Ha bejelentést teszek, hogy engem a zsidó pájszli látványa tölt el megfélelmítéssel akkor elérhetem, hogy annak nyilvános viselését betíltsák?
Pótkérdés:
A rockerenek ezen túl rózsaszínűbe kell öltözni és balettcipőt viselni, hogy nehogy valakit megfélelmítsen a látványuk ?
Jó kérdés, és nagyrészt egyet is értek a kérdésben levő kritikával, de azért a bírói ítéletből két dolgot kiemelnék, ami a félelemkeltést illetően mégis megfontolandó:
1. Problémás a közönséget foglyul ejtő felvonulás, azaz amikor pl. cigányellenes jelszavakkal felvonulnak a cigányok által lakott övezetben. Itt az érintettek nem tudnak kitérni az általuk nem kívánt demonstráció elől, ami ijesztő lehet különösen pl. a gyerekeknek.
2. A másik hasonló eset, amikor egy kis településen a település létszámát elérő vagy meghaladó gárdatömeg vonul fel. Ilyenkor úgy tűnhet, hogy egy adott időre az adott helyen a gárdisták veszik át a hatalmat.
Az említett esetek azért nem azonos kategóriák a megfélemlítőnek ítélt hajviselettel. De lehet, hogy ezzel együtt is a dolog egy kicsit túl lett lihegve.
Namármost bevallom, hogy én liberális beállítottságú ember vagyok, a Jobbikkal egyáltalán nem szimpatizálok, mert szerintem ők tulságosan azonosulnak a NS ideologiával és én ebben nem látom a magyar érdeket, látok viszont egy demokrácia-ellenességet.
A Magyar Gárda se szimpatikus, mert emlékszem az első toborzó szövegekre, ott még feltételként szabták meg, hogy a jelentkező vallásos kell legyen. Én pedig ateista vagyok. Végig úgy éreztem, hogy a Gárda nem azért alakult meg, hogy a nemzetet szolgálja, hanem kifejezetten egy párt személyes katonaságaként .
Mindazonáltal egyrészt nem érzem megalapozottnak a betíltásukat, mert eddig semmi olyasmit nem követtek el ami okot adott volna erre.
A ruházattal kapcsolatos kifogás pedig túl azon, hogy kabaréba illő, nagyon komoly árnyékot vet a demokráciára, jogállamiságra és az ember személyi szabadságára.
A Gárda egyenruha nem önkényuralmi jelkép, nincs betíltva,ezért azok viselőit a ruha miatt semmi szin alatt nem lehet számonkérni.
Szolidaritásból fontolgatom az öltözék beszerzését, és annak hordását !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!