene óra Ének helyett itt a gyerekek megtanulnának valamilyen hangszeren játszani lehetőleg a Hegedű, Zongora, Nagybőgő, Trombita és fuvola közül de persze mást is lehetne majd választani."
Minek lenne ez jó? Én személy szerint az ének órát is fakultatívvá tenném ,nemhogy a hangszeren zenélést ami a gyerekek többségét abszolút hidegen hagyja .
"Az angol és orosz nyelvet kiiktatva a német mellé spanyol és francia választék lenne."
Az angolt mi a jó fenénk kéne törölni? Nehogy angolul tájékozódhassanak az igaz magyar hazafiak a valóságról,illetve nehogy elhagyják a szent magyar földet?
Az orosz meg a legfontosabb szláv nyelv ami egy elég népszerű választható nyelv,akárcsak a német és a spanyol.
"Illetve Horvát-Olasz és Görög szakkörök is indulnának önszorgalomból (én horvátra és görögre tuti mennék)."
Az oktatáspolitikának ahhoz hogy te mit szeretsz mégis mi köze van?
"Kötelező lenne valamilyen sport 17 éves korig (sok az ingyenes klub szóval ez nem akadály a szegényebbeknek sem)"
Az iskolán kívüli sportolást gyakorlatilag lehetetlen ellenőrizni ,az iskola elég lehetőséget nem tud finanszírozni ,az államnak sincs rá pénze.
"A Földrajz órát is 5.-6.-7.-ről 1. visszahozni."
Olvasni nem tudnak ,de földrajzot azért tanuljanak. Hihetetlen vagy egyszerűen. Valamint itt is masszív agymosás szagát érzem,ami nem hinném hogy a gyerek javát szolgálná.
"A kötelező katonaság vissza hozatala, hogy a későbbiekben se puhuljanak el és, hogy ne legyenek emosok és punkok."
Szóval aki nemvolt sorkatona az csak ilyen lehet ? Jó tudni.
"Illetve legalább lenne ki képzet mozdítható sereg esetleges "nagy baj" esetén!"
Egy pillanatig elgondolkoztam hogy kifejtsem neked mennyit számít a harcban a gyalogos ráadásul alacsony harcértékű képzetlen emberanyag ,de egy 13 éves gyökérnek nem írok feleslegesen ennyit.
"Így végre nem idióták mennének ki az iskolákból hanem 85%-ban érett felnőttek!"
Ez meg mi alapján jött ki?
"A kérdező kommentje:
Alsóban 2 matek és 2 magyar van:
egy sima amin magyaráz a tanár és egy önálló amin a gyerkőc dolgozik a kettő egy órába sűrítéséről beszéltem és nem a teljes eltörléséről, mert szerintem 10 helyett 5 óra egy héten bőven elég egy tantárgyból!"
Erről még 27 éves matuzsálemként soha a büdös életben nem hallottam. Mellesleg a heti 23 órát átvészelő alsósok megpusztulnának ha 3 kivételével az össze óra matek és magyar lenne.
"További negatív komenteket pedig nem kérek, ezzel ne is fáradjatok azokat azonnal jelenteni fogom!
Előre is köszönöm!"
Tudtommal azt nem lehet jelenteni ,de ez se zavarjon téged. amúgy miért írsz ki kérdést ha csak helyeslő kommentekre vagy kíváncsi
Az ének helyett a zongorának, az angol helyett a németnek és a felesleges magyarnak és mateknak mi köze a becsülethez?
Egyébként azokat a dolgokat, amikre te itt gondolsz -hazaszeretet, tisztesség, becsült stb.- nem az iskolában, hanem otthon, a családban kell megtanulni.
Tudom, hogy már majdnem egy éves ez a kérdés de én attól válaszolok rá.
"Az angol és orosz nyelvet kiiktatva a német mellé spanyol és francia választék lenne."
Az angol a világnyelv! Bárhova mész a világban azt megértik! Az idegen nyelvek közül az angolra van a legnagyobb szükség!Tudom,hogy a spanyol és a francia is elterjedt de az angol sokkal könnyebb ezeknél! Ezért érdemesebb az angolt tanulni!
"Illetve Horvát-Olasz és Görög szakkörök is indulnának önszorgalomból (én horvátra és görögre tuti mennék)."
Az oké, hogy nem elég egy idegen nyelv de miért pont ez a három? És ha a gyerek pont ezt a hármat nem akarja választani második idegen nyelvként?
"A kötelező katonaság vissza hozatala, hogy a későbbiekben se puhuljanak el és, hogy ne legyenek emosok és punkok."
Aki nem akar elpuhulni az nem is fog! És ez elég sok pénzbe kerülne! Ez csak pénzkidobás lenne! És ha emósok vagy punkok akkor miért baj? Ők azok akarnak lenni ilyen egyszerű!
"Illetve legalább lenne ki képzet mozdítható sereg esetleges "nagy baj" esetén!"
Egy ilyen kis apró, elmaradott országnak, mint Magyarország miért nem elég kis létszámú hadsereg? Ha mégis valami nagy baj történne akkor is ott lenne a NATO.
"A Földrajz órát is 5.-6.-7.-ről 1. visszahozni. "
Az 1.osztály elején még írni, olvasni se tudnak. Akkor, hogy tanuljanak földrajzot?
Előző vagyok! Kifelejtettem valamit!
"A kötelező katonaság vissza hozatala, hogy a későbbiekben se puhuljanak el és, hogy ne legyenek emosok és punkok.
Illetve legalább lenne ki képzet mozdítható sereg esetleges "nagy baj" esetén!"
Egyszer az egyik szülőtől ezt hallottam (idézek tőle):
"Ha valaki azt mondaná nekem, hogy az én fiam álljon be katonának és tegye kockára az életét akkor elvágnám a torkát! nem viccelek!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!