Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek az egyetemi évek...

Szerintetek az egyetemi évek alatt a kollégium, albérlet hasonló a sonkatorsasághoz, abban, hogy segíti az önállósodást?

Figyelt kérdés
Egyik ismerősöm mondta, hogy a hallgatók számára ez olyan mint amilyen nekik a sorkatonaság volt. AZ ő lánya a kollégium/albérletben tanult meg önállósodni.
2012. júl. 5. 16:15
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

hát szerintem azért nem teljesen olyan... valamennyivel kevesebb fegyelem van egy egyetemi kollégiumban, mint a katonaságnál :) esetleg egy középiskolai kollégium (talán) jobb példa lett volna, ott még ténylegesen vannak komolyabb szabályok (nem csak ilyen, hogy ne rakj tábortüzet a szoba közepén) az egyetemi kollégiumban már felnőtt emberek laknak, nem mondják meg nekik, hogy hánykor feküdjenek le aludni, meg nem mehetnek ki az épületből - mivel már nem is tanköteles korúak.

annyiban hasznos a kollégium, hogy az emberek megtanulnak kissé toleránsabbak lenni másokkal, együtt élni mások hibáival.

2012. júl. 5. 16:28
 2/6 anonim ***** válasza:
52%

Én is az egyetemi éveim alatt.

Van 1 lakásunk Budapesten és abban laktam az egyetemi éveim alatt.Mindig kaptam a pénzt otthonról.

Vegyem meg a kajám , fizessem be a számlákat , tartsak rendet és stb.Intézzek el mindent.

Nem segítettek semmiben a szüleim szinte.

2012. júl. 5. 16:40
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
A sonkatorsaság nagyon tetszik, megpróbálom beleépíteni a szókincsembe! Egyébként meg nem, én voltam valaha sorkatona, meg jártam vidékre főiskolára, egyetemre is, laktam mindenféle szálláson, meg kollégiumban is. Nekem a kollégium meg a szállások egy hedonista buli volt, de ugyanezt a katonaságról azért nem mondhatnám el. )))
2012. júl. 5. 16:44
 4/6 anonim ***** válasza:
A sorkatonai szolgálatnak még a nyomába sem érhet egy ilyen kollégiumi buli :-) némi önállóságra nevel de a katonai kiképzést a fegyelmet messze nem éri el.
2012. júl. 5. 16:54
 5/6 A kérdező kommentje:

"Nekem a kollégium meg a szállások egy hedonista buli volt"

Azért szerves része az egyetemnek a bulik és a szórakozás.

2012. júl. 5. 22:24
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
2: Nem segítettek semmiben, csak vettek neked egy lakást és mindent kifizettek? Ez vicc akart lenni?
2012. júl. 6. 02:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!