Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Győzike nagymamájának honnan...

Győzike nagymamájának honnan voltak százmilliói?

Figyelt kérdés
2012. jún. 22. 17:23
1 2 3 4 5
 41/45 anonim ***** válasza:

"Gondolom, elismered, hogy nem ez a jellemző!"

Nem ismerem el, a kínai hacsak nem üzletember, mind rizsszedő csóringer, és az arabok és feketék ugyanúgy kuncsorogtak az állásbörzén a standoknál, ahogy én tettem. Nem pénzért vették meg azt, amit elértek.

"Ne haragudj, de ez egy tipikus jobbikos szöveg!"

Ne haragudj, de ez tapasztalat, és nincs köze egy párthoz sem. Kimegyek vidékre a nagynénémhez, a ház mögött meg van művelve a föld, a cigányputrik körül meg gaz amíg a szem ellát. Öreg már, mégis dolgozik. A cigányoknál meg ott van a háznál tízesével a szép szál legény munkaerőnek, de egy darab kő nincs arrébbtéve. Persze ha valaki meg meri művelni a földjét, a termény minimum felének úgyis lába kél...

"Azt képzeld el, ha teljesen ki lettek volna közösítve a szüleid"

Édesanyám levéltáros volt, semmilyen képzettsége nem volt. Ahhoz nem kell kozmológusnak lenni, hogy valaki iskolába küldje a kölykét, ráadásul mi még felzárkóztatási programban sem vettünk részt, nem kaptam ösztöndíjat a hátrányos helyzetért, senki nem fizette ki helyettünk a tankönyvet és étkeztetést. Mentünk és csináltuk a dolgunkat.

"de nem nulláról indultál..."

Miért, honnan indultam? Volt a hónom alatt tanulni és dolgozni akarás, és ennyi.

"Ez is tipikus jobbikos szöveg, hogy "vígan éltek a segélyből". Ha az olyan víg lenne, akkor Te is azt csinálnád."

Ez olyan tipikus valósághű szöveg, ott verték a játékgépet, este ordítottak részegen az utcán, közben se tanulás, se meló. És tévedsz, mert én nem csinálnám, elvből.

"Tudsz jobb megoldást?"

Mondjuk ha nem pumpálnák beléjük a pénzt, esetleg egyik-másikban felébredne az ambíció, hogy megélni csak normális hozzáállással lehet, de amíg az állam eltartja őket, addig erre hiába várunk.

"Hol, mikor, milyen alapítvány, milyen iskolába, hány éves cigánygyerekeknek? "

Kelet-Magyarország, gazdasági főiskola (a mérnökin is volt ugyanez, amúgy), valami esélyegyenlőségi alapítvány, de nem vezettem róluk naplót.

"de létezik az ösztöndíj fogalma is (pl. ha jól tanul az egyed). Főleg a hátrányos helyzetűek számára, mint ahogy írtad Te is annak mondod magad."

Egy hónapra 16 ezer volt, szóval nyugi, abból bőven nem lehet kibekkelni a főiskolás éveket.

"Volna esélye (főleg az alant írtak tükrében)?"

Érettségije volt egy csomónak, már amikor gimnáziumba jártam, akkor is. Most azt nem részletezem, milyen tanulmányi eredményekkel... Semmit nem kellett volna csináljanak, csak elfogadni az alapítványi pénzt, kijárni a főiskolát, és slussz. Sőt, még erre sem volt jó részük rászorulva, már ha a sukárlányt audival hozták reggel a suliba, akkor feltételezem kicsengethették volna a tandíjat is. Az esély ott van, csak élni kell vele. Ezzel szemben a mai napig nem csinálnak semmit, ott isszák már reggel 8-kor a sört a kocsma előtt, és amikor álomra hajtanám a fejem, még ott ordítanak az utcán. Akinek munkája van, az nem így néz ki. És hogy honnan van erre az életmódra pénzük? Na arra én is kíváncsi elnnék.

2012. jún. 23. 11:17
 42/45 anonim ***** válasza:

"Hogy felvennék el cigányt ? Ha érti a dolgát simán"

Ez a beszéd!"

Csak beszéd marad ,szoftverfejlesztésben érdemi munkát végző cigányt szerintem elég nehéz találni:)

2012. jún. 23. 11:18
 43/45 Sz1u ***** válasza:

11:17

Nem megfutamodom (remélem elhiszed nekem), de most mennem kell. Még jelentkezem! Üdv!

2012. jún. 23. 11:47
 44/45 anonim ***** válasza:

Miféle sületlenségeket beszélek?HÁNYSZOR van az hogy a cigányok kirabolnak,megvernek valakit pár száz forintért de semmit nem kapnak!Persze ezeket a média nem közvetíti mert akkor a híradónak egész nap csak ilyen híreket kéne leadniuk és persze nem akarják hogy a magyarok tudjanak ezekről.Meg ugye ott van a megélhetési bűnözés,ahol ugyebár nyugodtan lophatnak egy bizonyos mértékig BÜNTETLENÜL!

Nem mindig ússzák meg a cigányok,de SOKSZOR megússzák és ez nem jelenti azt hogy ezért kevés cigány van a börtönben ugyanis SOK cigány csinál nagyobb bűntetteket mint például gyilkolás,rablás stb a börtönökben már nincs is hely a cigányok miatt.

Még mindig nem érted mi az egyik fő különbség a magyarok és a cigányok között?

A magyarok többsége DOLGOZIK viszont a cigányok többsége KERÜLI a munkát.Ha adnál nekik saját országot akkor éhen döglenének mert annyira BÜDÖS nekik a munka!

Magyarokból is vannak gyökerek de könyörgöm,MI tartjuk el a cigányokat nem fordítva!Ha már bevándoroltak ide élősködni akkor legalább ne lopjanak és ne gyilkolják a magyarokat!

2012. jún. 23. 13:11
 45/45 anonim ***** válasza:
Minden adócsalónak van egy "gazdag" nagymamája.
2012. okt. 30. 14:53
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!