Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A "Minden gyerek lakjon jól!...

A "Minden gyerek lakjon jól! " akció szélhámosság?

Figyelt kérdés

Legalizált, nagyszabású koldulással gyűjtik a pénzt egy adomány vonalon. Cigányok gyerekeivel és Megasztárosokkal készítettek kampány filmet, amit társadalmi célú felhívás formájában reklámoznak a TV-ben. Azt mondják, hogy sikeres a kampány, mert egyre több pénz folyik be a számlájukra, majd tessék-lássék könyöradományokat osztanak szét (vetőmag, kiskacsa) ami édes-kevés a felemelkedéshez egy olyan országban, ahol minden faluban lehet ilyesmit vásárolni. Érthető lenne, ha Afrikába szállítanák , ahol nincs elérhető távolságban olyan termék és árucikk amit osztogatnak.

Miért nem az a dicsőség pl. "miután segítettünk, nőtt az életszínvonal" , ez lenne az igazi siker, miért a befolyt összeggel dicsekednek?

Milyen példamutatás a koldulás? A Megasztárosokat is rávezetik a könnyű pénzszerzés "fortélyaira"?

Miért nem segítenek érdemben a rászorulóknak pl. kertet kapálni?

2012. ápr. 11. 12:32
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
80%

"Legalizált, nagyszabású koldulással gyűjtik a pénzt egy adomány vonalon."

Ez egy alapítvány,olvasd el milyen célra hozható létre alapítvány a Ptk-ban.

"könyöradományokat osztanak szét (vetőmag, kiskacsa) ami édes-kevés a felemelkedéshez egy olyan országban, ahol minden faluban lehet ilyesmit vásárolni."

Ezt kérdezt meg azoktól, akik megkapják a "könyöradományt". A célja nem az (nem is lehetne,ehhez egy alapítvány édes kevés), hogy felemelje az országot.

"Érthető lenne, ha Afrikába szállítanák"

Nekem nem lenne érthető, miért kéne több ezer kilóméterre elvinni a "könyöradományt" (az is pénz lenne) nem magyar állampolgárú embereknek?

"Miért nem segítenek érdemben a rászorulóknak pl. kertet kapálni?"

Az eddigi tevékenységük szerinted miért nem érdemi? Ha nekem nem lenne mit ennem,én örülnék,ha veteményt meg állatokat kapnék,persze majd még azt is várjam el,hogy megtermeljék nekem,sőt még terítsék meg az asztalt is,ugyan már.

2012. ápr. 11. 12:52
 2/12 anonim ***** válasza:

Honnan máshonnan szerezzen pénzt egy alapítvány ha nem adományokból?

Én mindenképp támogatom, ugyanakkor tisztában vagyok vele hogy sokat szépítenek a sikereiken és csak részmegoldás!!

És ha néhány család megtanul önállóan gondoskodni magáról és valóban "jóllaknak" akkor már megérte!

Még így is sokkal kisebb kerettel és sokkal nagyobb hatékonysággal dolgoznak mint az állam aki költötte a százmilliárdokat ami aztán el se jutott a címzettekhez...

2012. ápr. 11. 13:08
 3/12 anonim ***** válasza:
71%

Remélem azért átérzed kedves kérdező hogy mekkora baromságokat hordasz itt össze.

" könyöradományokat osztanak szét (vetőmag, kiskacsa) ami édes-kevés a felemelkedéshez egy olyan országban, ahol minden faluban lehet ilyesmit vásárolni"...itt nem a felemelkedésről van szó, itt arról van szó, hogy vannak olyan családok, akik a megélhetés szélére kerültek, és nekik igenis számíthat a baromfi és vetőmag.

"Érthető lenne, ha Afrikába szállítanák , ahol nincs elérhető távolságban olyan termék és árucikk amit osztogatnak."...lehet érzéketlen vagyok, de miért lenne az érthető, hogy egy másik országba küldjük az "adományt", (ráadásul olyan országba ahol rögtön ráteszi a kezét valamelyik fegyveres helyi banda, és ugyanúgy éhezik a nép), miközben a saját országunkban is vannak emberek akik éheznek és nem tudnak megélni?

"Miért nem segítenek érdemben a rászorulóknak pl. kertet kapálni?"...ezen bocsáss meg, de én vagy 10 percig röhögtem. Namármost...miért is lenne az érdemben segítség, hogy elmész és megkapálod a kis kertjét? Pont ez volt ennek a gyűjtésnek a célja, hogy kapnak az emberek némi "könyöradományt" ahogy mondtad, és ezzel tanuljanak meg gazdálkodni, neveljék az állatot, menjenek és tartsák rendbe a kertet....de ha már ennyire érdemben segíteni akarsz, édesanyáméknál jelentkezz, kapálhatsz kertet, kihúzhatod a dudvát, lepermetezheted a kisfákat, megetetheted a baromfikat....sőt ha nagyon unatkozol, akkor akár a házat is kitakaríthatnád, és elmosogathatnál....hidd el rengeteget segítenél.

Az egész tv-s baromkodásban, meg valóvilágban ezt láttam az egyetlen úgyahogy értelmes ötletnek, hogy nem pénzt adnak, hanem az alap megélhetéshez próbálnak feltételeket biztosítani, és azt hogy így megtanuljanak ezek az emberek megállni a saját lábukon, és ne csak a s*ggük legyen kinyalva.

Azzal hogy elmész, kikapálod a kertjét mit tettél? semmit, a szegény "rászoluló" a kisujját se mozdította...remek ötlet.

De persze ha neked van valami hasznos ötleted, vagy bármi, amivel te segíteni tudnál, akkor azt nyugodtan írd le, fejtsd ki, vagy tegyél érte hogy te segíthess másokon, és akkor inkább vitassuk meg azt, mert a jelenlegi "kérdésed" csak értelmetlen felháborodás.

2012. ápr. 11. 13:15
 4/12 anonim ***** válasza:
Ezt a hülyeséget, amit leírtál, komolyan is gondolod? Minden faluban lehet ilyesmit vásárolni, hát ezzel nyilván nagyon ki van segítve az ember ha nincs rá pénze. Szerintem mi a fenéért gyüjtenek? Miért nem kapálnak inkább? Városi vagyok, de azért arra nekem is sikerült rájönnöm, hogy vetőmag nélkül, csak a kapálásból nem igazán fog élelem teremni. Egyébként dicsekednek azok az eredményekkel is, nemrég a Valóvilágban bemutatták, hogy mennyivel jobban élnek a családok egy év után.
2012. ápr. 11. 14:46
 5/12 anonim ***** válasza:

4/4. Sőt. A kapáláshoz is kell szakértelem. He nem tudja megkülönböztetni a palántát a gaztól,akkor a palántát kapálja ki. Ezt tette az új szomszédom is,aki nem akart tanácsot kérni a szomszédaitól,mert elhitte,hogy a kapáláshoz nem kell érteni.

Az előzőeknek pedig igazuk van.

2012. ápr. 11. 15:24
 6/12 anonim ***** válasza:
94%

Elárulok egy nagy titkot, az otthon megtermelt dolgok (zöldség, gyümölcs, tojás stb.) drágábbak mintha az üzletben vennéd.

Minden évben annyi pénzt elköltök vetőmagra, műtrágyára, permetezőszerre, locsolásra hogy egyáltalán nem éri meg csak hobbiból csinálom. Van egy tucat csirkénk de annyi búzát, kukoricát, tápot megesznek hogy olcsóbb lenne a tojást is az üzletben venni. Csak azért csináljuk mert jobb ízűeket lehet főzni a kertben szedett dolgokból de ha szegényebb lennék akkor inkább megvenném, szóval inkább luxus kertet tartani.

Sok nagyokos kitalálta hogy majd aki falusi és szegény az majd termel magának. Aki városi és szegény az meg éljen az árumegállító jogával. Elhiszem hogy jószándékból csinálják de sok értelem nincs benne.

2012. ápr. 11. 15:42
 7/12 A kérdező kommentje:

Aki a Minden gyerek lakjon jól alapítványt támogatja, azt jól átverték, mert szélhámosság az akció.

Egy erőszakos aktivista valami Zsuzsanna maszlagol a pénzért, s nem átalja a cigányok gyerekeit és a megasztárosokat felhasználni szánalmas kérincséléséhez, amit úgy állít be a médiákban, mintha állampolgári kötelesség lenne pénzt adni neki, mintha szégyellni kellene magát annak aki nem adakozik.

A kapott pénzt kénye-kedve szerint költi, s még ő koldul, másokat munkára buzdít. A vetőmag a legcsekélyebb költség a saját kert fenntartásához. Szemfény vesztés! A sikert abban látja, ha minél többet össze tud koldulni.

Milyen munka ez? Igen, az érthető, ha pl. háború sújtotta térségekbe vagy természeti katasztrófa helyszíneire szállítanak ételadományt , ahol nincs közelben s távolban sem bolt.

Nem írtam, hogy oda vigye, azt akartam mondani, hogy keressen magának értelmes munkát, fejezze be a koldulást, dolgozzon, hogy legyen követhető példa a szegényeknek.

2012. ápr. 11. 17:07
 8/12 anonim ***** válasza:

"Aki a Minden gyerek lakjon jól alapítványt támogatja, azt jól átverték, mert szélhámosság az akció. "

Akkor ez olyan mint a katolikus egyház.

2012. ápr. 11. 17:41
 9/12 anonim ***** válasza:

Kérdező, ne adj, ha nem akarsz. De tudod, én inkább támogatom őket vetőmaggal és kiskacsával, mint elvieljem, hogy az éhező hordák betörjenek a lakásomba valami eladhatót keresni.

A programnak vannak hiányosságai, ez tény. Nem mindenkin segítettek, mert sokan eladták, amit kapnak. De akik nem, akik dolgoztak vele és volt/van mit enni, azoknak tényleg segítettek, és már miattuk is megérte. Egy ilyen program igazi sikere hosszú évek gyümölcse. De egyszer legalább végig kéne csinálni. Mert aki tavaly nem vetett, nem nevelt, de látta azokat, akik igen, az lehet, hogy elkezdi idén vagy jövőre.

2012. ápr. 11. 18:03
 10/12 anonim ***** válasza:

Én erről egy riportot láttam a Naplóban ( bár lehet nem ez volt a program neve, de abban mutogattak kiscsirkéket).

Ami számomra elég furcsa volt mikor kérdezték az egyik ilyen programban résztvevőtől, hogy "Mi a kedvenc ételed kislányom? A válasz: Gyros."

nekünk nincsenek kisállataink, mert nem tudjuk eltartani, de ilyen kaják, hogy gyros, pizza meg mit tudom még mik vannak, hát bevallom talán egyszer-kétszer, ha ettem életemben.

Ezzel csak arra akarok kilyukadni, hogy én elhiszem hogy szegények, de biztos vagyok benne, hogy a segélyeket sem megfelelően osszák be. (talán mikor megkapják, azonnal megvesznek minden földi jót, aztán meg a következő hónapig éheznek).

Persze biztos vagyok benne, hogy van aki megérdemli, és jó célja használja fel.

De azt sem igazán értem, hogy a későbbiekben mivel etetik a csirkéket? Mivel elég sokba van a kukorica.

2012. ápr. 11. 18:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!