Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha romákkal nem megy az...

Nem dávid kérdése:

Ha romákkal nem megy az együttélés akkor miért erőlteti a politika?

Figyelt kérdés
2012. jún. 18. 23:20
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
64%
Mert szép kövér dollárokat lehet lenyúlni a roma integrációs program ürügyén.
2012. jún. 19. 05:14
 12/20 anonim ***** válasza:
85%

"van megoldás ha pl egy falu összes lakója kinyírná az adott faluban lakó cigókat és senki se köpne akkor happy end lenne mindenkinek :D"

Apáink ennél is előrelátóbban oldották meg a problémát. A falunkba a 70 es években akartak cigányokat telepíteni, akkor a lakosság kivonult a hídra kaszákkal és vasvellákkal, mondván, hogy ide cigány be nem teszi a lábát. Nem is tette... :)

2012. jún. 19. 05:17
 13/20 anonim ***** válasza:
9%

"azért erőltetik az együttélést, mert le nem lőhetik őket. Akármennyire is hihetetlen ez valakinek."

Mért nem? Elég lenne, csak módosítani hozzá a törvényeket.

2012. jún. 19. 05:18
 14/20 anonim ***** válasza:
55%

"Én együtt élek romákkal és semmi baj velük."

Hát akkor bizony gyermekem, te vagy nem romákkal, vagy mégsem élsz együtt, vagy magad is az vagy, mert azokkal bizony mindenhol baj van.

2012. jún. 19. 05:20
 15/20 anonim ***** válasza:
64%

a dolgot könnyen megoldhatnánk 1 kis áldozattal járna

pl vannak elegen,kapnak 1 megyét oda mehet mind és megalapíthatják a cigány államot

nem kéne se kiirtani őket se semmi drasztikusat tenni

nekik jó lenne mert végre lenne hazájuk nekünk meg még jobb mert nem szívnák a vérünk

de ugye abba nem mennének bele mert akkor-Kitől lopnának?

kivel tartatnák el maguk?

és dik testvír honnan gyünne a segíly?

2012. jún. 19. 08:28
 16/20 anonim válasza:
56%
Miért ne menne az együttélés? Csak nyitottnak kellene lenni, mind a két népcsoportnak. A magyaroknak félretenni az előítéleteket, a romáknak pedig, a mentalitásukon kellene változtatni. Amúgy kicsit elgondolkozik az ember, a romák nem tehetnek arról, amit tesznek. Azt csinálják, amit az ország megenged, ők csak kihasználják a nekik nyújtott "segítséget". A magyar meg ugye egyből a szín után megy, lehet az az ember normális munkás is akkor is "cigány". Ugye sokan mondják, hogy a romák nem dolgoznak. Erre meg csak annyit írnék, hogy szerintem mindenki látott magyar munkásokat, amikor egy dolgozik a többi meg nézi. Na szóval, nem csak a romákban kell meglátni a rosszat. Más kultúra, igen eltér a magyartól, de a ha azt nézzük, a kanadai magyarok is eltérnek a kanadaiaktól. Tehát erről is a drága ország tehet. Mind a két csoportot egyformán kellene kezelni. Ez az én véleményem, és az sem zavar, ha most szálka leszek az emberek szemében. Kicsit körül kéne nézni, és nem gyűlölködni,mert ugye nincs is értelme.
2012. jún. 19. 11:42
 17/20 anonim ***** válasza:
75%
Miért nem hívjuk őket cigányoknak?
2012. jún. 19. 13:16
 18/20 anonim ***** válasza:
45%
16-os, az a baj ezekkel a kultúrális antropológiai ötletekkel mint a "más mentalitás, kultúra" tehát meg kell érteni, és akkor minden jobb lesz dumákkal, hogy a cigányok nem végeztek szociológián, meg egyéb világjobbító szakokon, és le is sz*rják ezt az egész naiv dumát. Nekik,egyszerűen nem kell az az életforma, ami az ország többi lakója számára a sztenderd. Nem akar fürdeni, nem akarja, hogy tisztaság legyen körülötte, a dőzsölés-éhezés szélsőségeket megszokta, mulatni akar, inni meg énekelni. Átadni magát az érzelmeinek, meg ilyenek. Ezzel nincs is semmi gond. A gond azzal van, hogy másokat zavar vele. Tehát első lépésben ennek kell gátat vetni. Csináljon amit akar, de ne zavarjon vele mást. Még valamennyi pénz is lehet neki adni; tekintsük mondjuk közbiztonsági kiadásnak. Az integráció és egyebek majd akkor jöhetnek, ha ők maguk megfogalmazzák az erre való igényüket. Amíg ilyen nincs, addig az összes "életjobbító programot" csak kihasználják a saját életformájukra, illetve őrködnek a status quo felett úgy hogy a megfelelő pillanatban elveszik a rasszizmus kártyát. Mellesleg az a nézet, amit ezzel kapcsolatban "Európa" sugároz Magyarország felé, egy hányadék. Ugyanennek a nagy kulturális megértési elvnek a nevében pl az esőerdei törzsekhez hozzányúlni nem szabad, mert nekik külön kultúrájuk van, és ugyanezt elmondják a cigányokról is, aztán megvádolnak minket azzal, hogy nem integráljuk őket. Szerintem meg majd amikor az esőerdei törzs úgy őrzi meg a kultúráját, hogy közben hipóállérgén levéllel fedi el az ágyékát, akkor majd visszatérhetünk erre a témára. És azért is csodálatos, amikor "európa" ilyet mond, mert én magam láttam gyarmati misszionáriusok jelentéseit a Kelet-Indiai társasághoz, amiben az volt, hogy ezek a rohadt négerek egész nap csak táncolnak, és a fák gyümölcsét eszik, és nem értik meg, hogy dolgozni kell, hogy az élelmet fáradtságos munkával megtermeljék. Vagyis tök fölösleges terheket erőltettek a négerekre. Ráadásul olyan módszerekkel, hogy a misszionárius csak akkor oltotta be néger gyerekeket betegségek ellen, ha a törzs áttér a kereszténységre. Így az anya-gyerek kapcsolatot kihasználva éket vertek a férfiak és a nők közé, és gyakran kettészakították a törzset. A nők a gyerekekkel a misszióba szöktek és alávetették magukat mindennek, és idővel a férfiak is kénytelenek voltak. Aztán mind dolgozhattak a misszió földjein, ami hihetetlenül alacsony termelékenységű volt, mert növényből is azokat erőltették, amik nem voltak odavalók. Szóval nem értem, hogy hol van itt a tolerancia.
2012. jún. 19. 17:02
 19/20 anonim ***** válasza:
Az miért más mentalitás, hogy pl. az iskolákba rengeteg cigánygyerek be sem jár, akik meg bejárnak, nem akarnak tanulni, viszont terrorban tartanak mindenkit? Az miért más mentalitás, hogy koszosak, büdösek, és minden magyart gyűlölnek? Szerintetek nem baromság az, hogy azért ilyenek, mert kihasználják azokat a "kiskapukat" amiket az ország nyitva hagy nekik? Miféle kiskapu az, ahol ha keresztülbújik egy cigány, akkor agyon ver pár száz forintokért magatehetetlen idős embereket? Be ne mesélje már nekem senki, hogy egy "más" kultúra, az csak ebben merül ki. rengeteg kisebbség van az országban, sőt, teljesen más kultúrkör: erre jó példa, hogy egy kínaitól este nem kell tartanom, de mondjuk egy svábtól vagy egy bármely más kisebbségtől, csak a cigányoktól. Na ez miért van?
2012. jún. 20. 15:21
 20/20 anonim ***** válasza:

előttem szóló

mert a kínai, japán, sváb, angol, stb ember?

a cig ány nem ember hanem 1 állat

nem azért állat mert barna és nem is azért mert 1 kisebbség

(nem is azért mert valami rasszista kisnyilas vagyok)

AZÉRT ÁLLAT MERT ÚGY VISELKEDIK

az ember nem támad öregekre tömegesen mert megteheti

Pl.: 6 os villamos nem volt üllőhely és a mamóka ott ücsörgött 2 bottal Blahán felszállt 3 kisebbségi és elkezdet kötekedni vele hogy "nyanya ült már eleget nem kéne felpattanni?" mamó meg volt sértődve erre nekiállt a kisebbségi magyarázni hogy azé nem pattan fel me "cig ány vagyok ugye nyanya"

volt a villamoson pár markos fiatalember aki lekapcsolta őket

ember nem csinál ilyet 3 an 1 öregasszonyba belekötni?

2012. jún. 20. 16:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!