Hogyan fog az új alkotmány a gazdaságot újjáépíteni?
#4: A 14. század legeleje óta nem Árpád leszármazottai kormányozzák az országot. Ugye ezzel tisztában vagy?
Az alkotmány sehogy nem fogja a gazdaságot újjáépíteni. Az alkotmány (vagy, hogy az ilyen #4-szerű emberkék ne csámcsoghassanak a szavakon, nevezzük hivatalos nevén: az alaptörvény) csak egy törvény, amelyben általános értékek és a törvényhozás és -végrehajtás szabályai vannak rögzítve. Egyrészt a gazdaságra vonatkozólag semmiféle rendelkezés nincs benne (hacsak az államadósságra vonatkozót nem tekintjük, de az önmagában semmi), másrészt, ha lenne, sem érne semmit, ha a mindenkori kormány és parlament nem tesz azért, hogy rendben legyen a gazdaság. Az pedig alkotmány/alaptörvény nélkül is lehetséges lenne, a legkevésbé sem az alaptörvény tartalmától függ egy ország gazdasági helyzete.
"A 14. század legeleje óta nem Árpád leszármazottai kormányozzák az országot. Ugye ezzel tisztában vagy? "
Én igen. Szerintem te viszont nem. Ugyanis épp ezért írtam le, hogy egyetlen jelenlegi törvény sincs érvényben, hiszen nem Árpád háziak hozták.
"egyetlen jelenlegi törvény sincs érvényben, hiszen nem Árpád háziak hozták."
Ezzel egyetértek, és ki kellene már zavarni a trónbitorlókat!
"Ugyanis épp ezért írtam le, hogy egyetlen jelenlegi törvény sincs érvényben, hiszen nem Árpád háziak hozták."
Ú, bazz, nagyon sötétnek kell lenni, hogy valaki ezt komolyan gondolja. Viccnek nagyon rossz, komolynak meg minimum diliházba való.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!