Valóban rasszista lennék, és mindenki, akit ismerek szintén?
Kisebb koromban kiraboltak a Duna Pláza környékén, és Nyugatinál is. Mindig többen jöttek, elvették az órámat, pénzemet, sértegettek. De ami az óránál és a pénznél sokkal rosszabb volt, az a megaláztatás. A HÉV-en is többször belém kötöttek. A baráti társaságom több tagját próbálták már meg kirabolni, legtöbbször sikerrel.
Falun élő rokonom meséli, hogy a mamája már nem mer vasárnapi misére járni, mert azonnal kirabolják. A környékünkön van egy nagy cigánycsalád, akik egésznap ott járkálnak, telefonálnak hangoskodnak, tehát nem dolgozik egyik sem. Ennek ellenére olyan autókkal mászkálnak, melyekért egy tisztességes polgár hosszú évekig dolgozik, hogy megvehesse, akkor is részletre, hitellel.
Továbbá, állandóan gádzsóznak, megvetéssel beszélnek a magyarokról, elég néhány ilyen iwiw-es vagy myvip klubot megnézni. Itt olyanokat olvasni, hogy "rohadt magyar" "ne magyarkodj", "magyarok kíméljenek"... .
De nyilván emlékeztek azokra a híressé vált fórumokra, ahol "megyek magyart ölni" köszönés általánossá vált.
Én még egyetlen cigánnyal sem találkoztam, akivel mondjuk értelmes párbeszédet lehetne folytatni, és állítom, hogy az társadalom nagy részének csak rossz tapasztalatai vannak velük. Márpedig az ember a tapasztalatai alapján ítél. És ettől, szerintem, nem lesz rasszista!
Szerintetek?
Előző válaszolónak!
Pont a média adja le úgy a cigányokat, hogy ők semmiben sem hibásak. De lehet te azokra gondolsz amikor kimegy egy stáb, és mutatják őket egy putriban.
De erre van egy nagyon szép mondás: Akinek nem inge nem veszi magára. Ennyi.
15:27-es:
Nagyon jól hangzik amit írsz! Lehet, hogy nekem is oda kéne költöznöm... :-)
A cigányság rendkívül nagy aránya elviselhetetlen mértékben hágja át a magyar, vagy akár az egész európai társadalom normáit.
Van olyan cigány, aki jelesen képviseli a társadalom normáit, hasznos szereplővé válva ezzel.
Akik az elsővel nem értenek egyet, azok idióták. Akik a másodikkal nem, azok rasszisták.
Ha mindkettővel egyetértesz, te még józan vagy, és próbálj meg, az is maradni! Egyre kevesebben vagyunk, és ez aggasztó.
NAgyon jól tudják ha lopnak:MEGVERJÜK
ha beszólnak egy magyarnak:MEGVERJÜK
ha esetleg bántalmaznak egy magyart: NAGYON MEGVERJÜK
ez addig oké, de mi van ha áll az utcán és semmit nem csinál, ti akkor is megrugdosnátok.
a baj az hogy semmi esélye nincs a tiszteséges cigánynak.
én egyet ismerek. ápítkeztünk 3 éve. a kümöves mesternek 3 segédje volt abból egy totál boxos cigány fiu, volt családja is. Egy elve nagyon rendes banda volt. a mester tiltotta az ivást, így az alakoholista segédmunkásnak is ki kellett bírnia a nap végéig. Meg eleve egy profi kömüves brigád volt. Na hát én mindig százezrekkel járkáltam, mert ugye betont fizetni, mindig jött valami az építkezésre. Ez a cigány gyerek ugyan abban a faluban lakott, így átjárt betont öntözni hétvégén is kétszer. Egyszer reggel mentem ki körbe nézni és jött hogy látta a kocsimat és ad egy 10000-t mire mondja hogy a füben találta. én észre sem vettem hogy elhagytam. elötte nap pont beton jött így lehet hogy elhagytam.
aztán a mester mesélte, hogy ez a gyerek 10 éve nála dolgozik és még egy szöget sem rakott el abban biztos, a felesége házakhoz jár takarítani. szóval a baj hogy sajnos ezek a gárditák vagy kik az ilyet is megrugdosnák. szerencse arra fele eleve nagyon kevés cigány van és nincs probléma velük.
15:27es vagyok, ha egyserűen csak áll az utcán akkor be küldjük a járdára.
Elárulom neked hogy nálunk is (vállalkozók vagyunk) dolgozik egy cigány gyerek, segédmunkás........ panasz nincs rá, lopni is csak bort lopott eddig a pincénkből.
Nem bántotottuk érte, de megmondtuk neki hogy munkaidő után megihat egy-két puhárral........... azóta dolgozik mint a kisangyal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!