Szerintetek az egyetemi évek alatt a kollégium, albérlet hasonló a sonkatorsasághoz, abban, hogy segíti az önállósodást?
hát szerintem azért nem teljesen olyan... valamennyivel kevesebb fegyelem van egy egyetemi kollégiumban, mint a katonaságnál :) esetleg egy középiskolai kollégium (talán) jobb példa lett volna, ott még ténylegesen vannak komolyabb szabályok (nem csak ilyen, hogy ne rakj tábortüzet a szoba közepén) az egyetemi kollégiumban már felnőtt emberek laknak, nem mondják meg nekik, hogy hánykor feküdjenek le aludni, meg nem mehetnek ki az épületből - mivel már nem is tanköteles korúak.
annyiban hasznos a kollégium, hogy az emberek megtanulnak kissé toleránsabbak lenni másokkal, együtt élni mások hibáival.
Én is az egyetemi éveim alatt.
Van 1 lakásunk Budapesten és abban laktam az egyetemi éveim alatt.Mindig kaptam a pénzt otthonról.
Vegyem meg a kajám , fizessem be a számlákat , tartsak rendet és stb.Intézzek el mindent.
Nem segítettek semmiben a szüleim szinte.
"Nekem a kollégium meg a szállások egy hedonista buli volt"
Azért szerves része az egyetemnek a bulik és a szórakozás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!