Magyarország nyugati országokhoz képest mikor volt a legfejlettebb?
"Nem értem az elsőt miért kellett lepontozni? "
Mert nem hasznos a válasza.
14-15. század.
De ez - tévhitekkel ellentétben - nem az az időszak mikor fejlettebbek is voltunk, csak gazdagabbak. Magyarország ugyanúgy le volt maradva a kultúrában, a kereskedelem fejlettségében, urbanizációban, mezőgazdasági technikákban...stb. csak iszonyatosan sok pénz volt itt.
Még talán a dualizmus eleje is említhető, ami egy prosperáló időszak. De mondjuk a francia, vagy az angol szintet sose értük el. Ennek ellenére, viszagondolva én nem bánom. Azt viszont bánom, hogy most méltatlanul rosszabbul állunk. Nem akarom én, hogy Bajorország szintjén legyünk, de ami most van, az is túlzás.
Nem mindig volt ez az ország ennyire pocsék
Mátyás idejében igenis a nyugatiak színvonalán álltunk,sosem volt annyira stabil az ország állapota mint akkot.Magyarország akkor Európa egyik legkiemelkedőbb országa volt
Európában a legjobb helyezés a 3. hely volt ez Károly Róbert és Mátyás király korában volt.
Kelet-Európai szinten a legjobb hely az 1. hely melyet igazándiból Szent István király korától egészen Antall József pusztításáig tartott. Azóta már egyre jobban csúszunk le a Magas-Tátrán...:(
Ui.
Európai szinten mikor mi harmadikak voltunk a dobogó:
1. Német-Római-császárság
2. Frank Birodalom
3. Magyar Királyság
"
Mindig le volt maradva, meg Matyas idejeben is.
"Nem értem az elsőt miért kellett lepontozni? "
Mert nem hasznos a válasza.
"
Bizonyos korok szamara tenyleg nem hasznos. Viszont igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!