70-72 évre emelni a nyugdijkorhatásrt? Normálisak?
A nyugdíjkérdés nem csak itthon hanem az egész EU-ban nehéz kérdés. Ma már alapvetően nem az a célja az embereknek, hogy potyogtassanak egyfolytában.
Az anyagi dolgoknak élnek. Kocsi, karrier, utazás, diszkó, stb. Nincs szükség már gyerekre (nekem se kéne)..
*Példának okáért meglehetne szüntetni "spór címén"az ikergyerekekre járó gyest, ami jelenleg a gyermek hat éves koráig jár.Nem igazán értem,hogy azért mert egy családban iker gyerekek születnek,miért jár hat évig,ami másnak csak három évig.
Nagyjából azért, mert ha két gyerek külön-külön születik, akkor egyszerre mindenből csak egyet kell venni, egy ágy, egy főre bébikaja, pelenka, gyógyszer stb. A második gyereknél egy csomó mindent tudsz használni, pl. ágy, babakocsi, nem kell újat venni. Amiből új kell (pelenka, gyógyszer), arra gyűjtesz, míg megszületik a gyerek.
Ahol egyszerre két baba van, ott mindenből 2 kell és egyszerre. Apuci pedig nem kap dupla fizut erre tekintettel, anyuci pedig szoptat és pelenkáz.
Később meg a gyerekek felváltva betegek (egyik elkapja a másiktól), ezért anyuci nem igazán tud érdemi munkát vállalni, ha mégis, úgyis kirúgják, ha folyton táppénzen van.
Amúgy 1/85 az esélye az ikerterhességnek.
Magyarországon tavaly 88 000 gyerek született, ez durván azt jelenti, hogy ebből 2000 volt iker (tehát ezer család) és 86 000 volt nem iker (86 ezer család, mivel 1 év alatt általában 1 gyerek születik, hanem iker, lásd 9 hónap).
Tehát te 1000 családon akarsz spórolni pár ezer Ft-ot egy 10 milliós országban, ahelyett hogy örülnél, hogy ennyivel is több gyerek születik, és ennyivel is több ember fogja fizetni majd a nyugdíjadat.
Egyszerűen elkerülhetetlen.
Nincs elég jövőbeli adó és járulékfizető ,de még ha lenne is nincs elég munkahely.Vagy ez vagy a rettegett nyugdíjcsökkentés.Esetleg még az utolsó 5 forintost is kiverhetjük a most dolgozó generációból.
Vagy vezessük be a kötelező szülőtartást ?
10-es:
-munkáltató most is kap rengetegféle kedvezmény.Pl első 5 év adókedvezmény.Megszünteted,helyette kedvezmény a gyerekesekre,ugyanott van az állam,csak több gyerekes dolgozik
-segélyek beszüntetésénél nem voltam pontos,nem a táppénzre,rokkantnyugdijra gondoltam,hanem a sok sosem dolgozó segélyére.Kapjon segélyt aki dolgozott is már.Ne egyformán mindenkinek 3 hónap és kész.
-romák támogatása igenis nagy kiadás,borsodi vagyok,látom mi megy körülöttem,mig én ledolgozom a 8 órám,addig ők nem csinálnak semmit.A segélyüket repjegyre forditani és vissza őket indiába.Aki dolgozik,az maradhat.
-A politikus az államtól kapja a fizuját,nem csinál sokmindent.Az orvos életet ment.A cégvezető a cégtől kapja,nem sok köze van az államhoz,hisz a gyár termeli meg a fizetését.
-külföldön élők segélyezése.Nincsenek pontos információim,de nem egyszer olvastam,hogy épp milyen segélyt kapnak.
-börtönben rácson belül is tud dolgozni,himezzen teritőt,fonjon kosarat,hajtogasson boritékot,akármi.
Nem vagyok se jobbikos,se semmilyen párt hive.
Egy huszonéves nő vagyok,aki látja rombadőlni az országot
13-as: kötelező szülőtartás
Én szüleim még fiatalok,50 alattiak,aktiv dolgozók.Párom szülei már 60 közeliek,nem épp jóegészségüek,alig várják,hogy meglegyen a kellő év.De ezzel ismét csak tolódna,de már dolgozni nem bir egyik sem.Kötelező vagy sem,ránk fog hárulni az eltartásuk.
Németország mióta van nagy jólétben?
nyugatabbra nem is annyi az átlagéletkor mint itt,és nem beteges a 60-70 közöttek jónagy %-a
12-es 14.46-os 75%-os
"Nagyjából azért mert ha két gyerek külön külön születik,akkor egyszerre mindenből csak egyet kell venni"
-Így is fel lehet fogni,csak a baj az,hogy a dupla vásárlásokat hat éven keresztül finanszírozni,enyhe túlzás.
"A második gyereknél egy csomó mindent tudsz használni,pl.ágy,babakocsi..."
-Most ugye nem azt akarod ezzel mondani,hogy a második gyereknél szinte nincs is kiadás?Jó neki az első gyerekről megmaradt, bezsákolt holmi?Ez már azért is hibádzik, mivel sokan nem terveznek még egy gyereket,esetleg a második különnemű,netán elosztogatták.
Tehát hidd el,hogy a második gyereknél is éppen elég kiadás van,ÉS HA MÉG SZÁMÍTÁSBA VESSZÜK A NAGYOBB GYEREK LÉTEZÉSÉT AZOK A CSALÁDOK IS UGYANANNYIT KÖLTENEK,MINT AZ IKRESEK.
"Ahol egyszerre két baba van,ott mindenből 2 kell és egyszerre"
-Nem minden esetben,és nem kötelezően.Kivétel a pelenka,és az élelem.De egy cipőcskéből,rugdalódzóból,játékból,nem szükségszerű egyszerre kettőt venni.Ez ebben a formában nem igaz.
"Tehát te 1000 családon akarsz spórolni pár ezer forintot,egy 10 milliós országban"
-Az a pár ezer forint amit te írsz,az több száz millió forint kedvesem.Számold ki.Plussz három év GYES,azaz 36 hónap túlfizetés családonként, amiből szerinted 1000 ikres.Én sem értem,hogy ez miért jár.A babakocsi,meg a kiságy a gyerekek születésénél szükséges,ez igaz.De miért kell nekünk adófizetőknek a gyerekek hatéves koráig fedezni a szülők kiadásait?Hogy az ikres apuka nem kap dupla fizetést?Mi sem.Pedig mi is gyerekeket nevelünk,piciket,kicsiket,nagyokat.
Sunyi kontár banda ez a Fideszes banda! Ezek még sínre teszik az Országot mire letelik a négy évük.
Nos Fideszre szavazók látjátok már hogy kiket szabadítottatok rá az Országra????!!!!
"Németország mióta van nagy jólétben? "
Nem tudom... Nem én szoktam odavágyni. Tudod, kolbász, kerítés, meg ilyenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!