A magyarok és a románok hogyhogy nem vallják magukat szlávoknak?
Inkább ezen az alapon kellene békülnünk, közelednünk egymáshoz nekünk magyaroknak és a románoknak, hogy mi vagyunk itt a nagy szláv tenger közepén a két nem szláv nép.
18:38
"Szóval minden arra mutat, hogy szlávokkal van dolgunk."
A román nyelv a neolatin nyelvek közé tartozik, ezt senki sem vitatja.
18:49
"Hogy mesterségesen duzzasztották a nyelvüket latin szavakkal, azt sem. "
Ez semmit nem változtat azon a tényen, hogy a román nyelv neolatin. Az alapszókincse kb. ugyanolyan (90% feletti) arányban tartalmaz latin eredetű szavakat, mint a spanyol vagy a portugál.
Csak nekem homályos a kérdező logikája?
Az angolok miért nem vallják magukat szlávnak, akkor elmondhatnák magukról hogy ők a legnyugatibb szlávok.
21:53
"Amiért nem konkrétan szláv nyelvet beszélnek, attól még a nemzet szláv és türk eredetű."
A modern nemzetek a nyelvi azonosságon alapulnak, nem pedig vérségi leszármazáson. Állandóan keveritek a nyelvrokonságot a genetikával.
"A magyarok és a románok hogyhogy nem vallják magukat szlávoknak?"
Talán mert nem azok? És különben is... rég nincsenek olyan fokú konfliktusok a nemzetek között, hogy bármelyiknek is "hazudnia" kéne amiatt, hogy ezt elkerüljék. Ilyen erővel az egész világ szlávnak vallhatná magát, és megszűnnének a háborúk.
Szerinted ha holnap a magyarok és a románok szlávoknak vallanák magukat, a szlovákok hirtelen a keblükre ölelnének minket és a legnagyobb haverságban lennénk? Szerintem ők lennének felháborodva a legjobban. Szerinted a hazai magyaros-hazafi közösség hogy reagálna arra, ha holnap a szlovákok magyaroknak vallanák magukat? Minimum tankkal akarnának indulni a Duna felé...
,,Szerinted a hazai magyaros-hazafi közösség hogy reagálna arra, ha holnap a szlovákok magyaroknak vallanák magukat? Minimum tankkal akarnának indulni a Duna felé..."
Én inkább örülnék neki, hogy kilábaltak a tudathasadásos állapotból, amiben most vannak. Most a nagyszüleikkel (még ha nem is mind a néggyel) magyarul beszélnek, közben meg hoznak egy nyelvtörvényt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!